Uspešen štart v zimsko sezono

Ljubljana, 15. 1. 2022

Z otvoritvenim mitingom v Ljubljani se je včeraj začela zimska atletska sezona. Na delu so bili tokrat šprinterji in skakalci, ki lahko po doseženih rezultatih na prvem tekmovanju, v nadaljevanje sezone vstopajo z optimizmom.


V teku na 60m smo imeli največ predstavnikov. Najmlajši med njimi, Žan Mikolžič je najkrajšo šprintersko razdaljo pretekel v času 8,99. Filip Martin Fleisinger je dosegel rezltat 8,23, Roko Godič pa 8,17. Pri Vidu Černecu so se ure ustavile pri 7,65. Dva teka je imel Jurij Beber. Že v kvalifikacijah je z rezultatom 7,20 popravil osebni rekord, v B finalu je tekel še hitreje in dosegel čas 7,15. Pri dekletih smo imeli dve predstavnici. Uma Kralj je dosegla rezultat 8,68, Maja Premzl pa 8,98. 
Štirje atleti so tekmovali v skoku v daljino. Med pionirji in pionirkami U12 sta nastopila Žan Mikložič in Iva Pocajt. Žan je doskočil pri 385 cm, Iva pa pri 270 cm. Liam Bassin je med pionirji U14 dosegel rezultat 447 cm. Pozno popoldan je bila na sporedu še daljina za člane kjer je nastopil Maksim Strašek. Njegov prvi rezultat preko šest metrov (618 cm) ga vsekakor lahko navdaja z optimizmom za nadaljevanje sezone. 
Vsem atletom čestitatamo za dosežene rezultate in jim želimo veliko uspeha na prihajajočih tekmovanjih. 

+