Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Na igrah šolarjev je za našimi atleti prvi tekmovalni dan

Jerusalem, 31. 7. 2018
Za našimi atleti, ki nastopajo na Mednarodnih igrah šolarjev v izraelskem Jerusalemu, je prvi tekmovalni dan.
 
Zgodaj zjutraj sta se z močno mednarodno konkurenco za vstop med osem najhitrejših finalistk v teku na 800 m podali Petja Klojčnik in Vanesa Lobenwein. V prvi kvalifikacijski skupini je Petja svojo nalogo opravila zelo dobro in v cilj pritekla v času 2:28,13, ter zasedla 3. mesto. V drugi skupini smo nato navijali še za Vaneso, ki je ciljno črto prečkala prav tako na 3. mestu, njen rezultat pa je bil 2:28,75. Nato sta obe utrujeni v cilju čakali, kako se bo razpletel še zadnji kvalifikacijski tek, ter upali, da bo njun dosežek dovolj za uvrstitev v tako željen nastop v finalu. Žal se ni vse izšlo po naših željah, saj je rezultat Petje zadoščal, Vanesa pa je finale zgrešila za eno mesto in tako tekmovanje končala na visokem 9. mestu.

atleti_icg

Od svojega nastopa na 400 m je veliko pričakoval Valentin Vidovič. Že na lanskih igrah se je uvrstil v B-finale in tam dosegel najvišjo uvrstitev Mariborskih atletov. Zato so bili cilji letos še višji. Žal pa je našega mladega atleta nekje ujela bolezen in po neprepani noči zaradi slabosti, je zjutraj pričel še z bruhanjem. Tako je moral svoj nastop, za katerega se je pripravljal celo leto, odpovedati.

Zadnji se je danes v boj za visoka mesta v suvanju korogle podal Gašper Drev. Po prvih treh kvalifikacijskih sunkih se je z rezultatom 12,63 m zanesljivo uvrstil med osem finalistov. V nadaljnih treh serijah je svoj dosežek popravil na 12,75 m in na svojem največjem tekmovanju do sedaj zasedel vrhunsko 4. mesto.  

Čeprav smo si želeli, da bi jutri v finalu nastopilo več naših atletov, bomo tako še močneje pesti stiskali le za našo mlado Petjo. V boj za najvišja mesta v teku na 800 m se bo podala ob 19.35 po lokalnem času, oziroma eno uro prej po našem času.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in