Odlični rezultati mladincev in novi osebni rekordi

Zagreb, Graz, 21. 1. 2023

Zagreb in Graz sta bili v soboto prizorišči kjer so naši atleti uspešno lovili svoje najboljše dosežke. Od osmih nastopov so zabeležili kar sedem osebnih rekordov in s tem nadaljejo niz odličnih rezultatov v dvorani.


V Zagrebu so nastopili Karolina Zbičajnik, Petja Klojčnik, Ana Kramberger in Martin Winkler. Karolino in Petjo je v teku na 400m ločilo samo pet stotink in sicer je Karolina prečkala ciljno črto v času 55,31, Petja pa v času 55,36. S tema rezultatoma nista samo popravili osebna rekorda ampak sta tudi izpolnili normo za evropsko prvenstvo za starejše mladince, ki bo v začetku avgusta v Jeruzalemu. Petja ima tudi že izpolnjeno normo v teku na 800m. Svoja najboljša dosežka v teku na 800m sta popravila tudi Ana in Martin. Ani so se ure ustavile pri 2:19,08, Martinu pa pri 1:57,57.
V Grazu so tekmovali šprinterji Jurij Beber, Tadej Pajek, Ela Koren ter Marin Kladošek, ki je skakal v daljino. Jurij je osebni rekord v teku na 60m, 7,06 odtekel že v kvalifikacijahv v finalu pa je tekel še hitreje, 7,04. Tudi Ela Koren je imela dva teka. V kvalifikacijah je dosegla rezultat 8,64, v finalu pa je svojo najboljšo znamko popravila na 8,54. Tadej Pajek ima za naslednja tekmovanja nov mejnik, ki sedaj znaša 7,34. Marin Kladošek je tokrat v skoku v daljino pokazal precej boljše skoke kot teden prej. Najdaljši poizkus je meril 644 cm kar je le nekaj centimetrov manj od njegovega osebnega rekorda.
Čestitke vsem mladincem in veliko uspeha na naslednjem tekmovanju, ki jih čaka že to soboto v Bratislavi.

+