Za nami je uspešen prvi del sezone na prostem

Maribor, 29. 7. 2020

S Prvenstvom Slovenije za člane in članice, ki je pretekli vikend potekalo v Celju, se je končal prvi del letošnje atletske sezone na prostem. Zaradi epidemije COVID-19, so se prva tekmovanja pričela šele zadnji vikend v mesecu maju, od sredine junija, pa so si ekspresno sledila največja domača tekmovanja. Žal so se na Atletski zvezi Slovenije odločili, da tekmovanj za najmlajše kategorije na državni ravni ne izvedejo. Izjema je bilo edino Posamično in ekipno prvenstvo Slovenije za pionirje U14 v mnogobojih. Na tem tekmovanju so naši atleti dosegli enega večjih uspehov, saj si je ekipa dečkov priborila naslov najboljših v deželi na južni strani Alp.

V naslednjih šestih vikendih se je zvrstilo šest državnih ali pokalnih prvenstev v kategorijah od pionirjev U16 do članske kategorije. Da so osvojili medaljo na največjem domačem tekmovanju, se lahko pohvali kar 13 atletov. Skupni seštevek je kar 22 odličij, od tega 8 zlatih, 8 srebrnih in 6 bronastega leska.

klojcnik_iaaf_600m_680

Ob koncu tega tekmovalnega obdobja je potrebno posebej opozoriti še na dva dosežka. V Mariboru je 16. junija potekal cestni tek na 5 km, ki so se ga udeležili trenutno najboljši domači tekači. Med njimi je bil tudi naš Mitja Krevs, ki je zmagal s časom 14:39 in tako odtekel nov državni rekord. Fantastičen dosežek pa je uspel tudi mladi atletinji Petji Klojčnik. Naša atletinja si je na mitingu v Kranju, z novim osebnim rekordom, pritekla zmago v teku na 600 m. Njen dosežek 1:33,98, pa jo trenutno na svetovnih lestvicah v tej disciplini med mlajšimi mladinkami, uvršča celo na 3. mesto.

Po nekaj tedenskem premoru se bodo nova tekmovanja pričela ponovno v drugi polovici avgusta. Za nas pa bodo zanimiva predvsem Prvenstvo Slovenije na 10000 m, v štafetah, za veterane, pionirje U12, ter pionirje U14, ki jih bo naše društvo organiziralo v drugi polovici septembra.  

+