Uspešni nastopi naših mladincev v Grazu

Graz, 31. 7. 2021

Zadnji dan meseca julija je v Grazu potekal četrti LTU Graz Sommermeeting, ki je služil predvsem za preverjanje trenutne pripravljenosti saj nekatere atlete v mesecu avgustu čakajo še pomembna tekmovanja.


Pomemben test pred prihajajočim svetovnim prevnstvom za starejše mladinke je bilo tekmovanje za Petjo Klojčnik. Čeprav iz polnega treninga je 800m pretekla v času 2:08,66 kar ji daje odlično popotnico za do sedaj največje tekmovanje v njeni karieri. V svoji paradni diciplini, teku na 100m, v kateri bo nastopil tudi na Balkanskem prvenstvu U18, je tekmoval Jurij Beber. Njegov čas pa 11,27. Tine Puppis se je na razdalji 1500m sicer približal osebnemu rekordu vendar je celoten tek odtekel sam. Ura se je na koncu ustavila pri 4:23,06. Nekaj smole na štartu je ime Martin Winkler. Tek se mu je tokrat ponesrečil in z rezultatom 54,50 vsekakor ne more biti zadovoljen.
Čeprav so poletne počitnice, naši atleti ne počivajo. V septembru jih čaka še kar nekaj tekmovanj, med drugim bodo nekateri nastopili tudi na mednarodnem mitingu, 5. septembra, ki ga organizira naše društvo in šteje za Mednarodno atletsko ligo.

+