Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Nove maedalje naših na ''domačih'' državnih prevenstvih

Maribor, 19. 9. 2020
Naše društvo ta vikend na ''našem domačem'' stadionu organizira kar nekaj tekmovanj. Prvi, ki sta se končali že v soboto sta bila Prvenstvo Slovenije v štafetah in Prvenstvo Slovenije na 10.000 m. Na obeh so sodelovali tudi naši atleti in nas ponovno navdušili z odličnimi nastopi in novimi osvojenimi kolajnami.

Na prvenstvu v štafetah, ki je potekalo v zgodnjih popoldanskih urah, so naše društvo zastopale štiri postave. Prva se je na tartansko stezo podala ekipa pionirjev U16, ki je nastopala v štafeti 100-200-300-400 m. Fantje v postavi  Klemen Potočnik, Ahac Zupančič, Jakob Nahtigal in Martin Winkler je tekla odlično in v cilj prišla na 3. mestu. Tako so za dosežen čas 2:13,60, za nagrado prejeli bronaste medalje. Sledil je nastop mešane štafete mlajših mladincev v teku na 4x300 m. Postava Alina Herman, Valentin Vidovič, Petja Klojčnik in Jurij Beber je že po polovici nastopa prešla v vodstvo in ga zanesljivo povečevala do cilja. Ciljno črto so prečkali v času 2:41,31 in si priborili naslov državnih prvakov.

medalje_stafete_680

Naslov najboljših v Sloveniji sta si priborili tudi obe ostali naši postavi, ki sta nastopili v mešani štafeti 4x600 m. Štafeta pionirjev U16 v postavi Ana Kramberger, Maksim Strašek, Karolina Zbičajnik in Ahac Zupančič, je kot najhitrejša v cilj pritekla v času 6:29,60. Ekipa mlajših mladincev v postavi Tine Martin Puppis, Vanesa Lobenwein, Patja Klojčnik in Valentin Vidovič je za zmago štafetno palico v cilj prenesla v času 6:17,68.

medalje_10000_680

Proti večeru, pa smo na stadionu lahko spremljali še zanimive boje na prvenstvu na 10.000 m. V konkurenci mlajših mladincev sta nastopila Tine Martin Puppis in Gašper Kodrič. Oba sta tekla odlično in dosegla nove osebne mejnike. Tine je v cilj pritekel v času 36:41,33 in si prigaral naslov prvaka Slovenije. Na drugo stopničko zmagovalnega odra pa se je povzpel Gašper, ki je v cilj pritekel v času 37:57,71. V konkurenci članov je bil naš predstavnik Mitja Krevs. Po dobri polovici nastopa je prevzel mesto vodilnega v najhitrejši skupinici in ga do cilja ni več izpustil. Za 25 stadionskih krogov je potreboval čas 30:37,65, kar je njegov osebni rekord. Z novim naslovom najboljšega v Sloveniji  je pokazal odlično pripravljenost pred naslednjimi pomembnimi nastopi, ki ga čakajo v prihodnjih tednih.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in