Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Špela Gonza blestela na Šmarni gori

Šmarna gora, 10. 10. 2020
Tekaški klub Šmarnogorska naveza je v petek in soboto pripravil dve gorsko tekaški prireditvi z močno mednarodno udeležbo.

V petek je tako potekal 25. Rekord Šmarne gore, na katerem morajo nastopajoči iz Štarta v Tacnu, do cilja na vrhu Šmarne gore, premagati 1,8 km dolgo progo, pri tem pa opraviti še s 360 m nadmorske višine. Med nastopajočimi je bila tudi naša mladinka Špela Gonza. V kvalitetni mednarodni konkurenci članic je v cilj pritekla kot četrta, ter zanesljivo zmagala med mladinkami. Pri tem pa za svoj vzpon porabila več kot pol minute manj, kot je do letos znašal njen najhitrejši čas.

V soboto so organizatorji pripravili še 41. Tek na Šmarno goro. Gre za gorski tek dolžine 10 km, med katerim se nastopajoči povzpnejo za, 710 m, ter spustijo za 350 m nadmorske višine. Ponovno se je izkazala naša Špela, ki je v konkurenci članic zasedla vrhunsko 6. mesto. Na tekmovanju je nastopila tudi Renata Vetrih, ki je ciljno črto prečkala kot petnajsta. Prireditev je štela tudi za naslove državnih prvakov v gorskih tekih. Tako je hiter tek naše Renate pomenil, da si je v kategoriji veterank nad 45 let, pritekla naslov najboljše v Sloveniji.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in