Mladinci navdušili tudi na državnem prvenstvu v Novem mestu

Novo mesto, 19. 7. 2020

Na stadionu Portovald v Novem mestu se je ta vikend odvijalo Prvenstvo Slovenije za starejše mladince in mladinke. Na prvenstvu so nastopili tudi naši atleti in ponovno poskrbeli, da smo lahko ponosni na njihove dosežke.

V soboto je kot prvi na tartansko stezo stopil Jurij Beber, ki je nastopil v teku na 100 m. Glede na to, da je tekmoval z nekaj let starejšimi nasprotniki, je bil njegov cilj uvrstitev v veliki finale. S kvalifikacijskim časom 11,55, je ta cilj izpolnil. V finalnem teku, pa je njegov dosežek 11,64 zadostoval za visoko 6. mesto. Sledil je nastop Gašperja Dreva v suvanju krogle (6 kg). Najdaljši sunek mu je uspel v drugi seriji, ko je krogla pristala pri osebnem rekordu 13,98 m. S tem dosežkom, pa si je priboril tudi prvi naslov državnega prvaka v mladinski kategoriji. V teku na 1500 m je nastopil Miha Kramberger. Po odličnem teku je v cilj pritekel v času 4:21,65, kar je njegov nov osebni rekord. Na tem prvenstvu, pa je zasedel 6. mesto. Sobotna tekmovanja je zaključila Špela Gonza, ki je naskakovala visoka mesta v teku na 5000 m. Dvanajst in pol stadionskih krogov je zmogla v času 18:42,97, kar je pomenilo, da je odtekla nov osebni rekord in si ob tem prigarala tudi novo zlato medaljo na državnih prvenstvih.

medalje_PSU20_NM_680

Nedeljski del tekmovanja se je za naše pričel z nastopom Valentina Vidoviča v teku na 200 m. Svoj nastop je opravil zelo dobro in v cilj pritekel v času 24,34, kar je samo stotinko sekunde slabše od osebnega rekorda in zasedel končno 10. mesto. Sledila sta dva nastopa na 800 m. V ženskem je od štarta v vodstvo prešla Petja Klojčnik. Z močnim tempom je tako kar hitro opravila s konkurenco in v solo teku ciljno črto prečkala v času osebnega rekorda 2:15,06. Za svoj hraber tek je bila tako nagrajena z naslovom mladinske državne prvakinje. V konkurenci mladincev se je odlično predstavil Filip Križnik. Dva stadionska kroga je pretekel v času osebnega rekorda 2:01,71 in si pritekel izvrstno 4. mesto. Zadnji nastop med našimi je pripadel Niki Fajfar, ki je nastopila v teku na 3000 m. Svoj tek je opravila v času 11:03,58 in si v zelo težkih pogojih, saj je ob veliki sparini, v času teka, izza oblakov posijalo močno poletno sonce, pritekla novo odličje, tokrat bronaste barve.

Našim mladim atletom še enkrat čestitamo za izredne nastope in jim glede na to, da se poletna sezona končuje, da se v prihodnjih dneh dovolj spočijejo in iz odličnih letošnjih nastopih črpajo nov zagon za jesenski del letošnjih tekmovanj.

+