Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Mladi atleti uspešni tudi v Kranju

Kranj, 1. 6. 2019
Na atletskem stadionu v Športnem parku v Kranju so izpeljali največji atletski miting za mlajše kategorije v tem delu Evrope. V tej mednarodni množici otrok, so na tradicionalnem Vučkovem memorialu, nastopili tudi nekateri naši mladi atleti in nas ponovno razveselili z odličnimi nastopi.

V kategoriji pionirjev U16 je Klemen Potočnik nastopil v suvanju krogle. Njegov najdaljši sunek 3 kg orodja je meril 8,70 m, kar je našemu atletu zadostovalo za prepričljivo zmago. V isti kategoriji se je v skoku v daljino preizkusil Marin Kladošek. V zadnji seriji mu je uspel najdaljši skok, ki je meril 504 cm, na tokratnem tekmovanju pa je to pomenilo visoko 6. mesto.

V kategoriji pionirjev U12 je v metenju vorteksa blestel Patrik Murko. Najdaljši met je meril kar 44,41 m. S tem dosežkom pa se je povzpel na drugo stopničko zmagovalnega odra. V isti disciplini je nastopil tudi Tomaž Potočnik, ki je ob osvojitvi 24. mesta, vorteks vrgel 25,32 m daleč. Patrik je kasneje nastopil še v teku na 60 m. Ob prehodu ciljne črte so mu časomerilci namerili čas 9,16, kar je pomenilo, da se je uvrstil na 7. mesto. V isti disciplini je nastopil tudi Sven Podvornik, ki pa je imel veliko smole, saj je malce pred ciljem padel in zato s časom 11,84 zasedel 44. mesto. Veliko boljšo uvrstitev je nato dosegel v teku na 200 m. Pol stadionskega kroga je prešprintal v času 31,53 in tekmovanje končal na visokem 9. mestu.

Naša najmlajša predstavnica na tekmovanje pa je bila Eva Podvornik, ki je nastopila v teku na 60 m v kategoriji pionirk U10. Najkrajšo tekmovalno razdaljo je pretekla v času 12,27 in si zagotovila 31. mesto. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in