Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 66 - 70 od 906 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Maribor, 7. 9. 2019
V organizaciji Športne zveze Maribor je včeraj in danes bilo naše mesto pod Pohorjem, v znamenju tekačev. V vzorni organizaciji je v štajerski prestolnici potekal 4. Mariborski mestni tek. Včeraj so mestno jedro zavzeli mladi tekači, saj se je kar 2500 učencev pomerilo na Ajdinem otroškem teku. Danes pa so ulice centra mesta zavzeli še tekači, ki so se pomerili na 5 in 10 km razdalji. Med približno 1000 udeleženci so bili seveda tudi naši člani, ki so ponovno posegli po visokih mestih.

V krajšem teku so svojo zelo dobro pripravljenost prikazala naša dekleta. Do nove zanesljive zmage je pritekla Špela Gonza. Na odlično drugo mesto se je zavihtela Vanesa Lobenwein. Njun uspeh pa sta dopolnili Maruša Sernc s 4. mestom in Klara Kaiser s 5. mestom. Na isti razdalji je odlično 3. mesto osvojil Tine Martin Puppis. Do 6. mesto pa je pritekel Miha Kramberger.

Na razdalji 10 km je sebi in seveda tudi našemu društvu, zmago pritekla zimzelena Helena Javornik. V konkurenci moških pa se je od naših najvišje uvrstil Branko Kmetič, ki je zasedel 5. mesto. Na 10. mesto pa se je uvrstil Uroš Taks.
Maribor, 5. 9. 2019
Z informativnim vpisom si rezervirajte mesto v našem društvu! Prostih je še samo nekaj mest!

slikice_vabilo_680

VABILO - LETAK                INFORMATIVNI VPIS                URNIK VADBE
Maribor, 3. 9. 2019
V častniku Večer so objavili članek oziroma intervju z dvakratno udeleženko Olimpijskih iger, z najhitrejšo Štajerko, Sabino Veit. Preberet ga lahko na spodnji povezavi.

sabina_veit_680

POVEZAVA NA ČLANEK
Selnica ob Dravi, 1. 9. 2019
V Selnici ob Dravi so izpeljali 9. Jabolčni tek, na katerem so nastopajoči lahko izbirali med 5 km in 8,5 km razdaljo.

Na krajši razdalji sta se izkazala dva naša mladinca. Med moškimi absolutno se je zmage veselil Filip Križnik. V absolutni ženski kategoriji pa je bila najhitrejša Klara Kaiser.

Na daljši razdalji se je med moškimi najvišje uvrstil Severino Ogrizek, ki je nastop končal na 5. mestu. Si pa je zmago zagotovil v starostni kategoriji nad 40 let. V moški kategoriji nad 70 let si je odlično 2. mesto pritekel Rajko Zupančič. Med ženskami absolutno se je na drugo stopničko zmagovalnega odra zavihtela Renata Vetrih. Ta njen nastop je zadostoval za zmago v kategoriji žensk nad 40 let.
Ptuj, 31. 8. 2019
Ptuj_ekipa_680

Atletski stadion v najstarejšem slovenskem mestu Ptuju, je bilo včeraj prizorišče Ekipnega prvenstva Slovenije za mlajše mladince in mladinke. V obeh kategorijah so sodelovali atleti in atletinje iz kar 18 atletskih organizacij. Med tako množično in kvalitetno konkurenco so vidno vlogo imeli tudi naši mladi bodoči asi. Kljub daljšemu premoru od tekmovanj zaradi počitnic, so dokazali, da so v tem obdobju marljivo trenirali, saj so številni dosegli nove osebne rekorde in v posameznih disciplinah posegli po zelo visokih mestih. Vsi ti njihovi vrhunski nastopi pa so ob zbiru točk pomenili, da se je ženska ekipa zavihtela na vrhunsko 4., moška pa na fantastično 5. mesto.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in