Nika in Petja uspešno nastopili za reprezentanco

Maribor, 16. 7. 2022

V soboto je na domačem stadionu, na Poljanah potekal Peteroboj mladinski reprezentanc U20 (Češka, Slovaška, Madžarska, Poljska in Slovenija). Vabilu v reprezentanco sta se odzvali tudi Petja Klojčnik in Nika Fajfar.


Drugo mesto in srebrno kolajno je v teku na 800 m s časom 2:06,93 osvojila Petja, ki se ji je vendarle v zaključku tekme poznala utrujenost od napornih treningov saj se Petja pripravlja na svetovno prvenstvo za starejše mladince, ki bo v začetku meseca avgusta v Kolumbiji. Odlično je odtekla še v štafeti 4x400 m kjer so skupaj z reprezentančnimi kolegicami Laro Bezgovšek, Ajdo Kaučič in Ano Rus zmagale in odtekle tudi nov državni rekord, ki sedaj znaša 3:40,62. Krstni reprezentančni nastop je doživela Nika Fajfar. Nastopila je v teku na 3000 m in z rezultatom 10:23,90 zasedla četrto mesto. V skupini moškega teka na 100 m, ki je tekla izven konkurence je nastopil Jurij Beber. Ure so se ob prečkanju ciljne črte ustavile pri 11,08.
Medtem, ko jih večina sedaj odhaja na zaslužene počitnice pa Petjo čaka najpomembnejša tekma v sezoni. To bo za Petjo že drugi nastop na SP U20. Spomnimo, lani se je še kot mlaša mladinka prebila v plfinale in zasedla končno štirinajsto mesto. Tudi tokrat ji želimo uspešne nastope. Nastopila bo tako na 800 m kot tudi v štafeti 4x400 m. 

+