Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 16 - 20 od 906 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Mursko Središče, Gradiška, 8. 3. 2020
Tekaške prireditve si sledijo iz tedna v teden. Na dveh, ki so jih organizirali ta vikend so nastopil tudi naši tekači in ponovno navdušili z visokimi uvrstitvami.

V najsevernejšem mestu naše sosede Hrvaške je potekalo prvo kolo Druge lige Rudar. Na razdalji 3100 m so z blestečimi nastopi navdušili tudi naši mladi atleti. Med moškimi si je z rekordom proge zmago pritekel mladinec Miha Kramberger. Med ženskami smo imeli tri predstavnice. Najboljša je bila Vanesa Lobenwein. Po odličnem teku si je tudi ona pritekla zmago, ter postavila rekord proge. Njen uspeh sta dopolnili Nika Fajfar, ki je v cilj pritekla kot tretja. Le mesto za njo pa je ciljno črto prečkala Petja Klojčnik.

V Gradiški v Bosni in Hercegovini so izvedli 4. Gradiški polumaraton, na katerem je v teku na 5 km nastopila Klara Nemec. Na njenem prvem letošnjem tekmovanju je pokazala dobro pripravljenost in se zavihtela na 5. mesto. 
Ptuj, 7. 3. 2020
V najstarejšem slovenskem mestu Ptuju, je potekalo Zimsko prvenstvo Slovenije v dolgih metih v mlajše mladinski in članski kategoriji. Na tekmovanju so nas zastopali trije atleti in se ponovno zelo izkazali.

V konkurenci mlajših mladincev je v mestu diska nastopal Gašper Dev. Kljub temu, da to ni njegova primarna disciplina, saj je v zadnjem obdobju najboljši Slovenec v suvanju krogle, je za popestritev treningov nastopil v disciplini, ki je ne trenira. Zato so bila tudi nihanja v dosežki po posameznih serijah zelo velika. Kljub temu mu je uspelo 1,5 kg težko orodje nekajkrat vreči zelo daleč. Njegov najdaljši met je meril 39,22 m, s to izmero pa si je priboril srebrno odličje.

V metu 500 g kopja med mlajšimi mladinkami sta nastopila Lara Ribič in Alina Herman. Danes je bila uspešnejša Lara, ki je bila skozi vseh 6. serij na položajih za osvojitev medalje. Njen najdaljši met je meril odličnih 36,89 m. Žal pa so bila nekatera dekleta prav v zadnji seriji najbolj razpoložene, kar je pomenilo, da je naša mlada atletinja za samo 1 cm zaostala za zmagovalnim odrom in osvojila odlično 4. mesto. Drugi naši predstavnica v tej disciplini Alini, je najdaljši met uspel v zadnji seriji, ko je kopje poletelo do 32,03 m, ker je njen osebni rekord. Z njim je tekmovanje končala na lepem 6. mestu. 
Maribor, 29. 2. 2020
Mestna občina Maribor je v sodelovanju s Fundacijo Gorana Dragiča izpeljala projekt #podamdaigram, v sklopu katerega so deset najperspektivnejših mariborskih športnikov, ki so ob tem še zelo dobri dijaki, v času Zimskih počitnic odpeljala v Miami. Mladi bodoči športni zvezdniki so si v enem tednu ogledali številne znamenitosti na Floridi, vrhunec odprave v Ameriko, pa je bil zagotovo ogled košarkarske tekme med Miami Heatom, v katerem igra zlati kapetan aktualnih Evropskih prvakov, Goran Dragič in Dallas Mavericksi, katerih član je nov NBA zvezdnik, Luka Dončič.

Med elitnimi izbranci je bila tudi naša mlada atletinja Petja Klojčnik, ki si je kot odlična učenka, udeležbo zagotovila s fantastičnimi dosežki v zadnjih letih. Petja je namreč večkratna državna prvakinja in državna reprezentantka, v tekih na srednje proge. Svojo nedvomno kvaliteto pa dokazuje tudi na mednarodnih tekmovanjih. Tako je eden njenih največjih uspehov iz lanskega leta, ko je nastopa na Mednarodnih igrah šolarjev v Ufi v Rusiji, ter sebi in mestu Maribor pritekla srebrno odličje v teku na 800 m.

Naša mlada atletinja iz Malečnika je bila na odpravi zadolžena za pisanje dnevnika, ki bo v dveh delih objavljen v dnevniku Večer. Prvi del je bil objavljen že danes in si ga lahko preberete na spodnji povezavi in tako vsaj delno podoživite, kar vse so mladi športniki iz mesta pod Pohorjem, doživeli na potovanju.

DNEVNIK 1. del
Split, 26. 2. 2020
Čeprav je do pričetka pomladi še kar nekaj časa, lepo in za zimski letni čas zelo toplo vreme, kar vabi ljubitelje teka, da obujejo tekaške copate in se preizkusijo na kakšnem tekmovanju. Eno največjih tekaških prireditev so v nedeljo pripravili v Splitu na Hrvaškem.

Na 20. Splitskem maratonu je na razdalji dobrih 21 km nastopil tudi Mitja Krevs. V zelo močni mednarodni konkurenci je tekel odlično. Ciljno črto je prečkal v zelo dobrem časi 1:07,44 in si pritekel vrhunsko 3. mesto.
Maribor, 20. 2. 2020
V torek je v hotelu Habakuk, v izvrstni organizaciji Športne zveze Maribor, potekala svečana prireditev Športnik Maribora za leto 2019. Med najboljšimi športniki v našem mestu lani žal ni bilo naših atletov, smo pa na prireditvi vseeno imeli svojo predstavnico.

Kot je znano je mesto Maribor pridobilo kandidaturo za izvedbo Evropskega olimpijskega festivala mladih, ki bo na športnih prizoriščih v mestu pod Pohorjem potekal let 2023. Zato so se organizatorji letošnje prireditve potrudili in športni javnosti predstavili morebitne kandidate za nastop na največjem mlajše mladinskem tekmovanju v Evropi. Med tistimi, ki so imeli čast in so se lahko predstavili je bila tudi naša mlada atletinja Ana Kramberger.

Naša Ana je ena najperspektivnejših tekačic v Sloveniji. Kljub temu, da v našem mestu ne premoremo objekta za zimsko vadbo, je Ana na letošnjem dvoranskem prvenstvu za pionirke U14 osvojila vrhunsko 2. mesto v teku na 600 m. V lanskem letu je največji mednarodni uspeh dosegla na Svetovnih združenih igrah, ki so potekale v Celovcu, kjer si je v teku na 400 m pritekla zmago. Na domačih prvenstvih pa si je v svoji starostni kategoriji pionirk U14 priborila dve kolajni. Prvo, bronastega leska na dvoranskem prvenstvu v teku na 600 m, ter drugo na prvenstvu v dolgih tekih, kjer so ji po koncu teka na 2000 m okrog vratu zasluženo obesili srebrno odličje.

Vsi ti dosežki kažejo, da je naša mlada atletinja na dobri poti, da zastopa Slovenijo na Evropskem olimpijskem festivalu mladih v svojem domačem mestu! Zato ji želimo, da na tekmovanjih in treningih še naprej tako uživa kot do sedaj, ter, da se je poškodbe čim bolj izognejo.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in