Pionirji U16 na APS-u osvojili komplet medalj

Novo mesto, 27. 6. 2020

Atletski stadion v Novem mestu je bil danes prizorišče Atletskega pokala Slovenije za pionirje in pionirke U16. Med udeleženci so bili seveda tudi naši mladi atleti in nas ponovno razveselili z osvojitvijo celotnega kompleta medalj.

Kot je že v navadi se je tudi tokratno dogajanje na stezi pričelo s tekmovanjem v hitri hoji, ki pa nam tokrat ni prineslo zadovoljstva. Ena od velikih kandidatk za medalje, naša mlada šampionka v hitri hoji Tamara Reicht, je odločno pričela z nastopom na 3000 m, žal pa je med tekmovanjem zašla v težave in odstopila. Sledil je nastop Marina Kladoška v teku na 100 m z ovirami. Tekmovanje je končal na 5. mestu, dosegel pa rezultat 20,86. V eni najmočnejših disciplin dneva, vsaj rezultati so to nakazali, teku na 1000 m, je bila naša predstavnica Ana Kramberger. Mlada atletinja je v cilj pritekla v času osebnega rekorda 3:10,69 in se veselila visokega 5. mesta.

Največ predstavnikov smo imeli v tekih na 300 m. V konkurenci pionirjev je Ahac Zupančič dosegel osebni rekord 38,90 in bil za to nagrajen z osvojitvijo srebrnega odličja. Tudi drug naš predstavnik v tej disciplini Martin Winkler se je vselil osebnega rekorda. Z zelo dobrim časom 40,48, pa se je uvrstil na lepo 7. mesto. V kategoriji pionirk je Karolina Zbičajnik v cilj pritekla v času 41,09, s čimer je odtekla nov osebni rekord. Za ta odličen dosežek, pa je na svečani podelitvi prejela bronasto medaljo. Osebnega rekorda se je veselila tudi Maja Premzl, ki je v cilj pritekla v rezultatu47,63 in zasedla 33. mesto.

nm_300M_680

Naš zadnji predstavnik med posameznimi disciplinami je bil Klemen Potočnik, ki je nastopil v metu kopja (600 g). Njegov najdaljši met je meril 34,75 m, na tem tekmovanju pa je zadostoval za 9. mesto. Kot zmeraj se je tekmovanje zaključilo s štafetnimi teki. Naša fantovska postava Martin, Marin, Klemen in Ahac je nastopila v teku 4x300 m. Za konec so pripravili tisto najboljše in ob hitrem teku in odličnih predajah, štafetno palico v cilj prinesli kot prvi. Ob zmagi in naslovu pokalnih prvakov Slovenije, so zabeležili čas 2:47.32.

nm_stafeta_680

Našim mladim atletom še enkrat čestitamo za izjemne dosežke in jim želimo uspešno nadaljevanje sezone.

+