Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 56 - 60 od 906 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ptuj, 27. 9. 2019
Na Mestnem stadionu na Ptuju bo jutri potekal Pionirski reprezentančni peteroboj, na katerem se bodo pomerile reprezentance Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Z odličnimi nastopi na PS za pionirje U16 na Ravnah na Koroškem, si je nastop v reprezentanci naše države zgotovilo kar 5 naših mladih atletov.


reprezentanti_680

V hitri hoji na 3000 m bo nastopila najizkušenejša med njimi, to je naša šampionka Tamara Reicht. Najhitrejši slovenski pionir Jurij Beber je predviden za nastop na 100 m, kasneje pa še v štafeti 4x100 m. V teku na 600 m bo barve naše države zastopala srebrna z letošnjih mednarodnih iger šolarjev v ruski Ufi, Petja Klojčnik. Eva Zorenč, ki je v začetku tega meseca na Evropskih atletskih igrah v Brnu osvojila bron, bo tokrat nastopila v teku na 2000 m. V najdaljši tekaški disciplini tekmovanja, v teku na 3000 m, bo svoj reprezentančni krst doživel Ahac Zupančič. Odlično delo z mladimi v našem društvu, pa so prepoznali tudi na Atletski zvezi Slovenije, saj so med trenerje, ki bodo na tekmovanju vodili mlade slovenske atletske upe, uvrstili tudi našo trenerko Tino Mušič.

Vsem našim mladim atletom želimo uspešen nastop, ter, da se iz Ptuja vrnejo z novimi novimi spoznanji, ki jim bodo koristile na njihovi nadaljni športni poti.
Maribor, 26. 9. 2019
Tekmovalna sezona se počasi končuje, naši mladi atleti pa še vedno podirajo osebne rekorde. Nič drugače kot že celotno sezono ni bilo danes v Mariboru, kjer je potekalo Ekipno področno prvenstvo za osnovne in srednje šole. Naši atleti so ponovno blesteli in se ob številnih novih osebnih mejnikih, množično uvrščali med prve tri.

Med osnovnošolci so zmage dosegli Marin Kladošek v skoku v daljino (533 cm), Lara Ribič v teku na 60 m (8,54) in Karolina Zbičajnik v teku na 300 m (42,44). Na 2. mesto sta se uvrstila Ahac Zupančič v teku na 300 m (39,39) in Tibor Kukovec v teku na 1000 m (3:13,00). Uvrstitve na 3. mesto pa se je razveselila Maša Podgornik v skoku v daljino (424 cm).

Med dijaki so bili v svojih disciplinah nepremagljivi Valentin Vidovič v teku na 400 m (52,61), Tine Marin Puppis v teku na 2000 m (6:25,04), Gašper Drev v suvanju 5 kg krogle (14,40 m), Petja Klojčnik v teku na 400 m (59,56), Vanesa Lobenwein v teku na 1000 m (3:08,66) in Alina Herman v skoku v daljino (495 cm). Uvrstitev na drugo stopničko zmagovalnega odra si je v teku na 1000 m pritekel Miha Kramberger. V isti disciplini med dijakinjami pa je Klara Kaiser zasedla 3. mesto (3:20,14).

Čeprav ostalim našim atletom tokrat ni uspelo poseči po najvišjih mestih, so tekmovali odlično in s svojimi dosežki pripomogli svojim šolam, da so zbrale čim več točk. Koliko njihovih šol je bilo tako uspešnih, da se bodo uvrstile na finalno tekmovanje, pa bo znano v prihodnjih dneh. Držimo pesti, da jih bo čim več! 
Kranjska Gora, Žalec, 22. 9. 2019
Včeraj je v Kranjski Gori in okolici potekal Trail Kranjska Gora, na katerem je nastopila tudi naša Špela Gonza. Tokrat je nastopila na 10.56 km dolgi progi, na kateri je morala premagati 297 m vzponov in prav toliko spustov. Naša mlada atletinja že celotno sezono prikazuje odlično pripravljenost. Nič drugače ni bilo tudi tokrat, saj je vse konkurentke premagala z veliko razliko in se veselila nove zmage.

V Žalcu je prava tako včeraj potekal Tek po ulicah Žalca, na katerem so tekači morali preteči 5,2 km dolgo progo. V konkurenci žensk se je na vrhunsko 2. mesto zavihtela Renata Vetrih, njen uspeh pa je s 4. mestom dopolnila Ines Matjaž. Med moškimi se je na drugo stopničko zmagovalnega odra povzpel Severino Ogrizek, le maslo slabši pa je bil Miha Kveder, ki si je pritekel 5. mesto. 
Maribor, 20. 9. 2019
Prečudovito sončno vreme je v Športni park Tabor privabilo nekaj manj kot 300 mladih tekačev, ki so se pomerili na Jesenskem šolskem krosu. Tisti najmlajši, ki hodijo v 1. in 2. razred osnovnih šol so morali preteči 300 m razdaljo. Učenci od 3. do 6. razreda so tekmovali na dolžini 500 m. Tisti najstarejši, torej od 7. do 9. razreda pa na progi dolgi 1000 m. Med udeleženci so bili tudi naši mladi atleti. Za njihovo marljivost na treningih, so bili tokrat nagrajeni s številnimi visokimi uvrstitvami. Na naše zadovoljstvo, kot organizatorji tekmovanja, smo lahko zelo ponosni, da je kar sedemnajstim uspelo priteči do tako zaželenih kolajn. Še bolj razveseljivo dejstvo pa je, da so medalje osvajali otroci, ki vadijo v prav vseh starostnih skupinah naše Športne šole.

Zlate kolajne so si prigarali Gaja Vrh(1. r), Taja Pekič (3. r), Nika Furlan (4. r), Maša Podgornik (6. r), Ana Karmberger (7. r), Maja Premzl (8. r), Eva Zorenč (9. r) in Ahac Zupančič (9. r). Do srebrnih medalj so pritekli Nika Ivec (2. r), Lija Grum Novak (3. r) in Maksim Strašek (8. r). Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa so se povzpeli Nika Likl (1. r), Ana Ivanovič (2. r), Maruša Zei (4. r), Sven Podvornik (6. r), Karolina Zbičajnik (9. r), ter Marin Kladošek (9. r).

Žal so uvrstitve na zmagovalni oder samo tri, zato mnogi niso bili še bolj nagrajeni za njihov gromozanski trud. Glede na njihovo zavzetost pri vadbi, pa smo prepričani, da se bodo kmalu tudi ostali uvrščali med dobitnike medalj.
Maribor, 20. 9. 2019
Na travnatih površinah v Športnem parku Tabor je potekal Jesenski šolski kros, ki se ga je v lepem sončnem vremenu udeležilo veliko število osnovnošolcev. Na spodnji povezavi smo vam pripravili neuradne rezultate. Uradni fotograf na tekmovanju, učenec OŠ Tabor 1 Aleš Rudelič, pa je v svoj objektiv ujel kar nekaj zanimivih trenutkov. Le-te si lahko ogledate na spodnji povezavi.

NEURADNI REZULTATI                         FOTOGALERIJA

Vsem nastopajočim čestitamo za njihove dosežke in jih že sedaj vabimo na nova atletska tekmovanja v letu 2020.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in