Izjemna sezona 2021

Maribor, 14. 10. 2021

Vedno znova smo izjemno ponosni na dosežke naših atletov in tudi tekmovalna sezona 2021 nam je prinesla ogromno zadovoljstva hkrati pa je bila ena najuspešnejših, če ne najbolj uspešna v zadnjih letih.


Na državnih prvenstvih in atletskih pokalih so naši atleti osvojili skupaj kar 75 kolajn. V svoje vitrine so atleti pospravili 25 državnih naslovov, 19-krat so bili srebrni ter se 12-krat povzpeli na tretjo stopničko zmagovalnega odra. Na atletskih pokalih so osvojili 14 zlatih, 3 srebrne in 2 bronasti kolajni. Prav tako so fantje U14 osvojili naslov ekipnih državnih prvakov. Ob tem smo zabeležili še sedem nastopov na balkanskih prvenstvih in ob tem osvojenih pet kolajn, dve atletinji sta nastopili na evropskem prvenstvu za starejše mladinke in eno predstavnico smo imeli na svetovnem prvenstvu za starejše mladinke. Na evropskem pokalu v Birminghamu na 10.000m je nastopil Mitja Krevs in v finalu B osvojil 24. mesto. Maksim Strašek pa je na dvoboju pionirskih reprezentanc v Čakovcu Sloveniji prinesel zmago v skoku v višino s preskočenimi 181 cm. 

Na tem mestu velja izpostaviti nastope na največjih tekmovanjih. Vrhunec sezone za naše društvo je bil vsekakor nastop mladinke Petje Klojčnik na svetovnem mladinskem prvenstvu U20. S šestnajstimi leti se je v konkurenci starejših deklet prebila v polfinale teka na 800m in zasedla končno 14. mesto. Njen letošnji rezultat, s katerim se je zelo približala več kot dvajset let staremu državnemu rekordu Sonje Roman, je 2:07,48. Ob tem je postala še balkanska podprvakinja v dvorani v teku na 800m, v kategoriji U20 in z mladinsko reprezentančno štafeto 4x400m podrla dva državna rekorda (v dvorani in na prostem). V dvorani so dekleta postavila tudi rekord balkanskih prvenstev. Nastopila je tudi na evropskem prvenstvu in v teku na 800m in osvojila 21. mesto.

Naslov balkanske prvakinje v kategoriji U18, v teku na 400m je letos osvojila Karolina Zbičajnik. Ob tem je bila še srebrna na balkanskem prvenstvu U20 ter članica obeh rekordnih štafet 4x400m. Na evropskem prvenstvu za starejše mladinke je osvojila 18. mesto ter postavila svoj najboljši izid na 400m, 55,23. 

Na balkanskem prvenstvu sta nastopila tudi Jurij Beber in Tamara Reicht, oba v kategoriji mlajših mladincev. Tamara je marca v Antalyi na balkanskem prvenstvu v hitri hoji osvojila 7. mesto, Jurij pa je avgusta v Kraljevu v teku na 100m zasedel 13. mesto. Bil pa je tudi član štafete 4x100, ki je bila na koncu 7.

Ob vseh teh uspehih pa je društvo letos uspešno organiziralo tri tekmovanja. Meseca maja smo bili organizatorji Prvenstva Slovenije v posamičnem in ekipnem mnogoboju U12, meseca septembra smo gostili miting Mednarodne atletske lige Telekom in organizirali daleč najbolj množično tekmovanje, Prvenstvo Slovenije za Pionirje in pionirke U12 in U14.

Zavedamo se, da ob zadovoljstvu nosimo tudi odgovornost in verjamemo, da bomo v prihodnosti tako strokovno kot tudi organizacijsko samo še napredovali.

 

+