DP v krosu uspelo!

Maribor, 24. 4. 2014

Osnovna šola Borcev za severno mejo je danes v soorganizaciji z našim društvom v Šprtnem parku Tabor izvedla Državno šolsko prvenstvo v krosu. Z ogromno volje in truda je prireditev uspela.


Pohvale so prihajale z vseh strani. Najbolj nas veseli, da so mladi tekači iz Maribora odhajali zadovoljni. Teh je bilo letos rekordno število, saj je bilo prijavljenih kar 2500 otrok iz skoraj 100 osnovnih, 50 srednjih in 10 šol s prilagojenim programom. Za promocijo našega društva sta poskrbeli tudi najboljši mariborski atletinji, Sonja Roman in Sabina Veit, ki sta najuspešnejšim podeljevali priznanja za njihove dosežke.

Na tekmovanju so se tudi tokart izkazali naši atleti. Med starejšimi srednješolkami je zmago slavila Mateja Pokrivač, Aneli Cebek je tek končala na 7. mestu. Isto mesto je med mlajšimi srednješolkami osvojila Nika Bezjak. Vrhunsko 4. mesto si je med osnovnošolkami letnik 2000 pritekla Maruška Sernc. Tudi ostali naši atleti so v tako množični konkurenci tekli odlično in se vsi uvrstili v prvo tretjino uvrščenih. Njihove in seveda tudi druge rezultate si lahko ogledate na spodnji povezavi. Kmalu vam bomo pripravili tudi fotogalerijo s tekmovanja.

REZULTATI

+