Petja Klojčnik dvanajsta na svetovnem prvenstvu

Cali, Kolumbija, 10. 8. 2022

Pretekli teden je v kolumbijskem Caliju potekalo svetovno prvenstvo za starejše mladince in mladinke. Drugo leto zapored je na tem tekmovanju nastopila tudi Petja Klojčnik in se tudi tokrat odlično odrezala.


Če je bilo lansko svetovno prvenstvo ''osiromašeno'' zaradi koronavirasa pa je letošnje ponudilo vrhunsko mladinsko atletiko z izjemnimi rezultati saj je v konkurenci 145-ih držav tekmovalo več kot 1500 atletov in atletinj.
Petja je na tekmovanje prišla s štiriindvajsetim rezultatom v teku na 800 m kar je pomenilo ravno mejo za polfinale kamor se je preko kvalifikacij s četrtim mestom v skupini tudi direktno uvrstila. V polfinalu je tekla v tretji skupini in v cilj pritekla kot četrta, s časom 2:06,42 kar pa žal ni bilo dovolj za finale. Osvojila je odlično dvanajsto mesto in na tem mestu velja omeniti, da je bila tudi sedma Evropejka kar je odlična popotnica za prihodnje leto, ko jo čaka še mladinsko evropsko prvenstvo. Petja je tekla tudi v štafeti 4x400 m kjer pa je skupaj z Nežo Dolenc, Veroniko Sadek in Ano Rus osvojila trinajsto mesto s časom 3:41,08. 
Naši mladi atletinji čestitamo za odličen nastop in ji želimo veliko uspehov tudi v prihodnje.

+