Petja Klojčnik odtekla normo za Balkansko prvenstvo

Češča vas, 7. 2. 2021

V Češči vasi pri Novem mestu so izvedli še drugo kvalifikacijsko tekmovanje za Prvenstvo Sloveniji v dvorane za člane in članice. Za čim boljše rezultate in s tem nastop na državnem finalu, ki bo prihodnji vikend, se je potegovalo kar nekaj naših atletov. Tako kot pretekli vikend, so nas tudi tokrat navdušili z odličnimi rezultati in številnimi novimi osebnimi rekordi.

  Za presežek vikenda z naše strani je poskrbela mlajša mladinka Petja Klojčnik. Potem, ko je že v soboto odlično nastopila v teku na 400 m, saj je v cilj pritekla v zmagovalnem času in bila kasneje zaradi prestopa diskvalificirana, je v nedeljo v teku na 800 m krepko presegla naša pričakovanja. Štiri stadionske kroge je pretekla v času osebnega rekorda 2:11,68 in se uvrstila na odlično 2. mesto. Ob tem pa je s svojim izjemnim tekom izpolnila normo za nastop na Balkanskem dvoranskem prvenstvu za mladince, ki bo v soboto 13. februarja potekalo v glavnem mestu Bolgarije.

S svojimi nastopi so navduševali tudi ostali naši atleti. Dva osebna rekorda je dosegla mlada Karolina Zbičajnik. V teku na 400 m njena najboljša znamka sedaj zanaša 57,64, s tem dosežkom pa se je uvrstila na odlično 2. mesto. V skoku v daljino je najdlje doskočila pri 547 cm in se uvrstila na 7. mesto. V teku na 800 m sta nas zastopala dva tekači, ki sta se oba vselila osebnega rekorda. Dvoranski rekord je izboljšal Filip Križnik, ki je s časom 2:03,97 zasedel 5. mesto. Tri mesta nižje pa se je s časom 2:08,37 uvrstil Martin Winkler. V tekih na 1500 m je med moškimi tekel Tine Martin Puppis, med ženskami pa Vanesa Lobenwein. Tine je zasedel 10. mesto in ob tem odtekel nov osebni rekord 4:26,71. Vanesa je ob uvrstitvi na 7. mesto ponovno tekla pod 5 minutami. Njen čas je znašal 4:58,48. V teku na 200 m se je prvič letos predstavil Klemen Potočnik in z osebnim rekordom 27,07 zasedel 12. mesto. Na dvakrat daljši razdalji smo pesti držali za Valentina Vidoviča. Odšprintal je dvoranski osebni rekord 54,35 in zasedel 15. mesto. Dvojni program sta imela Maksim Strašek in Marin Kladošek, ki sta nastopila v skoku v daljino in teku na 60 m. Maksim je najdlje skočil 555 cm in zasedel 11. mesto. V šprintu pa je z osebnim rekordom 7,84 končal na 25. mestu. Marin se je v obeh disciplinah veselil osebnih rekordov. Njegov najdaljši skok je meril 541 cm in je zadostoval za 12. mesto. V najkrajši disciplini tekmovanja pa so mu časomerilni namerili rezultat 8,09 in ga uvrstili na 33. mesto. V teku na 60 m smo imeli še enega predstavnika. Tadej Pajek se je s časom 7,47 uvrstil v C-finale. V njem je tekel še hitreje in z osebnim rekordom 7,40 zasedel 3. mesto.

V naslednjih dneh bo Tekmovalna komisija pri AZS, po lanskih in letošnjih tablicah določila finaliste letošnjega PS za člane in članice v dvorani in glede na dosežke naših atletov, smo prepričani, da bomo naslednji vikend lahko spremljali kar nekaj nastopov naših članov.

+