Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Naši mladi atleti so upravičili vpoklic v reprezentanco

Ptuj, 28. 9. 2019
Na Ptuju so organizirali reprezentančni pionirski peteroboj, na katerem so merili moči najboljši pionirji U16 iz Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Na naše navdušenje je barve Slovenije branilo tudi pet naših mladih atletov.

Prva je na tekmovališče stopila Petja Klojčnik, ki je nastopila v teku na 600 m. Krog in pol na atletskem stadionu je odtekla fantastično in s časom 1:37,34, krepko izboljšala osebni rekord in zasedla visoko 5. mesto. Nato smo pesti stiskali za Tamaro Reicht, ki je visoka mesta naskakovala v hitri hoji na 3000 m. Svoj nastop je opravila odlično in ob osvojenem 7. mestu dosegla rezultat 16:12,40, ter samo za 3 sekunde zaostala za državnim rekordom. Sledil je nastop Eve Zorenč, ki se je z močno mednarodno konkurenco pomerila v teku na 2000 m. Pet stadionskih krogov je danes zmogla v času 7:03,60, kar je pomenilo, da je tekmovanje končala na 8. mestu. Le nekaj minut kasneje je sledil tek na 3000 m za pionirje, v katerem je v reprezentanci debitiral Ahac Zupančič. Prvič v karieri se je spustil pod mejo 10 minut, ter z osebnim rekordom 9:59,17 zasedel 7. mesto. V teku na 100 m bi moral nastopiti Jurij Beber, ki pa si je v četrtek na šolskem tekmovanju poškodoval roko. Zato v svoji posamični disciplini ni mogel nastopiti. Je pa ob koncu tekmovanja pomagal reprezentanci Slovenije zasesti 4. mesto v štafetnem teku 4x100 m. Naša ekipa je štafetno palico prinesla v cilj v času 45,20.

Našim mladim bodočim asom še enkrat čestitamo za uvrstitev v reprezentanco Slovenije in jim želimo obilo uspehov v nadaljevanju športne poti. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in