Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Naši atleti ne počivajo

Zagorje, Leibnitz, Črna, Dunaj, Muska Sobota, 18. 8. 2019
Med tem, ko se mlajši atleti, ki vadi jo v okviru naše Atletske šole, kljub počitnicam pridno pripravljajo na njihova naslednja tekmovanja, nekateri naši izkušenejši člani pridno tekmujejo in dosegajo visoke uvrstitve. Tako so v preteklih dneh nastopili na kar nekaj tekmovanjih in nas ponovno razveselili z odličnimi dosežki.

V soboto 3. avgusta je v Zagorju ob Savi potekal 15. tek po Zagorski dolini, kjer se je za visoka mesta potegovala tudi naša Renata Vetrih. Na 10,3 km dolgi progi se je ponovno izkazala in zasedla visoko 3. mesto.

V nedeljo 4. avgusta so v nam bližnji Lipnici v Avstriji priredili Odprto veteransko prvenstvo Štajerske. Naše barve je na tekmovanju zastopal Igor Tratnik in si v svoji kategoriji nad 70 let priboril dve zmagi. V metu diska je njegovo 1 kg orodje poletelo kar do 33,97 m. Kopre teže 500 g pa je za zmago moralo poleteti do 34,10 m.

V Črni na Koroškem so v soboto 10. avgusta izpeljali eno najtradicionalnejših tekaških prireditev pri nas. Na že 38. maratonu kralja Matjaža se je na 10 km razdalji odlično odrezal Severino Ogrizek in si pritekel 3. mesto.

V petek 15. avgusta je na Dunaju potekal mednarodni atletski miting, na katerem se je v teku na 5000 m predstavil tudi naš Mitja Krevs. Svoj nastop je opravil z odliko, saj je ciljno črto prečkal v času 14:34,44 in si pritekel novo mednarodno zmago.

V soboto 17. avgusta pa so v bližini Murske Sobote prvič izpeljali Expano nočni glow tek. Na razdalji 8,7 km je lep dosežek uspel Marjanu Tarkašu, ki je v močni konkurenci v cilj pritekel kot deveti.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in