Mladi Lukas Dovnik, starejše mladinke in ekipa MO Maribor najbolši v Sloveniji

Murska Sobota, 10. 10. 2020

Na idiličnem prizorišču, ob paviljonu Expano in Soboškem jezeru, le streljaj stran od Murske Sobote, je danes potekalo Prvenstvo Slovenije v krosu, ki je hkrati štelo tudi za 54. Kros občinskih reprezentanc. Med več kot 400 nastopajočimi so bili seveda tudi naši atleti, ki nas ponovno niso razočarali.

PS_kros_dovnik_680

V sklopu državnega prvenstva, ki je štelo tako za posamezne, kot tudi za ekipne naslove, je v kategoriji pionirjev U12 nastopil Lukas Dovnik. Progo dolžine 500 m je pretekel najhitreje in si tako priboril prvi naslov državnega prvaka. Med pionirji U14, ki so tekli na 1000 m, je Sven Podvornik zasedel 17. mesto, na 21. mesto pa se je uvrstil Niko Miličevič. Med isto starimi pionirkami je 8. mesto osvojila Ana Kramberger. Na 25. mesto je pritekla Gaja Kovačec. Maša Podgornik je zasedla 29. mesto. Tara Vrhovšek in Katarina Bedenik sta zasedle 36. oziroma 37. mesto. Na 41. mestu pa je svoj nastop končala Neža Trstenjak. V kategoriji pionirjev U16, ki so morali premagati razdaljo 1000 m,  je vrhunsko 4. mesto zasedel Martin Winkler. Na 14. mesto je pritekel Marin Kladošek. Tri mesta slabši je bil Maksim Strašek. Kot triindvajseti pa je v cilj pritekel Jaka Mlekuž. Visoke uvrstitve naših fantov, so pomenile, da so si v ekipni razvrstitvi pritekli odlično 2. mesto. Med isto starimi dekleti je bila naša predstavnica Maja Premzl, ki je zasedla 28. mesto. V kategoriji mlajših mladincev, ki so tekli na 2000 m, si je 9. mesto pritekel Tine Martin Puppis. Mlajše mladinke so tekle na 1000 m, med njimi pa je bila Tamara Reicht, ki je zasedla 20. mesto. Starejši mladinci so morali preteči progo dolžine 3000 m. Na 6. mesto je pritekel Filip Križnik. Miha Kramberger pa je zasedel 8. mesto. Naša fanta sta si s tema dosežkoma v ekipni konkurenci priborila fantastično 2. mesto. Starejše mladinke so tekle na 2000 m, naša tri predstavnice, pa so se zvrstile ena za drugo. Fantastično 4. mesto si je pritekla Eva Feltrin Kosec. Mesto za njo je v cilj pritekla Vanesa Lobenwein, sledila pa ji je Nika Fajfar. Posamične visoke uvrstitve naših deklet so našim tekačicam zagotovile naslov najboljših v Sloveniji.

PS_kros_mladinke_680

Kot smo že zapisali v uvodu, je današnji kros štel tudi za Kros občinskih reprezentanc. Ekipa Maribora, ki so jo ob naših atletih sestavljali še atleti Atletskega kluba Poljane, je blestela skozi celotno tekmovanje. V 14 starostnih kategorijah, so si v kar desetih prigarali ekipne zmagovalne stopničke. Tekači naše mesta so bili najboljši med dečki letnik 2008 (Podvornik), dekleti 2007 (Kramberger), dečki letnik 2005 (Winkler, Kladošek), mlajšimi mladinci (Puppis), starejšimi mladinkami (Feltrin Kosec, Lobenwein), ter starejšimi mladinci (Križnik, Kramberger). Na 2. mesto so se uvrstile ekipe deklet letnik 2008 (Podgornik), deklet letnik 2006 (Premzl), deklet letnik 2005 in članov. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopila ekipa dečkov letnik 2006 (Strašek, Mlekuž). Ostale ekipe so zasedle 4. mesto. Te vrhunske ekipne uvrstitve, so pomenile, da je občina Maribor skupaj zbrala kar 61 točk. Ta seštevek je bil za kar 22 točk boljši od drugo uvrščene občine. Tako so si atleti Mestne občine Maribor priborili naslov najbolj tekaške občine v Sloveniji!

Čestitke vsem mariborskim tekačem!

+