Karolina Zbičajnik trinajsta na Evropskem prvenstvu za mlajše mladince

Jeruzalem, 4. 7. 2022

Minuli teden je v Jeruzalemu potekalo Evropsko prvenstvo za mlajše mladince in mladinke. Karolina Zbičajnik je izpolnila norme v tekih na 100 m, 200 m in 400 m. 


Nastopila je v svoji najmočnejši disciplini, teku na 400 m kjer se je uvrstila v polfinale in s časom 56,30 osvojila končno trinajsto mesto. Prav tako je bila del ženske štafete 100m-200m-300m-400m kjer so dekleta v postavi Nika Šinkec, Lana Andolšek, Lina Hribar in Karolina osvojile odlično peto mesto in se s časom 2:10,97 zelo približale državnemu rekordu. 
Na tem mestu velja omeniti, da je Karolina na EP potovala z zelo visokimi cilji, ki jih je bila sposobna tudi udejanjiti vendar ji je teden dni pred nastopom zagodila bolezen, ki jo je položila v posteljo in ji pobrala veliko moči. Vendar se ni predala, stopila je v štartni blok, se uvrstila v polfinale kjer pa se žal ni izšlo. Verjamemo, da našo obetavno mlado atletinjo čaka še veliko nastopov na največjih tekmovanjih kjer bo lahko pokazala svoj nesporni talent in željo po doseganju vrhunskih rezultatov. 

+