Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 1 - 5 od 945 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Sofija, 14. 2. 2021
Po naporni poti sta se danes iz glavnega mesta Bolgarije vrnili naši mladi atletinji Petja Klojčnik in Karolina Zbičajnik. V prelepi Asics areni v Sofiji sta včeraj nastopale na Balkanskem dvoranskem prvenstvu za mladince in mladinke. Na največjem tekmovanju v tej regiji so nastopili atleti iz kar 16 držav. Kljub temu, da je slovenska odprava štela samo deset atletov, so se vsi zelo izkazali in s šestimi osvojenimi medaljami zasedli visok 4. mesto.

Na nastope obeh naši atletinji smo lahko zelo ponosni, saj sta s svojimi nastopi dokazali, da sodita med najperspektivnejše mlade atlete v Sloveniji in njeni daljni okolici. Karolina je nastopila v teku na 400 m. S tekomom je pričela odločno. Po prvem krogu si je izborila vodilno mesto. Za še boljši dosežek ji je tokrat primanjkovalo nekaj izkušenj, saj je v veliki gneči nekoliko izgubila ritem je ciljno črto prečkala v času 58,33. Kljub temu, da je bila najmlajša tekmovalka na štartu je prehitela kar nekaj tekmovalk in zasedla lepo 9. mesto.

Nekoliko bolj izkušena, a še vedno mlada Petja, je nastopila v njeni paradni disciplini, teku na 800 m. Od štarta dalje je tekla med vodilnimi in po odličnem teku ciljno črto prečkala kot tretja. Po kasnejši diskvalifikaciji dveh tekmovalk je napredovala za eno mesto in za svoj fantastičen nastop bila nagrajena s srebrno medaljo. Njen dosežek je še toliko več vreden, saj je na svojem daleč največjem tekmovanju, v svoji mladi karieri, uspela odteči osebni rekord 2:11,68.

stafeta_balkansko_680
 
Obe naši dekleti sta s reprezentančnimi sotekmovalkama Nežo in Veroniko, nastopili še v zadnji disciplini tekmovanja, štafetnem teku 4x400 m. Kot prva tekmovalka je nastopila prav naša Karolina in svoji predajo še enkrat pretekla v času 58,3 in štafetno palico predala na drugem mestu. Neža je nato to mesto obdržala in palico predala naši Petji. Ta je še enkrat dokazala, da je na tekmovanje prišla odlično pripravljena, saj je po prvem krogu zanesljivo prevzela vodstvo in svojo distanco pretekla v izjemnem času 56,3. Palico je predala zadnji tekačici Veroniki, ki je prednost pred konkurentkami zanesljivo zadržala. Slovenska štafeta je tako štafetno palici v cilj prinesla v času 3:47,88, kar je nov državni in celo Balkanski rekord med mladinkami. Za super hiter tek so jim na svečani podelitvi, okrog vratu obesili zasluženo osvojene zlate medalje.

Obema dekletoma še enkrat čestitamo in jima želimo obilo uspehov tudi v nadaljevanju njune atletske poti.
Češča vas, 14. 2. 2021
Po dveh kvalifikacijskih tekmovanjih, so ta vikend v Češči vasi pri Novem mestu izpeljali še Prvenstvo Slovenije za člane in članice v dvorani. Med tiste najuspešnejše, ki so dobili možnost nastopiti na finalnem tekmovanju, so bili tudi številni naši atleti, ki nas tudi tokrat s svojimi predstavami niso razočarali.

