Malčki blesteli v Avstriji

Hartberg, 14. 6. 2014

V avstijskem Hartbergu je potekal miting v mnogoboju za najmlajše kategorije in mednarodni atletski miting. Na tekmovanju so odlične nastope prikazali tudi naši mladi atleti.


V sklopu mnogoboja za kategorijo U12 so se mladi atleti pomerili v teku na 50M z ovirami, skoku v daljino, metu vortexa in teku na 600M (kros). V konkurenci dečkov je največ točk zbral naša Valentin Vidovič in si priboril zlato medaljo. Na odlično drugo mesto se je uvrstil Marin Kladošek. Družbo na zmagovalnem odru jima je delal še Tibor Kukovec. Njihov uspeh je s 5. mestom dopolnil še Jan Rudelič. Med dekleti se je od naših deklet najvišje uvrstila Petja Klojčnik, ki je osvojila bronasto odličje. Na 5. mesto se je uvrstila Tamara Reicht. Laro Ribič je seštevek njenih točk uvrstil na 9. mesto.

V popoldanskem delu mitinga je Nika Boštjančič nastopila v kategoriji pionirk na 100M in s časom 13,61 zasedla 4. mesto. V teku na 300M med pionirkami sta nastopili Eva Heinrih in Nuša Karner. Eva je dosegla rezultat 45,83 in se povzpela na 3. stopničko zmagovalnega odra, Nuša pa je s časom 46,86 končala na 6. mestu. 

+