Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 46 - 50 od 868 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Maribor, 9. 7. 2019
Danes zjutraj se je ekipa mladih športnikov iz Maribora odpravila v daljno Rusijo, oziroma natančneje v milijonsko mesto Ufa, kjer bodo od 10. do 13. julija potekale Mednarodne igre šolarjev. Na letošnjih igrah, ki se odvijajo po vzoru Olimpijskih iger, bo v devetih športih sodelovalo več kot 1200 osnovnošolcev. Ti bodo zastopali ekipe 85 mest iz več kot 30 držav. Reprezentanco našega mesta pod Pohorjem sestavljajo judoisti, plavalci in seveda atleti.

ekipa_ufa_680

Atletsko ekipo sestavljajo naši atleti Jurij Beber (100 m), Erik Ursini (1500 m), Marin Kladošek (daljina), Lara Ribič (100 m), Petja Klojčnik (800 m) in Alina Herman (krogla), vodja ekipe pa je njihova trenerka Tina Mušič. Po današnji naporni poti jih jutri čaka spoznavanje s športnimi tereni in prvi trening, zvečer pa še slavnostna otvoritev s svečanim programov , ter nepogrešljivim mimohodom reprezentanc, prižiganjem ognja in dvigovanjem zastave iger, ter svečano zaprisego tekmovalcev in sodnikov.

Prvi nastopi naše bodoče ase čakajo že v četrtek, ko bomo močno stiskali pesti, da se jim uresničijo želje in sebe, ter mesto Maribor predstavijo tako, kot so si začrtali pred odhodom.
Zermatt, 7. 7. 2019
V okolici vasice Zermatt, pod vznožjem ene najveličastnejših gor v Alpah, znamenitega 4478 m visokega Matterhorna, so švicarski prireditelji izpeljali Evropsko prvenstvo v gorskih tekih. Na tekmovanju je sodelovala tudi reprezentanca Slovenije, v katero je bila med mladinkami izbrana tudi naša Špela Gonza.

gonza_zermatt_680

Pred odhodom je imela naša šampionka nekaj težav s poškodovanim gležnjem, zato je bila pri napovedih pred nastopom nekoliko previdna. Vsa previdnost se je na koncu izkazala za nepotrebno, saj naši tekmovalki poškodovan gleženj ni povzročal težav. Kljub temu je prvi del proge, od štarta na višini 2206 m, ter nekje do prvega vmesnega čas, tekla nekoliko rezervirano, saj je bila vseskozi nekje na polovici nastopajočih. Toda bolj kot se je bližal cilj 5,9 km dolge proge, bolj je stopnjevala svoj nastop. Ob tem je prehitela še kar nekaj konkurentk in v cilj na višini 2579 pritekla na vrhunskem 17. mestu.

S svojim nastopom je še enkrat potrdila dobro pripravljenost in upravičila vpoklic v reprezentanco naše male državice. Ob tej priložnosti Špeli še enkrat čestitamo za odličen nastop! 
Zermatt, 5. 7. 2019
V nedeljo bo v Zermattu v Švici potekalo Evropsko prvenstvo v gorskih tekih. V konkurenci mladink bo našo državo zastopala tudi Špela Gonza.

Kategorija mladink bo štartala na višini 2206 m, njihov cilj pa bo na višini 2579 m. Na dolžini 5,9 km se bodo mlade tekačice povzpele za 440 m in spustile za 75 m. Na tako razgibani progi bomo seveda močno stiskali pesti za naši atletinjo, ki je v zadnjih nastopih pokazala odlično pripravljenost. V svojih napovedih o uvrstitvi je bila vseeno nekoliko privida, saj se ji je pred nekaj dnevi na treningu pripetila nezgoda in si je poškodovala gleženj. Glede na to, da je v obdobju po poškodbi opravila kar nekaj terapij, ji želimo, da se bo poškodba dovolj sanirala in je ne bo motila do visoke uvrstitve na njenem najpomembnejšem tekmovanju letošnje sezone.

Srečno, Špela! 
Domžale, 4. 7. 2019
Pretekli vikend se je v Domžalah odvijalo Prvenstvo Slovenije za veterane. Barve našega društva sta zastopala dva naša člana in se domov vrnila svak s po dvema odličjema.

V ženski kategoriji nad 45 let se je Renata Vetrih preizkusila v dveh tekaških disciplinah. Tek na 800 m je opravila v času 2:39,13 in si pritekla zlato medaljo. Njena druga disciplina je bil tek na 5000 m. Tudi tokrat je prepričljivo zmagala, ob tem pa dosegla rezultat 20:45,44.

V moški kategoriji nad 70 let je v dveh metalskih disciplinah nastopil Igor Tratnik. Disk teže 1 kg je najdlje vrgel do 36,11 m in si zagotovil naslov državnega prvaka. V metu kopja (500 g) pa je njegovo orodje najdlje poletelo do 35,60 m, kar je pomenilo, da si je primetal srebrno odličje. 
Dunaj, Trst, 3. 7. 2019
Na Dunaju se je odvijal mednarodni atletski miting, na katerem sta sodelovala tudi dva naša mlada atleta. Gašper Drev se je preizkusil v suvanju krogle (5kg) in metu diska (1,5kg), ter v obeh disciplinah dosegel najboljši rezultat med mlajšimi mladinci. Najdaljši sunek mu je uspel v tretji seriji, ko je krogla pristala pri 14,47 m. Disk pa je najdlje poletel v četrti seriji, ko so sodniki namerili rezultat 39,24 m. V konkurenci članov se je v teku na 5000 m odlično znašel Tine Martin Puppis. Dvanajst in pol stadionskih krogov je pretekel v času osebnega rekorda, ki sedaj znaša 17:48,28, kar ga je uvrstilo na visoko 5. mesto.

Že v nedeljo je naša mlada šampionka v hitri hoji, Tamara Reicht nastopila na tekmovanju v Trstu. V konkurenci pionirk U16 je bila najhitrejša na razdalji 3000 m, ob novi zmagi pa je dosegla rezultat 16:35. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in