V moškem suvanju krogle se je predstavil Gašper Drev. Najdaljši sunek mu je uspel v zadnji šesti seriji, ko je krogla pristala pri 12,88 m. S tem dosežkom si je prisuval srebrno odličje. V hitri hoji na 3000 m je hitro hodil Filip Križnik. Njegov čas je znašal 16:10,39, kar je pomenilo, da so tudi njemu podelili srebrno odličje. Filip je nastopil tudi v teku na 800 m, ki ga je končal v času 2:04,32 in končal na 13. mestu. V teku na 60 m je nastopil Jurij Beber. Njegov dosežek 7,33, ga je postavil na 18. mesto. Na 17. mesto se je v teku na 400 m uvrstil Martin Winkler. S časom 55,31 je dosegel tudi nov osebni rekord. Z novim osebni rekordom se lahko pohvali tudi Tine Martin Puppis, ki je tekel na 1500 m. Ciljno črto je prečkal v času 4:22,78 in osvojil 12. mesto. En predstavnik nas je zastopal tudi v skoku v daljino. Mladi Marin Kladošek je najdlje skočil 524 cm in se uvrstil na 13. mesto.

Barve našega društva sta v ženski konkurenci zastopali dve atletinji. V hitri hoji na 3000 m je ponovno blestela Tamara Reicht. Uradni časomerilci tekmovanja so ji namerili čas 16:42,92, s čimer si je priborila prvo člansko medaljo in sicer srebrnega leska. V tekih na 800 m in 1500 m je nastopila Vanesa Lobenwein in dosegla dve visoki 6. mesti. V krajši je odtekla čas 2:22,41. Daljši nastop pa je zaključila z rezultatom 5:00,84.

Vsem našim nastopajočim čestitamo za odlične dosežke!
Češča vas, 7. 2. 2021
V Češči vasi pri Novem mestu so izvedli še drugo kvalifikacijsko tekmovanje za Prvenstvo Sloveniji v dvorane za člane in članice. Za čim boljše rezultate in s tem nastop na državnem finalu, ki bo prihodnji vikend, se je potegovalo kar nekaj naših atletov. Tako kot pretekli vikend, so nas tudi tokrat navdušili z odličnimi rezultati in številnimi novimi osebnimi rekordi.

  Za presežek vikenda z naše strani je poskrbela mlajša mladinka Petja Klojčnik. Potem, ko je že v soboto odlično nastopila v teku na 400 m, saj je v cilj pritekla v zmagovalnem času in bila kasneje zaradi prestopa diskvalificirana, je v nedeljo v teku na 800 m krepko presegla naša pričakovanja. Štiri stadionske kroge je pretekla v času osebnega rekorda 2:11,68 in se uvrstila na odlično 2. mesto. Ob tem pa je s svojim izjemnim tekom izpolnila normo za nastop na Balkanskem dvoranskem prvenstvu za mladince, ki bo v soboto 13. februarja potekalo v glavnem mestu Bolgarije.

S svojimi nastopi so navduševali tudi ostali naši atleti. Dva osebna rekorda je dosegla mlada Karolina Zbičajnik. V teku na 400 m njena najboljša znamka sedaj zanaša 57,64, s tem dosežkom pa se je uvrstila na odlično 2. mesto. V skoku v daljino je najdlje doskočila pri 547 cm in se uvrstila na 7. mesto. V teku na 800 m sta nas zastopala dva tekači, ki sta se oba vselila osebnega rekorda. Dvoranski rekord je izboljšal Filip Križnik, ki je s časom 2:03,97 zasedel 5. mesto. Tri mesta nižje pa se je s časom 2:08,37 uvrstil Martin Winkler. V tekih na 1500 m je med moškimi tekel Tine Martin Puppis, med ženskami pa Vanesa Lobenwein. Tine je zasedel 10. mesto in ob tem odtekel nov osebni rekord 4:26,71. Vanesa je ob uvrstitvi na 7. mesto ponovno tekla pod 5 minutami. Njen čas je znašal 4:58,48. V teku na 200 m se je prvič letos predstavil Klemen Potočnik in z osebnim rekordom 27,07 zasedel 12. mesto. Na dvakrat daljši razdalji smo pesti držali za Valentina Vidoviča. Odšprintal je dvoranski osebni rekord 54,35 in zasedel 15. mesto. Dvojni program sta imela Maksim Strašek in Marin Kladošek, ki sta nastopila v skoku v daljino in teku na 60 m. Maksim je najdlje skočil 555 cm in zasedel 11. mesto. V šprintu pa je z osebnim rekordom 7,84 končal na 25. mestu. Marin se je v obeh disciplinah veselil osebnih rekordov. Njegov najdaljši skok je meril 541 cm in je zadostoval za 12. mesto. V najkrajši disciplini tekmovanja pa so mu časomerilni namerili rezultat 8,09 in ga uvrstili na 33. mesto. V teku na 60 m smo imeli še enega predstavnika. Tadej Pajek se je s časom 7,47 uvrstil v C-finale. V njem je tekel še hitreje in z osebnim rekordom 7,40 zasedel 3. mesto.

