Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 71 - 75 od 906 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Ruše, 24. 8. 2019
V okviru letošnje jubilejne pete izvedbe Pohorskega ultra traila, je organizatorjem uspelo prvič v zgodovini izpeljali tudi Prvenstvo Slovenije v trail teku. Udeleženci te prečudovite prireditve, lahko občudujejo skrite kotičke in fantastične razglede, ki jih ponujaj naše zeleno Pohorje. Prireditve, katere štart in cilj večine tras je v Rušah, so se tudi letos udeležili naši člani.

Na trasi dolžine 53,7 km, na kateri so nastopajoči morali opraviti s vzponi v višini 2720 m in seveda prav toliko spusti in je letos štela tudi za državne naslove, sta odlično nastopili Andreja Godec in Sonja Sukič. Prva je v mednarodni konkurenci zasedla visoko 6. mesto, in za eno mesto prehitela društveno kolegico. V okviru državnega prvenstva pa sta zasedli 5. oziroma 6. mesto.

Organizatorji so za nastopajoče pripravili trase različnih dolžin. Na razdalji 16,6 km, z 700 m vzponov in spustov je fantastično nastopila Špela Gonza. V močni mednarodni konkurenci je zasedla fantastično 2. mesto in dokazala, da je zelo dobro pripravljena za nadaljevanje sezone. 
Zagorje, Leibnitz, Črna, Dunaj, Muska Sobota, 18. 8. 2019
Med tem, ko se mlajši atleti, ki vadi jo v okviru naše Atletske šole, kljub počitnicam pridno pripravljajo na njihova naslednja tekmovanja, nekateri naši izkušenejši člani pridno tekmujejo in dosegajo visoke uvrstitve. Tako so v preteklih dneh nastopili na kar nekaj tekmovanjih in nas ponovno razveselili z odličnimi dosežki.

V soboto 3. avgusta je v Zagorju ob Savi potekal 15. tek po Zagorski dolini, kjer se je za visoka mesta potegovala tudi naša Renata Vetrih. Na 10,3 km dolgi progi se je ponovno izkazala in zasedla visoko 3. mesto.

V nedeljo 4. avgusta so v nam bližnji Lipnici v Avstriji priredili Odprto veteransko prvenstvo Štajerske. Naše barve je na tekmovanju zastopal Igor Tratnik in si v svoji kategoriji nad 70 let priboril dve zmagi. V metu diska je njegovo 1 kg orodje poletelo kar do 33,97 m. Kopre teže 500 g pa je za zmago moralo poleteti do 34,10 m.

V Črni na Koroškem so v soboto 10. avgusta izpeljali eno najtradicionalnejših tekaških prireditev pri nas. Na že 38. maratonu kralja Matjaža se je na 10 km razdalji odlično odrezal Severino Ogrizek in si pritekel 3. mesto.

V petek 15. avgusta je na Dunaju potekal mednarodni atletski miting, na katerem se je v teku na 5000 m predstavil tudi naš Mitja Krevs. Svoj nastop je opravil z odliko, saj je ciljno črto prečkal v času 14:34,44 in si pritekel novo mednarodno zmago.

V soboto 17. avgusta pa so v bližini Murske Sobote prvič izpeljali Expano nočni glow tek. Na razdalji 8,7 km je lep dosežek uspel Marjanu Tarkašu, ki je v močni konkurenci v cilj pritekel kot deveti.
Kamniška Bistrica, 29. 7. 2019
Včeraj so s štartom v Kamniški Bistrici izpeljali 20. tek na Grintavec, ki je v tej sezoni štel tudi za Pokal Slovenije. Teka se je udeležila tudi naša Špela Gonza in še enkrat dokazala, da gre za eno najboljših slovenskih mladink v tej zelo zahtevni tekaški disciplini. Na 4,3 km dolgi progi, na kateri je 484 m vzponov in 160 m spustov, se je odlično znašla in si ponovno pokorila vso konkurenco. Z novo zmago je tako še povečala naskok v poklanem seštevku med mladinkami.
Cirkulane, 27. 7. 2019
Naselje Cirkulane, ki leži v gričevnatih Halozah, vzhodno od Ptuja, je bilo včeraj zvečer prizorišče že 13. Aninskega teka. Tekaška prireditev, ki jo organizirajo vzorni domači organizatorji, vsako leto privabi lepo število ljubiteljev teka. Med udeleženci so zmeraj tudi naši člani, ki z nastopom na 5 km razdalji popestrijo včasih monotone pripravljalne treninge za jesenski del sezone. Čeprav dolžina proge za najboljše tekače ni predolga, je ob kvalitetni konkurenci in zahtevnih poletnih pogojih, ter ob dejstvu, da je trasa zelo razgibanaa, tek prava preizkušnja pregleda trenutne pripravljenosti. Takšni pogoji so očitno pisani na kožo našim tekačem, saj vsako leto dosegajo visoke uvrstitve. Tudi letos ni bilo nič drugače.

V konkurenci moških si je z veliko prednostjo zmago pritekel Mitja Krevs. Od štarta naprej je povedel in kaj kmalu je bilo jasno, da mu konkurenti letos ne morejo slediti. Prednost se je iz kilometra v kilometer samo povečevala in na koncu znašala več kot minuto. Njegov uspeh sta dopolnila še Severino Ogrizek in mladi Tine Martin Puppis, ki sta v absolutni kategoriji zasedla 6. in 7. mesto. Tine Martin si je zmago pritekel v starostni kategoriji do 19 let. Zmago je seveda zabeležil tudi Mitja v kategoriji do 35 let, Severino pa je v kategoriji do 50 let zasedel 2. mesto.

Veliko presenečenje pa se je zgodilo v ženski konkurenci. Mlada, šele 15 letna Nika Fajfar, ki trenira v sklopu naše Atletske šole, se ni ustrašila starejše in izkušenejše konkurence in z napadom v zadnji klanec naredila zadostno razliko, da je zanesljivo kot prva prečkala ciljno črto. Za naše popolno zmagoslavje sta poskrbeli še Renata Vetrih in Helena Javornik, ki sta zasedli 2. in 3. mesto. Odlično pa je tekla tudi Klara Kaiser, ki se je uvrstila na 5. mesto. Mala Nika je zmagala tudi v svoji starostni kategoriji do 19 let, kjer ji je družbo na zmagovalnih stopničkah z osvojenim 2. mestom delala tudi Klara. Zmag v svojih starostnih kategorijah sta se veselili tudi Renata (do 50 let) in Helena (nad 50 let).
Tuzla, 21. 7. 2019
Mesto Tuzla v Bosni in Hercegovini je bilo v soboto zvečer prizorišče 3. Tuzlanskega nočnega polmaratona. Na njem je svojo trenutno pripravljenost preizkusila tudi naša Helena Javornik. Z dobrimi 21 km je opravila v času 1:30,48 in si v močni mednarodni konkurenci pritekla odlično 3. mesto.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in