Nova priznanja za naše atlete

Maribor, 28. 12. 2020

Preteklo sredo zvečer smo na spletu lahko spremljali virtualno proglasitev ''Naj atlet 2020''. V konkurenci za najboljše v svojih starostnih kategorijah, so bila tudi tri naša dekleta.

V konkurenci starejših mladink so atletski trenerji, novinarji in atletske organizacije na visoko 3. mesto uvrstili našo Špelo Gonza, ki se v zadnjem obdobju opozarja na svoj talent predvsem v gorskih tekih. V konkurenci pionirk bo priznanje za 3. mesto prijela Karolina Zbičajnik, ki je uspešna skakalka v daljino in šprinterka na razdaljah do 300 m, ter se razvija v eno najboljših mnogobojk v Sloveniji. V isti kategoriji se je na odlično 5. mesto v konkurenci desetih finalistk, uvrstila Tamara Reicht, ki je že nekaj let najboljša mlada slovenka v hitri hoji.

nagrajenci_2020_680

Na prireditvi so ob priznanjih za najboljše v lanskem letu, podelili tudi rekorderske značke, ki jih prejmejo tisti atleti, ki so v zadnjem letu postavili članski državni rekord. Med dobitniki tega prestižnega priznanja je bil letos tudi naš Mitja Krevs, ki je 16. junija na cestnem teku v Mariboru, postavil državni rekord na 5 km.

Vsem našim finalistkam in rekorderju, čestitamo za uspešno sezono 2020!

+