Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Nove šolske medalje naših mladih atletov

Maribor, 3. 6. 2019
Po dveh odpovedih zaradi slabega vremena, nam je danes končno uspelo izpeljati Področno prvenstvo v atletiki za osnovne šole. Tokrat je bil atletski stadion v Športnem parku Tabor obsijan s soncem, mlade športnike pa niso motile niti nekoliko visoke temperature. V vseh disciplinah smo gledali zanimive boje, osnovnošolci Mariborskega področja, pa so gledalce in svoje navijače navduševali z izjemnimi dosežki. Pomembno vlogo ob odmevnih dosežkih so imeli tudi naši mladi člani, ki so med posamezniki sebi in svojim šolam tokrat priborili kar 11 medalj.

Z zlatimi kolajnami okrog vratu so stadion zapuščali Ana Kramberger v disciplini 600 m (1:47,40) med mlajšimi učenkami, Jurij Beber v disciplini 60 m (7,44) med starejšimi učenci, Petja Klojčnik v teku na 1000 m (3:04,41) in Pia Senekovič v skoku v višino (151 cm), obe med starejšimi učenkami. Na drugo stopničko zmagovalnega odra so se povzpeli Maksim Strašek v skoku v daljino (470 cm) med mlajšimi učenci, Maja Premzl v teku na 300 m (49,17) in Maša Podgornik v skoku v daljino (440 cm) med mlajšimi učenkami, Eva Zorenč v teku na 1000 m (3:08,06) in Karin Kocbek Bratina v skoku v daljino (451 cm) med starejšimi učenkami. Z novo bronasto medaljo pa se lahko pohvalita Tibor Kukovec v teku na 1000 m (3:13,35) med starejšimi učenci in Lara Ribič v metu vorteksa (54,83 m) med starejšimi učenkami. Številni naši atleti pa so svojim šolam pripomogli, da so kolajne osvojile v štafetnem teku 4x100 m.

Vsem našim atletom, tudi tistim, ki tokrat niso stopili na zmagovalne stopničke čestitamo za njihove dosežke, ter jim želimo, da jih današnji rezultati v čim večjem števili popeljejo na državno finale.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in