Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Za našimi atleti je odlično leto 2018!

Maribor, 4. 1. 2019
Za našimi atleti je še ena zelo uspešno leto. V preteklem letu 2018 je kar devet naših članov obleklo dres s Slovenskim grbom. Pri tem je izstopala mlada Špela Gonza, ki se je ob tradicionalnih mladinskih reprezentančnih srečanjih, udeležila tudi Svetovnega prvenstva v gorskih tekih in Evropskega prvenstva v krosu. Na Svetovnem prvenstvu v gorskih tekih ji je družbo delala tudi Andreja Godec. Debitantski nastop za Slovenijo so lani opravili Nika Boštjančič med mladinci, ter Tamara Reicht in Vanesa Lobenwein med pionirji. Slovenski dres sta oblekla tudi Mitja Krevs, ki je nastopil na Balkanskem prvenstvu za člane, ter mladi metalec Gašper Drev, ki je odlično nastopil na pionirskem peteroboju. Na veteranskih tekmovanjih pa sta blestela neuničljivi Božo Himelrajh in debitant Milan Koser.

reprezentanti_2018_680

Ob številnih visokih uvrstitvah na različnih mitingih in tekih imajo na domačih tleh največjo veljavo medalje na državnih in poklanih prvenstvih Slovenije. Naši atleti se ob koncu leta lahko pohvalijo s kar 33 osvojenimi medaljami. Sedemnajst atletov se je kar 10x povzelo na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, 11x so jim okrog vratu obesili srebrna odličja, 12x pa so si priborili bronaste medalje. Z naslovom najboljšega v Sloveniji za leto 2018 se tako ponašajo Špela Gonza (1500M U18 in 4km gorski tek U20), Marin Kladošek (troskok U14), Gašper Drev (krogla U16), Eva Zorenč (vortex U14), Božo Himelrajh (60M M55), Milan Koser (800M in 1500M M35), Rajko Zupančič (5km M70), ter štafeta 4x100M pionirjev U14 (Marin Kladošek, Ahac Zupančič, Klemen Potočnik in Maksim Strašek).

Na domačih in mednarodnih tekmovanjih so v zadnji sezono naši atleti pridno zbirali tudi kategorizacije Olimpijskega komiteja Slovenije. Kriterije najvišje športne organizacije pri nas je izpolnilo kar 40 atletov. V sklopu Cestnih tekov so dosegli 15 kategorizacij državnega razreda, v najpomembnejšem sklopu, to je na Stadionski atletiki pa kar 26 kategorizacij državnega razreda in še 10 kategorizacij mladinskega razreda.

Vsi ti odlični dosežki so velika obveza za novo leto, v katerem želimo našim atletom obilo uspehov, ter, da se jim izpolnijo vsi cilji, ki so si jih zadali ob vstopu v leto 2019! 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in