Na APS-u za mlajše mladince so naši atleti osvojili sedem medalj

Slovenj Gradec, 20. 6. 2020

Na atletskem stadionu v Športnem parku v Slovenj Gradcu je potekal prvi letošnji vrhunec za kategorijo mlajših mladincev. Atletskega pokala Slovenije za kategorijo U18 so se udeležili najboljši domači atleti in s svojimi nastopi še enkrat več dokazali, da ima slovenska atletika dober podmladek. V tej izjemni konkurenci so nastopili tudi naši mladi atleti in ponovno navdušili z visokimi uvrstitvami in doseženimi osebnimi rekordi.

Kot je na tekmovanjih že v navadi, smo najprej pesti stiskali za Tamaro Reicht, ki je nastopila v hitri hoji na 5000 m. V zelo zahtevni disciplini se ji je prvič uspelo spustiti pod magično mejo pol ure, ter je tako z osebnim rekordom 29:25,38 zasedla odlično 2. mesto. Med disciplinami, ki se odvijajo na stezi je sledil tek na 100 m, v katerem se je predstavila Jurij Beber. Uspel mu je najhitrejši tek njegove kariere. Ob prihodu v cilj se je ob njegovem imenu pojavil rezultat 11,25, kar ga je uvrstilo na visoko 5. mesto. Še boljši je bil kasneje v teku na 200 m. S prvim tekom pod 23 sekund, natančno 22,92 si je prisprintal 4. mesto. V tem teku je nastopil tudi mladi Ahac Zupančič. Tudi on se je veselil novega osebnega rekorda. Z dosežkom 25,01 je tekmovanje končal na 19. mesto. V teku mladink na 200 m je Karolina Zbičajnik v cilj pritekla v času 26,65 in se uvrstila na 9. mesto. Med obema sprinterskima disciplinama so potekali teki na 800 m, v katerem smo v boju za visoka mesta imeli Petjo Klojčnik. Naša odlična tekačica na srednje proge je ponovno tekla osebni rekord, ki od tega tekmovanja dalje znaša 2:15,96. Za ta rezultat je bila nagrajena z osvojitvijo srebrne kolajne. Proti koncu večurnega tekmovanja so sledili še teki na dolge proge. V teku na 2000 m z zaprekami je odlično nastopila Vanesa Lobenwein. Z osebnim rekordom 7:53,38 si je pritekla naslov pokalne prvakinje. Pred štafetami so sledili še teki na 3000 m. V konkurenci mladincev je Tine Martin Puppis tekel osebni rekord 10:07,02 in osvojil svojo prvo veliko medaljo, ki je bila bronastega leska. Med mladinkami na isti razdalji smo videli odličen tek Nike Fajfar. Celoten tek je bila v boju za najvišja mesta, po hitrem zaključnem finišu, pa je v cilj pritekla v času 11:00,27 in se veselila srebrnega odličja.

medalje_apsU18_680

Med tehničnimi disciplinami smo imeli med mladinci enega predstavnika, ki pa se je domov vrnil z dvema kolajnama. Gašper Drev je najprej nastopil v metu diska. Njegov najdaljši met 1,5 kg težkega orodja je znašal 39,22 m. S tem metom je osvojil bronasto medaljo. Kasneje je nastopil še v suvanju 5 kg krogle. V odlični seriji metov je najboljši dosežek meril 16,11 m, z njim pa je ponovno postal najboljši v Sloveniji. V metu kopja (500 g) med mladinkami je odlično 4. mesto zasedla Lara Ribič. Njen najdaljši met je meril 33,16 m. V isti disciplini je nastopila tudi Alina Herman, ki se je z metom 29,62 m uvrstila na 7. mesto. Alina je pred tem nastopila še v skoku v daljino, kjer je najdlje pristala pri 458 cm in zasedla 26. mesto.

Kot se spodobi za vsa velika tekmovanja, se je tudi to zaključilo s štafetnimi teki. Naša mladinska štafeta 4x300 m, ki je tekla v postavi Karolina Zničajnik, Eva Zorenč, Lara Ribič in Petja Klojčnik je štafetno palico v cilj prinesla v času 2:58,02 in osvojila 7. mesto.

Ob pričetku Atletskega pokala, so organizatorji izpeljali še tekmovanje za Slovenski pokal v hitri hoji za vse kategorije. V konkurenci starejših mladincev je na razdalji 5000 m nastopil Filip Križnik. Njegov dosežek 28:55,85 ga je uvrstil na 1. mesto.

Vsem našim atletom še enkrat čestitamo za odlične dosežke in se že veslamo naslednjih nastopov. 

+