Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 1 - 5 od 888 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Maribor, 21. 2. 2020
Spoštovani!

V času počitnic, od 22.2. do 1.3., za sledeče vadbene skupine ne NE BO TRENINGOV:
-skupina Vrtec (vaditelja Staš in Nadja)
-skupina 1 (vaditelja Tina in Primož)
-skupina 2 (vaditelja Maja in Matej)

Starejše skupine bodo imele treninge po urniku na tej povezavi
Maribor, 20. 2. 2020
V torek je v hotelu Habakuk, v izvrstni organizaciji Športne zveze Maribor, potekala svečana prireditev Športnik Maribora za leto 2019. Med najboljšimi športniki v našem mestu lani žal ni bilo naših atletov, smo pa na prireditvi vseeno imeli svojo predstavnico.

Kot je znano je mesto Maribor pridobilo kandidaturo za izvedbo Evropskega olimpijskega festivala mladih, ki bo na športnih prizoriščih v mestu pod Pohorjem potekal let 2023. Zato so se organizatorji letošnje prireditve potrudili in športni javnosti predstavili morebitne kandidate za nastop na največjem mlajše mladinskem tekmovanju v Evropi. Med tistimi, ki so imeli čast in so se lahko predstavili je bila tudi naša mlada atletinja Ana Kramberger.

Naša Ana je ena najperspektivnejših tekačic v Sloveniji. Kljub temu, da v našem mestu ne premoremo objekta za zimsko vadbo, je Ana na letošnjem dvoranskem prvenstvu za pionirke U14 osvojila vrhunsko 2. mesto v teku na 600 m. V lanskem letu je največji mednarodni uspeh dosegla na Svetovnih združenih igrah, ki so potekale v Celovcu, kjer si je v teku na 400 m pritekla zmago. Na domačih prvenstvih pa si je v svoji starostni kategoriji pionirk U14 priborila dve kolajni. Prvo, bronastega leska na dvoranskem prvenstvu v teku na 600 m, ter drugo na prvenstvu v dolgih tekih, kjer so ji po koncu teka na 2000 m okrog vratu zasluženo obesili srebrno odličje.

Vsi ti dosežki kažejo, da je naša mlada atletinja na dobri poti, da zastopa Slovenijo na Evropskem olimpijskem festivalu mladih v svojem domačem mestu! Zato ji želimo, da na tekmovanjih in treningih še naprej tako uživa kot do sedaj, ter, da se je poškodbe čim bolj izognejo.
Češča vas, 9. 2. 2020
Atletska krožna dvorana v Češči vasi je gostila Prvenstvo Slovenije v dvorani za mlajše mladince in mladinke. Na tekmovanju smo imeli kopico naših mladih atletov, ki so se ponovno izkazali z novimi osebnimi rekordi in visokimi uvrstitvami.

Tekmovanje je od naših odprla Lara Ribič, ki je nastopila v teku na 60 m. Z najkrajšo disciplino tekmovanja je opravila v času 8,58 in končala na 39. mestu. V isti disciplini med mladinci je Nik Hecl dosegel čas 8,02 in zasedel 30. mesto. Sledil je tek na 60 m z ovirami v katerem je bila naša predstavnica Alina Herman. Tekla je zelo dobro in z osebnim rekordom 10,16 zasedla 13. mesto. V teku na 400 m smo imeli tri predstavnike. Osebnega rekorda se je veselil Ahac Zupančič, ki je s časom 54,68 zasedel 6. mesto. Do osebnega rekorda je pritekel tudi Marin Kladošek, kateremu so časomerilci namerili rezultat 1:00,12, kar ga je uvrstilo na 15. mesto. Od naših predstavnikov je bil najhitrejši Valentin Vidovič, ki pa je bil po prihodu v cilj diskvalificiran zaradi prestopa.

zlata_petja_gasper_680

Prvi vrhunec tekmovanja za naše društvo je sledil v ženskem teku na 800 m. V njem je bila ena od kandidatk za najvišja mesta Petja Klojčnik. Od samega starta se je na progo podala odločno in takoj prevzela vodstvo, ki ga je nato do cilja samo še povečevala. Tako si je v solo teku z novim dvoranskim osebnim rekordom 2:18,35 z veliko prednostjo pritekla nov naslov najboljše v Sloveniji.. Sledili so teki na 1500 m. Vanesa Lobenwein je dolgo tekla z vodilno skupino, na koncu pa malce popustila, kljub temu pa s časom 5:02,28 zasedla visoko 5. mesto. Po bolezni se je na tekmovališče vrnila Nika Fajfar in s časom 5:22,27 končala na 11. mestu. Med mladinci se je za visoka mesta boril Tine Martin Puppis. V cilj je pritekel v času 4:33,64 in si tako pritekel 5. mesto.

Ob koncu tekmovanja sta potekali še dve tehnični disciplini, ki sta bile za nas zelo zanimivi. V skoku v višino med mladinci je Maksim Strašek skočil osebni rekord 160 cm in si priskakal 5. mesto. V suvanju krogle (5 kg), pa smo imeli novega kandidata za najvišje dosežke. Naš Gašper Drev je kot edini presegel mejo 15 metrov in si z najdaljšim sunkom, ki je meril 15,37 m zanesljivo priboril novo zlato odličje.

Kot je že v navadi se tekaške discipline zaključijo s štafetnim tekom. Na tokratnem tekmovanju so izvedli štafeti 4x200 m. V ženski ekipi so sodelovale Karolina Zbičajnik, Lara Ribič, Vanesa Lobenwein in Petja Klojčnik. Dekleta so bila zelo hitra saj so izboljšale društveni dvoranski rekord in s časom 1:51,42 zasedle 9. mesto. Postava naših fantov pa je bila Valentin Vidovič, Jurij Beber, Nik Hecl in Ahac Zupančič. Tudi naši dečki so tekli in predajali zelo hitro in se vselili društvenega rekorda, s časom 1:40,71 pa so osvojili 6. mesto.

Vsem naših mladim atletom še enkrat čestitamo za izvrstne dosežke in se že veselimo novih tekmovanj.
Schielleiten, 8. 2. 2020
Atletska dvorana v kraju Schielleiten na Avstrijskem Štajerskem je bila prizorišče atletskega mnogoboja za kategoriji U12 in U14. Mladi atleti so se pomerili v petih disciplinah, njihovi dosežki spremenjeni v točke, pa so ob koncu tekmovanja dali posamični in ekipni vrstni red. Kako je tekmovanje potekalo, si lahko ogledate na fotogaleriji organizatorja.

ekipa_mnogobojcek_680

Naši bodoči asi so se ponovno zelo izkazali, saj so ob številnih novih osebnih rekordih, posegli po najvišjih mestih in se domov vrnili s številnimi osvojenimi kolajnami.
Varaždin, 2. 2. 2020
V Varaždinu so organizirali tek na 10 km, poimenovan Mrzli cener. Na tekmovanju je nastopil tudi naš Mitja Krevs. Kljub težkim nogam zaradi napornih treningov, ki so razumljivi za pripravljalno obdobje, je tekel odlično in ob prepričljivi zmagi zabeležil zelo dober čas 31:16.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in