Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 51 - 55 od 906 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Maribor, Dunaj, Novo mesto, Moravske toplice, 6. 10. 2019
Ta vikend so potekala številna tekmovanja, na katerih so zelo uspešno nastopali tudi naši atleti. Pričelo se je že v petek, ko je v Mariboru potekal Nočni tek na Kalvarijo. Tradicionalna prireditev, ki se je vsako leto udeleži vedno več ljubiteljev znamenitih stopnic, ki vodijo na grič na severozahodu našega mesta. Od vznožja do vrha vodi kar 454 stopnic, ki v dolžini 210 m, omogočajo vzpon za 80 m višine. Povprečni naklon pa je okrog 20°. V konkurenci moških se je od naših atletov najbolj izkazal David Rihtarič, ki je zasedel 11. mesto. Med ženskami si je Nika Bezjak pritekla 10. mesto. Odlično pripravljenost pa je prikazala mlada Maša Podgornik, ki je nastopila v kategoriji deklic med letniki 2008 in 2011, ki so imele nekoliko krajšo pot, saj so se morale povzpeti do drugega od treh platojev. Naša atletinja je tekla odlično in si z veliko prednostjo priborila še eno zmago.

V soboto se je Tamara Reicht na Dunaju udeležila Odprtega prvenstva Avstrije v hitri hoji. Na razdalji 5 km je med pionirkami kot prva prečkala ciljno črto ob tem pa zabeležila čas 28:04,9, kar bo po potrditvi rezultata na Tekmovani komisiji AZS, tudi nov državni rekord.

V nedeljo so v Novem mestu organizirali Novomeški polmaraton, na katerem je trenutno pripravljenost preizkusil Mitja Krevs. S hitrim tekom je kmalu opravil s konkurenco in v solo teku odtekel zelo dober čas in novo zmago dosegel s prednostjo treh minut in pol.

Prav tako v nedeljo, so tekli tudi na drugi strani Slovenije, natančneje v Moravskih toplicah in okolici, kjer so organizirali Prekmurskem malem maratonu. Tudi na tej prireditvi smo zabeležili zmago, saj je bila med ženskami na razdalji dobrih 21 km najhitrejša naša Renata Vetrih. Prireditelji so ob glavnem teku pripravili še tek na 11 km, na katerem sta se izkazala zakonca Matjaž. Med ženskami se je odličnega drugega mesta veselila Ines, njen mož Robert pa si je med moškimi pritekel 11. mesto. 
Koper, 29. 9. 2019
Športni park Bonifika v Kopru je bil ta vikend poln otrok, ki so nastopili na Prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke U12 in U14. V konkurenci več kot 500 mladih atletov so bili tudi naši bodoči asi in se ponovno izkazali s kopico novih osebnih rekordov, ter z visokimi uvrstitvami, ter kar sedmimi osvojenimi medaljami.

koper_bron_680

Prvo medaljo si je priboril Jaka Mlekuž, ki je nastopil v uvodni disciplini prvenstva, hitri hoji pionirjev U14 na 2000 m. V cilj je prihodil v času 13:47,62 in bil za svoj trud nagrajen z osvojitvijo bronastega odličja. Bron je osvojil tudi Maksim Strašek, ki je v skoku v višino med pionirji U14 preskočil letvico na višini 145 cm. Dva odličja si je v kategoriji pionirjev U12 priboril Patrik Murko. V metu vortexa, kjer je njegov najdaljši met meril 47,53 m, s katerim si je primetal naslov državnega prvaka. V suvanju krogle so mu sodniki najdaljši sunek namerili v 5. seriji, ko je 2 kg krogla pristala pri 9,77 m, kar je pomenilo, da so mu na svečani podelitvi okrog vratu obesili srebrno kolajno. Cel komplet kolajn pa je domov odnesla Maša Podgornik, ki je tekmovala med pionirkami U12. Najboljša je bila v teku na 600 m, kjer je tekmice premagala z odličnim finišem in za naslov najboljše v Sloveniji prejela zlato medaljo. Kolajno srebrnega leska si je prisuvala v suvanju 2 kg krogle. Njen najdaljši sunek je meril 8,91 m. Za osvojitev bronastega odličja pa se je morala potruditi v skoku v daljino, kjer je poletela kar do 460 cm.

koper_zlato_680

Ob vseh teh uvrstitvah na zmagovalni oder so naši mladi atleti še kar nekaj krat posegli po uvrstitvah v finale oziroma med najboljših osem. Na vrhunsko 4. mesto se je med pionirji U12 v suvanju krogle uvrstil Vid Černec. Njegov najdaljši sunek je meril 8,98 m. Na 4. mesto je skočil tudi Maksim Strašek v skoku v daljino, kjer je pristal pri 503 cm. Odličen sedmi je bil tudi v mestu vortexa, kjer je zabeležil rezultat 48,64 m. Fantastično 5. mesto si je med pionirkami U14 prigarala Ana Kramberger v teku na 1000 m. Dva in pol stadionska kroga je pretekla v času 3:24,09, ter samo za slabe štiri sekunde zaostala za najhitrejšo na tekmovanju. V hitri hoji na 1000 m med pionirji je 5. mesto zasedel Aleš Rudelič, ob tem pa dosegel čas 7:58,74. Silovit finiš pa je v teku na 600 m med pionirji U12 prikazal Sven Podvornik, ki je ciljno črto prečkal v času 1:57,41 in bil nagrajen z osvojitvijo visokega 7. mesta. V kategoriji pionirjev U12, pa je bil B-finale v teku na 60 m praktično v celoti obarvan v naše društvene barve. V boji za 9. do 16. mesto je bil najhitrejši Vid Černec, ki je tekel 9,01 in zasedel končno 9. mesto. Na 13. mesto se je z rezultatom 9,38 uvrstil Neo Musič. Le mesto slabši je bil s časom 9,41 Sven Podvornik. Končno 16. mesto pa si je pritekel Roko Godič, ki je dosegel čas 9,77.

