Trije ekipni naslovi na krosu

Murska Sobota, 1. 4. 2023

V Murski Soboti je v začetku aprila potekalo Ekipno prvenstvo Slovenije v krosu.Naši atleti in atletinje so ekipne naslove osvojili v treh kategorijah. Prav tako so v moški in ženski konkurenci osvojili vseekipno drugo mesto.


Ekipni državni naslov so prva osvojila dekleta U12 (500 m). Hana Iza Dover je zmagala, druga je bila Nika Ivec, tretja Anika Zei, peta Melanie Jaklin in petnajsta Maja Klemenčič. Prav tako sta se ekipne zmage veselila Lukas Dovnik in Liam Bassin v kategoriji U16 (1500 m).  Lukas je zmagal, Liam pa je bil tretji. Plaketo za ekipno zmago pa sta domov odnesle tudi Nika Fajfar in Petja Klojčnik pri starejših mladinkah (3000 m). Nika je skozi cilj pritekla kot prva, Petja pa dve mesti za njo.
Pri pionirjih U12 (500 m) sta tekmovala Denis Vitrih, ki je bil tretji in Lenart Verk, ki je bil peti. Ekipno sta bila druga. Pionirke U14 so se pomerile na 1000 m dolgi progi. Peta je bila Maruša Zei, šestnajsta Taja Pekič, triindvajseta Ela Hočevar in mesto za njo Lili Vidonja. Ekipno so v tej kategoriji dekleta zasedla četrto mesto. Mlajši mladinki, Ana Kramberger in Gaja Kovačec sta zasedli ekipno četrto mesto (2000 m). Ana Je bila sedma, Gaja pa deveta. Martin Winkler in Jaka Mlekuž sta tekmovala med starejšimi mladinci (3000 m). Bila sta ekipno druga, med posamezniki pa je bil Martin peti, Jaka pa sedmi.

+