Špela, Tamara in Karolina v izboru za Naj atleta

Ljubljana, 8. 11. 2020

Atletska zveza Slovenije je objavila ožji izbor atletov, ki se bodo potegovali za laskavi naslov ''Atlet leta 2020'', v posameznih starostnih kategorijah. Med nominiranci so tudi tri naše odlične atletinje, za katere bomo v naslednjih dneh stiskali pesti, da jim atletski delavci namenijo čim večje število točk in jim tako omogočijo čim višjo uvrstitev.

atlet_leta_2020_680

GONZA Špela - starejše mladinke
Med rezultate, ki so šli v letošnji izbor je bil uvrščen tudi njen uspešen nastop na Svetovnem prvenstvu v gorskih tekih, ki je bil sicer konec leta 2019. Z osvojenim 17. mestom je dokazala, da sodi med najboljše starejše mladinke, v tej atraktivni tekaški panogi. Na letošnjih prvenstvih, pa je osvojila zlato na PS za starejše mladinke v teku na 5000 m, ter na APS-u za starejše mladinke srebro na 5000 m in bron na 3000 m.

REICHT Tamara - pionirke
V zadnji sezoni je postavila državni rekord v hitri hoji na 3000 m v dvorani. Da je najboljša pionirka v hitri hoji v Sloveniji, je dokazala z obema naslovoma državne prvakinje. Najboljša je bila tako v dvorani, kot tudi na prostem, oba krat na razdalji 3000 m. Medaljo si je prigarala tudi med mlajšimi mladinkami, ko je bila na APS-u druga na 5000 m.

ZBIČAJNIK Karolina - pionirke
Tudi ona se lahko pohvali z odtečenim novim državnim rekordom. To ji je uspelo v dvorani v teku na 300 m. Ob postavitvi rekorda, si je takrat pritekla tudi naslov dvoranske državne prvakinje. To pa ni bila njena edina letošnja kolajna. Na PS na prostem, si je v teku na 300 m pritekla srebrno odličje. Do brona je v isti disciplini pritekla na pionirskem APS-u. Na PS v štafetah je kot članica društvene mešane štafete 4x600 m osvojila naslov državne prvakinje. Za konec sezone, pa si je na APS-u v mnogobojih, prigarala še srebrno medaljo.

Vsem našim dekletom, ki so jih uvrstili v ožji izbor, želimo, da se uvrstijo čim višje. Ob tem pa jim še enkrat čestitamo, za uspešno sezono, v kateri so nas s svojimi vrhunskimi nastopi, navdajale s ponosom!

+