Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Krevs zlat, Vetrihova bronasta na PS v Konjicah, čez vikend uspešni tudi ostali tekači

Slovenske Konjice, Štatenberg, Polzela, 29. 9. 2019
V nedeljo so bile ceste v okolici in samih Slovenskih Konjicah prepolne tekačev, ki so se udeležili 7. Konjiškega maratona, na katerem je 10 km razdalja štela tudi za državne naslove v cestnem teku.

Na razdalji malega maratona je med moškimi odlično 4. mesto zasedel Matevž Schaubach, v konkurenci žensk pa je bila Helena Javornik še uspešnejša, saj si je pritekla 3. mesto. V teku na 10 km je v absolutni konkurenci med moškimi prvi ciljno črto prečkal Mitja Krevs, s tem pa tudi osvojil nov naslov državnega prvaka. V kategoriji žensk je Renata Vetrih v absolutni konkurenci zasedla 4. mesto, v razvrstitvi za državno prvenstvo pa si je pritekla bronasto odličje. Njen uspeh je s 5. mestom dopolnila še Barbara Radoš, ki je absolutno v cilj pritekla na 9. mestu. Na najkrajši razdalji prireditve, v teku na 5 km je visoko 7. mesto med ženskami osvojila Anita Dobrotinšek.

V petek so v Štatenbergu organizirali Jesenski tek Štatenberg 2019, na katerem si je na 10 km razdalji 3. mesto pritekel Matevž Schaubach, na odlično 5. mesto pa se je uvrstil David Rihtarič.

Naši mlajši atleti - teči pa so se v soboto udeležili Matletškega teka, ki so ga organizirali v Polzeli. Tekli so odlično, saj je mlada Nika Fajfar zmagala med ženskami na razdalji 5 km, na odlično 3. mesto pa je pritekla Klara Namec. Na teku dolžine 10 km je med moškimi slavil Tine Martin Puppis, drugo mesto je zasedel Miha Kramberger, na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil Filip Križnik. Odlična so bila tudi naša dekleta, ki so tekla na 10 km razdalji. Zmage se je veselila Vanesa Lobenwein, kot tretja je v cilj pritekla Klara Kaiser, takoj za njo pa je ciljno črto prečkala še Maruša Sernc

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in