Naši atleti navduševali na prvem letošnjem tekmovanju

Češča vas, 31. 1. 2021

V Olimpijskem centru v Češči vasi pri Novem mestu, se je z zamudo pričela letošnja dvoranska sezona. Trenutne epidemiološke razmere v naši državi ne omogočajo nastope mlajših kategorij, kljub temu pa izpeljava Kvalifikacij za Prvenstvo Slovenije za člane, daje upanje, da bodo s treningi in tekmovanji kmalu lahko pričeli tudi mlajši atleti. Do takrat pa se bomo morali zadovoljiti in se navduševati nad nastopi članov in mladincem, ki jim je trenutno tekmovanje dovoljeno. Na prvem letošnjem kvalifikacijskem tekmovanju se je ta vikend predstavilo kar nekaj naših atletov, ki so že na začetku sezone posegli po novih osebnih rekordih in tako nakazali, da bo tudi letošnja sezona zelo uspešna.

V tekih članov na 60 m smo imeli tri predstavnike. Najhitrejši je bil Jurij Beber, ki je v kvalifikacijah tekel nov osebni rekord 7,29 in se uvrstil v B-finale. V njem je s časom 7,33 zasedel 7. mesto. Osebni rekord je odtekel tudi Tadej Pajek, ki je kvalifikacije končal z osebnim rekordom 7,43 in si prišprintal C-finale. V njem je s časom 7,46 zasedel 8. mesto. Blizu osebnega rekorda je tekel tudi Valentin Vidovič, ki je s časom 7,68 zasedel 32. mesto. Jurij in Valentin sta se preizkusila še v teku na 200 m. Jurij je dvoranski krog pretekel v času osebnega rekorda, ki sedaj znaša 23,19 in zasedel 7. mesto. Dvoranski osebni rekord je tekel tudi Valentin, ki je njegov novi mejnik popravil na čas 24,28 in tekmovanje končal na 17. mestu. Dvojni program je imel tudi Martin Winkler, ki se je tako v teku na 400 m, kot na 800 m veselil osebnega rekorda. Krajšo razdaljo je pretekel v času 55,81 in zasedel 26. mesto. Na daljši se je s časom 2:09,85 uvrstil na 10. mesto. Dva predstavnika smo imeli na najdaljši disciplini tekmovanja, v teku na 3000 m. Odlično je tekel Klemen Bojanc, ki je z osebnim rekordom 8:40,39 premagal vso konkurenco. Dvoranski osebni rekord pa je tekel tudi mladinec Tine Martin Puppis, ki je z rezultatom 9:52,65 končal na 9. mestu. V skoku v daljino sta se dvoranskih osebnih rekordov veselila Maksim Strašek, ki je doskočil pri 556 cm in se uvrstil na 12. mesto in Marin Kladošek, ki je bil s skokom dolgim 526 cm, eno mesto slabši. Na fantastično 2. mesto se je zavihtel Gašper Drev, ki se je preizkusil v suvanju krogle. Ob tem je z dosežkom 13,26 dosegel tudi nov osebni rekord.

V konkurenci članic smo imeli dve predstavnici. Mlada Karolina Zbičajnik je nastopila kar v štirih disciplinah. V kvalifikacijah teka na 60 m je odtekla osebni rekord 8,05 in se uvrstila v C-finale. V njem je tekla 8,07 in zasedla 4. mesto. V teku na 200 m je tekla nov dvoranski osebni rekord, ki sedaj znaša 26,24, uvrstil pa jo je na 7. mesto. Na visoko 4. mesto se je uvrstila v teku na 400 m, pri tem pa s časom 58,32 odtekla nov osebni rekord. Do dvoranskega osebnega rekorda je doskočila tudi v skoku v daljino. Rezultat 541 cm jo je uvrstil na 7. mesto. Druga naša predstavnica Vanesa Lobenwein je nastopila v teku na 800 m. Štiri dvoranske kroge je pretekla v času 2:21,11 in se veselila osebnega rekorda in uvrstitve na 5. mesto.

Že naslednji vikend bomo lahko ponovno stiskali pesti za naše atlete, saj jih čakajo druge kvalifikacije za Prvenstvo Slovenije. Glede na prvo tekmovanje smo prepričani, da nas bodo ponovno razveseli z odličnimi nastopi, ki jih bodo uvrstili na finalno državno tekmovanje, ki bo 13. in 14. februarja.

+