Karolina in Petja odlično opravili krstni nastop na velikih tekmovanjih

Tallinn, 20. 7. 2021

Pretekli teden je v glavnem mestu Estonije, Tallinnu potekalo evropsko prvenstvo za mladince do 20 let. Petja Klojčnik in Karolina Zbičajnik sta svoja krstna nastopa na velikih tekmovanjih opravili z odliko. Ob tem je potrebno tudi dodati, da obe dekleti spadata še v kategorijo U18 kar njunima dosežkoma daje še večjo veljavo.


Prva se je v boj za polfinale podala Karolina Zbičajnik v teku na 400m. V svoji kvalifikacijski skupini je z novim osebnim rekordom 55,23 zasedla peto mesto ter polfinale zgrešila za pičlih šest stotink. Tekmovanje je končala na osemnajstem mestu. Le nekaj ur kasneje je kvalifikacijski tek čakal Petjo Klojčnik, ki je tekmovala v njeni paradni v disciplini 800m. V počasnem in taktičnem teku ji je najbrž zmanjkalo nekaj izkušenj, z rezultatom 2:10,25 je zasedla peto mesto v skupini in končno enaindvajseto. 
Obe naši predstavnici sta tekli tudi v štafeti 4x400m. Dekleta so v postavi Neža Dolenc, Petja Klojčnik, Ajda Kaučič in Karolina Zbičajnik podrle sedem let star državni rekord za starejše mladinke, ki sedaj znaša 3:41,28. Uvrstitev v finale so zgrešile za eno mesto, na koncu so bile devete.
Petjo že čez slab mesec čaka nastop na svetovnem prvenstvu za starejše mladince, ki bo v Nairobiju, Karolina pa z reprezentanco U18 odhaja na balkansko prvenstvo v Kraljevo kjer ji bo družbo delal tudi Jurij Beber.
Obema dekletoma še enkrat čestitamo in verjamemo, da je to samo začetek na poti do izjemnih rezultatov.

+