Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Jutri bo pet naših atletov zastopalo barve Slovenije

Ptuj, 27. 9. 2019
Na Mestnem stadionu na Ptuju bo jutri potekal Pionirski reprezentančni peteroboj, na katerem se bodo pomerile reprezentance Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Z odličnimi nastopi na PS za pionirje U16 na Ravnah na Koroškem, si je nastop v reprezentanci naše države zgotovilo kar 5 naših mladih atletov.


reprezentanti_680

V hitri hoji na 3000 m bo nastopila najizkušenejša med njimi, to je naša šampionka Tamara Reicht. Najhitrejši slovenski pionir Jurij Beber je predviden za nastop na 100 m, kasneje pa še v štafeti 4x100 m. V teku na 600 m bo barve naše države zastopala srebrna z letošnjih mednarodnih iger šolarjev v ruski Ufi, Petja Klojčnik. Eva Zorenč, ki je v začetku tega meseca na Evropskih atletskih igrah v Brnu osvojila bron, bo tokrat nastopila v teku na 2000 m. V najdaljši tekaški disciplini tekmovanja, v teku na 3000 m, bo svoj reprezentančni krst doživel Ahac Zupančič. Odlično delo z mladimi v našem društvu, pa so prepoznali tudi na Atletski zvezi Slovenije, saj so med trenerje, ki bodo na tekmovanju vodili mlade slovenske atletske upe, uvrstili tudi našo trenerko Tino Mušič.

Vsem našim mladim atletom želimo uspešen nastop, ter, da se iz Ptuja vrnejo z novimi novimi spoznanji, ki jim bodo koristile na njihovi nadaljni športni poti.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in