Nove maedalje naših na ''domačih'' državnih prevenstvih

Maribor, 19. 9. 2020

Naše društvo ta vikend na ''našem domačem'' stadionu organizira kar nekaj tekmovanj. Prvi, ki sta se končali že v soboto sta bila Prvenstvo Slovenije v štafetah in Prvenstvo Slovenije na 10.000 m. Na obeh so sodelovali tudi naši atleti in nas ponovno navdušili z odličnimi nastopi in novimi osvojenimi kolajnami.

Na prvenstvu v štafetah, ki je potekalo v zgodnjih popoldanskih urah, so naše društvo zastopale štiri postave. Prva se je na tartansko stezo podala ekipa pionirjev U16, ki je nastopala v štafeti 100-200-300-400 m. Fantje v postavi  Klemen Potočnik, Ahac Zupančič, Jakob Nahtigal in Martin Winkler je tekla odlično in v cilj prišla na 3. mestu. Tako so za dosežen čas 2:13,60, za nagrado prejeli bronaste medalje. Sledil je nastop mešane štafete mlajših mladincev v teku na 4x300 m. Postava Alina Herman, Valentin Vidovič, Petja Klojčnik in Jurij Beber je že po polovici nastopa prešla v vodstvo in ga zanesljivo povečevala do cilja. Ciljno črto so prečkali v času 2:41,31 in si priborili naslov državnih prvakov.

medalje_stafete_680

Naslov najboljših v Sloveniji sta si priborili tudi obe ostali naši postavi, ki sta nastopili v mešani štafeti 4x600 m. Štafeta pionirjev U16 v postavi Ana Kramberger, Maksim Strašek, Karolina Zbičajnik in Ahac Zupančič, je kot najhitrejša v cilj pritekla v času 6:29,60. Ekipa mlajših mladincev v postavi Tine Martin Puppis, Vanesa Lobenwein, Patja Klojčnik in Valentin Vidovič je za zmago štafetno palico v cilj prenesla v času 6:17,68.

medalje_10000_680

Proti večeru, pa smo na stadionu lahko spremljali še zanimive boje na prvenstvu na 10.000 m. V konkurenci mlajših mladincev sta nastopila Tine Martin Puppis in Gašper Kodrič. Oba sta tekla odlično in dosegla nove osebne mejnike. Tine je v cilj pritekel v času 36:41,33 in si prigaral naslov prvaka Slovenije. Na drugo stopničko zmagovalnega odra pa se je povzpel Gašper, ki je v cilj pritekel v času 37:57,71. V konkurenci članov je bil naš predstavnik Mitja Krevs. Po dobri polovici nastopa je prevzel mesto vodilnega v najhitrejši skupinici in ga do cilja ni več izpustil. Za 25 stadionskih krogov je potreboval čas 30:37,65, kar je njegov osebni rekord. Z novim naslovom najboljšega v Sloveniji  je pokazal odlično pripravljenost pred naslednjimi pomembnimi nastopi, ki ga čakajo v prihodnjih tednih.

+