ekipa_koper

Tudi ostali nastopi naših mladih atletov so bili fantastični, kljub temu, da s svojimi dosežki niso posegli po najvišjih mestih. Se pa lahko prav vsi pohvalijo, da so na tokratnem tekmovanju dosegli nove osebne rekorde za kar jim iskreno čestitamo. V nadaljevanju novice pa so vse uvrstitve in rezultati naših atletov.
Slovenske Konjice, Štatenberg, Polzela, 29. 9. 2019
V nedeljo so bile ceste v okolici in samih Slovenskih Konjicah prepolne tekačev, ki so se udeležili 7. Konjiškega maratona, na katerem je 10 km razdalja štela tudi za državne naslove v cestnem teku.

Na razdalji malega maratona je med moškimi odlično 4. mesto zasedel Matevž Schaubach, v konkurenci žensk pa je bila Helena Javornik še uspešnejša, saj si je pritekla 3. mesto. V teku na 10 km je v absolutni konkurenci med moškimi prvi ciljno črto prečkal Mitja Krevs, s tem pa tudi osvojil nov naslov državnega prvaka. V kategoriji žensk je Renata Vetrih v absolutni konkurenci zasedla 4. mesto, v razvrstitvi za državno prvenstvo pa si je pritekla bronasto odličje. Njen uspeh je s 5. mestom dopolnila še Barbara Radoš, ki je absolutno v cilj pritekla na 9. mestu. Na najkrajši razdalji prireditve, v teku na 5 km je visoko 7. mesto med ženskami osvojila Anita Dobrotinšek.

V petek so v Štatenbergu organizirali Jesenski tek Štatenberg 2019, na katerem si je na 10 km razdalji 3. mesto pritekel Matevž Schaubach, na odlično 5. mesto pa se je uvrstil David Rihtarič.

Naši mlajši atleti - teči pa so se v soboto udeležili Matletškega teka, ki so ga organizirali v Polzeli. Tekli so odlično, saj je mlada Nika Fajfar zmagala med ženskami na razdalji 5 km, na odlično 3. mesto pa je pritekla Klara Namec. Na teku dolžine 10 km je med moškimi slavil Tine Martin Puppis, drugo mesto je zasedel Miha Kramberger, na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil Filip Križnik. Odlična so bila tudi naša dekleta, ki so tekla na 10 km razdalji. Zmage se je veselila Vanesa Lobenwein, kot tretja je v cilj pritekla Klara Kaiser, takoj za njo pa je ciljno črto prečkala še Maruša Sernc
Ptuj, 28. 9. 2019
Na Ptuju so organizirali reprezentančni pionirski peteroboj, na katerem so merili moči najboljši pionirji U16 iz Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Na naše navdušenje je barve Slovenije branilo tudi pet naših mladih atletov.

Prva je na tekmovališče stopila Petja Klojčnik, ki je nastopila v teku na 600 m. Krog in pol na atletskem stadionu je odtekla fantastično in s časom 1:37,34, krepko izboljšala osebni rekord in zasedla visoko 5. mesto. Nato smo pesti stiskali za Tamaro Reicht, ki je visoka mesta naskakovala v hitri hoji na 3000 m. Svoj nastop je opravila odlično in ob osvojenem 7. mestu dosegla rezultat 16:12,40, ter samo za 3 sekunde zaostala za državnim rekordom. Sledil je nastop Eve Zorenč, ki se je z močno mednarodno konkurenco pomerila v teku na 2000 m. Pet stadionskih krogov je danes zmogla v času 7:03,60, kar je pomenilo, da je tekmovanje končala na 8. mestu. Le nekaj minut kasneje je sledil tek na 3000 m za pionirje, v katerem je v reprezentanci debitiral Ahac Zupančič. Prvič v karieri se je spustil pod mejo 10 minut, ter z osebnim rekordom 9:59,17 zasedel 7. mesto. V teku na 100 m bi moral nastopiti Jurij Beber, ki pa si je v četrtek na šolskem tekmovanju poškodoval roko. Zato v svoji posamični disciplini ni mogel nastopiti. Je pa ob koncu tekmovanja pomagal reprezentanci Slovenije zasesti 4. mesto v štafetnem teku 4x100 m. Naša ekipa je štafetno palico prinesla v cilj v času 45,20.

Našim mladim bodočim asom še enkrat čestitamo za uvrstitev v reprezentanco Slovenije in jim želimo obilo uspehov v nadaljevanju športne poti. 
Maribor, 28. 9. 2019
V včerajšni informativni oddaji na Televiziji Maribor, so pred današnjim reprezentančnim peterobojem na Ptuju, pripravili krajši prispevek. Kaj so mladi atleti povedali pred njihovim krstnim nastopom v dresu s slovenskim grbom, si lahko ogledate na spodnji povezavi. Prispevek o naših atletih se prične pri 21:30.

TV PRISPEVEK
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in