Mnogobojci zaključili letošnjo tekmovalno sezono

Maribor, 2. 10. 2021

Mariborski atletski stadion je tokrat na državnem prvenstvu gostil najboljše mnogobojce in mnogobojke. Kar nekaj naših atletov se je prvič preizkusilo v tej izjemno težki atletski disciplini in tudi tokrat so se odrezali več kot odlično.


Kolajne so osvojili Petja Klojčnik in Karolina Zbičajnik v sedmeroboju med mlajšimi mladinkami ter Maksim Strašek v osmeroboju med pionirji U16. Petja je s seštevkom 4597 točk osvojila naslov državne podprvakinje, na odru za zmagovalce pa ji je z osvojenim tretjim mestom delala družbo Karolina (4490 točk). Maksim je dosegel 4691 točk ter osvojil bronasto kolajno.
Pri pionirkah U16 smo imeli dve predstavnici. Maša Podgornik je osvojila končno deveto mesto (3709 točk) in to kljub temu, da je v skoku v daljino ostala brez rezultata. Ana Kramberger je bila z 3599 točkami mesto za njo. Pri mlajših mladinkah so uspeh svojih klubskih kolegic dopolnile Alina Herman, ki je bila četrta (3888 točk), Manca Hafner je bila deseta (2750 točk) in Tamara Reicht z enajstim mestom in osvojenimi 2668 točkami. Na tem mestu velja omeniti tudi nastop Noe Tušek, ki že nekaj časa trenira z nami vendar še uradno ni naša članica saj moramo počakati na prestopni rok. Noa je bila sedma, njen seštevek sedmih disciplin pa 3366 točk. Tudi pri starejših mladinkah smo imeli svojo predstavnico. Vanesa Lobenwein je svoj prvi sedmeroboj zaključila z 3363 točkami in tekmovanje končala na četrtem mestu. 

Podrobneši rezultati DP v mnogobojih: http://slovenska-atletika.si/wp-content/uploads/2021/03/20211002_PMBMNOG.pdf

V soboto je bil na sporedu tudi miting na katerem je tekmovalo kar nekaj naših najmlajši predstavnikov in tudi tistih malo starejših. Podrli so kar nekaj osebnih rekordov in verjamemo, da bo motivacija za treninge v prihodnje še toliko večja.

Rezultati mitinga: http://slovenska-atletika.si/wp-content/uploads/2021/09/20211002_PMBMIT.pdf

Prav vsem atletom, tudi tistim, ki tokrat niso tekmovali, ter njihovim trenerjem čestitamo za uspešno sezono. Vsem želimo karseda dobro pripravljalno obdobje, čim manj poškodb ter komaj čakamo, da se vidimo na prihodnjih tekmovanjih.

+