Petja štirinajsta na svetovnem prvenstvu

Nairobi, 19. 8. 2021

V glavnem mestu Kenije, Nairobiju je pretekli teden potekalo Svetovno prvenstvo za mladince in mladinke U20. Med desetimi slovenskimi atleti je bila tudi naša mladinka, Petja Klojčnik.


Zahtevno normo za 800m je Petja izpolnila že v začetku junija, ko je na domačem stadionu odtekla izvrstnih 2:07,48 in s tem prejela vstopnico za največje mladinsko tekmovanje letošnjega leta. V zahtevnih pogojih, na nadmorski višini skoraj 1800m se je v kvalifikacijah na progo podala pogumno ter kljub izjemno hitremu teku v cilj pritekla v času 2:09,11 ter se kot prva po času uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva. Že dan kasneje je imela naslednjo preizkušnjo ter ponovno odtekla pod 2:10 (2:09,97) ter tekmovanje končala na štirinajstem mestu. Rezultat, ki je vsekakor vreden ogromno saj Petja šteje komaj 16 let in jo v prihodnje čakata v starejše mladinski kategoriji še dve veliki tekmovanji. 
Naša atletinja je bila zadnji dan tekmovanja tudi del štafete 4x400m. Skupaj z Evo Murn, Veroniko Sadek in Nežo Dolenc so štafetni tek s časom 3:49,36 končale na osmem mestu.
Petjo sedaj čaka še nastop na domačem mitingu v Mariboru, ki bo 5. septembra potem pa se po krajšem počitku pričnejo že priprave na novo sezono.

+