Rekordna nedelja naših atletov

Split, Zagreb, Ptuj, 27. 2. 2022

Preteklo nedeljo so naši atleti tekmovali kar na treh prizoriščih. Bili so več kot uspešni saj so podirali tako državne kot tudi osebne rekorde.


V Zagrebu je potekal pokal v tekmovalni hoji. Tamara Reicht je v konkurenci mlajših mladink, na 3000 m premagala vso konkurenco in ob tem z rezultatom 15:37,94 postavila državne dvoranske rekorde prav v vseh kategorija od mlajših mladink do članic. Vsekakor zavidanja vreden rezultat in odličen obet za prihajajoče balkansko prvenstvo, ki bo v začetku aprila v Grčiji.
Na polmaratonu v Splitu je tekmovala Špela Gonza. Z zahtevno razdaljo je opravila v času 1:18,39 kar je pomenilo četrto mesto v absolutni razvrstitvi in nov državni rekord v polmaratonu za mlajše članice.
Na Ptuju so se na Zimskem državnem prvenstvu v metih pomerili mlajši mladinci in člani. V članski konkurenci sta tekmovala Gašper Drev in Alina Herman. Gašperju je disk poletel 35,27 m kar je pomenilo končno četrto mesto. Alina je 600g kopje vrgla do novega osebnega rekorda (33,80 m) in tekmovanje končala na petem mestu. Enajsti je v metu kopja bil med mlajšimi mladinci Klemen Potočnik. Njegov rezultat 41,42 m pa je tudi njegov nov najboljši dosežek.

Vsem atletom čestitamo za uspešne nastope.

+