Dobri rezultati in osebni rekordi na Ptuju

Ptuj, 18. 5. 2014

Na Ptuju je potekalo Prvenstvo Slovenije za mlajše mladince in mladinke, na katerem so naši atleti prikazali nekaj dobrih nastopov in se veselili novih osebnih rekordov.


V moškem teku na 100M je Primož Velkner za samo stotinko zgrešil nastop v A-finalu. V B-finalu pa je po nekoliko zamujenem štartu zasedel 2. mesto. V teku na 400M je odličen nastop prikazal Marko Koren in se z osebnim rekordom zavihtel na 8. mesto. V teku na 800M pa je odstopil. Je pa v tej disciplini odlično nastopil Samo Gomilšek in z najhitrejšim tekom letos končal na 10. mestu.
Med mladinkami pa se je Nastja Možič v tekih na 100M in 200M zalo pribilžala osebnim rekordom, ter osvojila na krajši razdalji 17. mesto, na daljiši pa mesto slabšo uvrstitev. V istih disciplinah je nastopila tudi Alekseja Glinšek in z dvema osebnima rekordoma zasedla 18. mesto na 100M in 25. mesto na 200M razdalji. Z osebnim rekordom pa je Ptuj zapuščala tudi Nika Boštjančič, ki je v teku na 100M zasedla 30. mesto. Nika Bezjak je v soboto nastopila na 400M in se zelo približala osebnemu rekordu in zasedla visoko 7. mesto. V nedeljo pa je nastopila še na 800M in tekmovanje končala na 12. mestu. V skoku v daljino pa je nastopila mlada Nina Kotnik in doskočila na 23. mesto. Zelo dober nastop pa je prikazala ženska štafeta 4x100M, v kateri so tekle Nika Boštjančič, Nika Bezjak, Nastja Možič in Alekseja Glinšek in zasedla 7. mesto. V štafeti 4x300M pa so tekle mlade Eva Heinrih, Rene Prosen, Maruška Sernc in Nuša Karner. Svoje odeske so odtekle zelo dobro in se uvrstile na 9. mesto.

+