Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 36 - 40 od 906 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Debeli rtič, 6. 12. 2019
debeli_rti__skupina_2019_680

Lepo število naših mladih atletov, se je v tem tednu preselilo na Slovensko obalo, kjer potekajo zimske društvene priprave. Glede na slabo in mrzlo vreme v teh dneh v domačem Mariboru, so temperature nekaj čez 10 stopinj in sončno vreme, predstavljale super pogoje za izvedbo treningov.

Treningi na Debelem rtiču in stadionu v Kopru so potekali nemoteno, zavzetost naših mladih bodočih asov, pa tako ni bila nikoli vprašljiva. Jutri nekatere atlete za zaključek čaka še tekmovanje v teku na 1 miljo, ki jo bodo izvedli v Kopru. Nato pa sledi še pot domov, ter kakšen dan zasluženega počitka, ter samo še nekaj specialnih treningov, ki bodo dvignili pripravljenost, pred pri pomembnimi zimskimi tekmovanji, ki jih čakajo v mesecu januarju in februarju.
Maribor, 29. 11. 2019
V tisk je šel nov društveni koledar za leto 2020. Atleti ga bodo predvidoma dobili čez teden dni. Da pa do takrat malce potešite radovednost, si povečanega lahko ogledate s klikom na spodnjo sličico.

koledar_2020_680
Ljubljana, 26. 11. 2019
Pretekli teden je na sedežu Atletske zveze Slovenije v Ljubljani, potekala Koledarska borza, na kateri so se določili organizatorji tekmovanj v letu 2020. Na borzi smo se za izvedbo prvenstvenih tekmovanj potegovali tudi mi in pridobili dva zelo pomembna državna prvenstva.

V soboto 16. in v nedeljo 17. maja bo atletski stadion v Športnem parku Tabor prizorišče Odprtega prvenstva Slovenije za veterane. Ob najboljših domačih atletov, se na tekmovanju pričakuje tudi večje število nastopajočih iz naših sosednih držav. Glede na letošnje dosežke, bodo kandidati za osvojitev državnih medalj, tudi naši veterani, saj so na različnih prvenstvenih tekmovanjih osvojili kar 13 kolajn. Kar bodo prihodnje leto nastopili pred svojimi navijači, bo motivacija in želja po novem dokazovanju, še toliko večja.

Konec septembra, natančneje v soboto 26. in v nedeljo 27., pa bo edini mariborski atletski stadion, poln najmlajših slovenskih atletov. Za naslove najboljših se bodo potegovali na Prvenstvu Slovenije za pionirje U12 in U14. Tudi na tem prvenstvu bomo imeli kar nekaj kandidatov za najvišja mesta, saj bodo na tekmovanju nastopili številni naši mladi bodoči asi, ki so se z letošnjih prvenstvenih tekmovanj navduševali in se domov vrnili s kar desetimi osvojenimi medaljami.

Ob organiziranih standardnih šolskih tekmovanjih, bomo v mestu pod Pohorjem tako v prihodnjem letu izvedli državno prvenstvo za najmlajše in najstarejše atlete, na ogled katerih ste vabljene že sedaj.
Novo mesto, Otočec, 17. 11. 2019
Od petka do nedelje v Novem mestu in na Otočcu poteka Vse atletski vikend, na katerem atletski trenerji potrjujejo licence za prihodnje leto. V sklopu trodnevne prireditve je potekala tudi podelitev laskavih naslovov Naj atlet 2019, ter drugih zasluženih priznaj.
Na naše zadovoljstvo je bila v ožjem izboru za naziv najboljše pionirke turi naša Petja Klojčnik. Slovenski trenerji in predstavniki atletskih organizacij so ji namenili kar 60 točk, kar jo je uvrstilo na fantastično 4. mesto. S tem je dobila tudi s strani atletske stroke potrditev, da je letos odlično in marljivo trenirala, za kar je bila nagrajena z visokimi uvrstitvami in številnimi novimi osebnimi rekordi.

Med nagrajenci je bil tudi Mitja Krevs, ki je dobil rekordersko značko, za dva državna rekorda, ki ju je letos popravil na 10 km v cestnem teku.

Posebno priznanje pa sta prejeli naši trenerki Maja Bezjak in Tina Mušič.  Združenje atletskih trenerjev Slovenije je obema podelil bronasti znački, ki jo prejmejo uspešni trenerji za več kot 10 letno delo v atletiki.

Vsem našim nagrajencem še enkrat čestitamo za podeljena priznanja! 
Villa de Angostura, 15. 11. 2019
V mestecu Villa de Angostura v Argentini, je danes potekal prvi dan Svetovnega prvenstva v gorskih tekih. Na naše veselje je bila v reprezentanco Slovenije izbrana tudi naša Špela Gonza. Tako kot že celotno sezono je tudi danes navdušila s svojim nastopom.
 
V konkurenci mladink, ki so tekle na razdalji 6,6 km, je odlično tekla od starta do cilja in si v izredno močni mednarodni konkurenci pritekla visoko 17. mesto.
 
S tem nastopom je naša mlada atletinja zaključila z letošnjo dolgo in uspešno tekmovalno sezono. Sedaj jo čaka nekaj dni počitka, potem pa bo zagotovo zelo motivirana po odličnih letošnjih dosežkih, ponovno pričela z napornimi treningi.
 
Ob koncu sezone, naši Špeli še enkrat čestitamo za vse navdušujoče letošnje rezultate! 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in