Naši mladi atletinji blesteli na Balkanskem prvenstvu U20

Sofija, 14. 2. 2021

Po naporni poti sta se danes iz glavnega mesta Bolgarije vrnili naši mladi atletinji Petja Klojčnik in Karolina Zbičajnik. V prelepi Asics areni v Sofiji sta včeraj nastopale na Balkanskem dvoranskem prvenstvu za mladince in mladinke. Na največjem tekmovanju v tej regiji so nastopili atleti iz kar 16 držav. Kljub temu, da je slovenska odprava štela samo deset atletov, so se vsi zelo izkazali in s šestimi osvojenimi medaljami zasedli visok 4. mesto.


Na nastope obeh naši atletinji smo lahko zelo ponosni, saj sta s svojimi nastopi dokazali, da sodita med najperspektivnejše mlade atlete v Sloveniji in njeni daljni okolici. Karolina je nastopila v teku na 400 m. S tekomom je pričela odločno. Po prvem krogu si je izborila vodilno mesto. Za še boljši dosežek ji je tokrat primanjkovalo nekaj izkušenj, saj je v veliki gneči nekoliko izgubila ritem je ciljno črto prečkala v času 58,33. Kljub temu, da je bila najmlajša tekmovalka na štartu je prehitela kar nekaj tekmovalk in zasedla lepo 9. mesto.

Nekoliko bolj izkušena, a še vedno mlada Petja, je nastopila v njeni paradni disciplini, teku na 800 m. Od štarta dalje je tekla med vodilnimi in po odličnem teku ciljno črto prečkala kot tretja. Po kasnejši diskvalifikaciji dveh tekmovalk je napredovala za eno mesto in za svoj fantastičen nastop bila nagrajena s srebrno medaljo. Njen dosežek je še toliko več vreden, saj je na svojem daleč največjem tekmovanju, v svoji mladi karieri, uspela odteči osebni rekord 2:11,68.

stafeta_balkansko_680
 
Obe naši dekleti sta s reprezentančnimi sotekmovalkama Nežo in Veroniko, nastopili še v zadnji disciplini tekmovanja, štafetnem teku 4x400 m. Kot prva tekmovalka je nastopila prav naša Karolina in svoji predajo še enkrat pretekla v času 58,3 in štafetno palico predala na drugem mestu. Neža je nato to mesto obdržala in palico predala naši Petji. Ta je še enkrat dokazala, da je na tekmovanje prišla odlično pripravljena, saj je po prvem krogu zanesljivo prevzela vodstvo in svojo distanco pretekla v izjemnem času 56,3. Palico je predala zadnji tekačici Veroniki, ki je prednost pred konkurentkami zanesljivo zadržala. Slovenska štafeta je tako štafetno palici v cilj prinesla v času 3:47,88, kar je nov državni in celo Balkanski rekord med mladinkami. Za super hiter tek so jim na svečani podelitvi, okrog vratu obesili zasluženo osvojene zlate medalje.

Obema dekletoma še enkrat čestitamo in jima želimo obilo uspehov tudi v nadaljevanju njune atletske poti.

+