V naslednjih dneh bo Tekmovalna komisija pri AZS, po lanskih in letošnjih tablicah določila finaliste letošnjega PS za člane in članice v dvorani in glede na dosežke naših atletov, smo prepričani, da bomo naslednji vikend lahko spremljali kar nekaj nastopov naših članov.
Češča vas, 31. 1. 2021
V Olimpijskem centru v Češči vasi pri Novem mestu, se je z zamudo pričela letošnja dvoranska sezona. Trenutne epidemiološke razmere v naši državi ne omogočajo nastope mlajših kategorij, kljub temu pa izpeljava Kvalifikacij za Prvenstvo Slovenije za člane, daje upanje, da bodo s treningi in tekmovanji kmalu lahko pričeli tudi mlajši atleti. Do takrat pa se bomo morali zadovoljiti in se navduševati nad nastopi članov in mladincem, ki jim je trenutno tekmovanje dovoljeno. Na prvem letošnjem kvalifikacijskem tekmovanju se je ta vikend predstavilo kar nekaj naših atletov, ki so že na začetku sezone posegli po novih osebnih rekordih in tako nakazali, da bo tudi letošnja sezona zelo uspešna.

V tekih članov na 60 m smo imeli tri predstavnike. Najhitrejši je bil Jurij Beber, ki je v kvalifikacijah tekel nov osebni rekord 7,29 in se uvrstil v B-finale. V njem je s časom 7,33 zasedel 7. mesto. Osebni rekord je odtekel tudi Tadej Pajek, ki je kvalifikacije končal z osebnim rekordom 7,43 in si prišprintal C-finale. V njem je s časom 7,46 zasedel 8. mesto. Blizu osebnega rekorda je tekel tudi Valentin Vidovič, ki je s časom 7,68 zasedel 32. mesto. Jurij in Valentin sta se preizkusila še v teku na 200 m. Jurij je dvoranski krog pretekel v času osebnega rekorda, ki sedaj znaša 23,19 in zasedel 7. mesto. Dvoranski osebni rekord je tekel tudi Valentin, ki je njegov novi mejnik popravil na čas 24,28 in tekmovanje končal na 17. mestu. Dvojni program je imel tudi Martin Winkler, ki se je tako v teku na 400 m, kot na 800 m veselil osebnega rekorda. Krajšo razdaljo je pretekel v času 55,81 in zasedel 26. mesto. Na daljši se je s časom 2:09,85 uvrstil na 10. mesto. Dva predstavnika smo imeli na najdaljši disciplini tekmovanja, v teku na 3000 m. Odlično je tekel Klemen Bojanc, ki je z osebnim rekordom 8:40,39 premagal vso konkurenco. Dvoranski osebni rekord pa je tekel tudi mladinec Tine Martin Puppis, ki je z rezultatom 9:52,65 končal na 9. mestu. V skoku v daljino sta se dvoranskih osebnih rekordov veselila Maksim Strašek, ki je doskočil pri 556 cm in se uvrstil na 12. mesto in Marin Kladošek, ki je bil s skokom dolgim 526 cm, eno mesto slabši. Na fantastično 2. mesto se je zavihtel Gašper Drev, ki se je preizkusil v suvanju krogle. Ob tem je z dosežkom 13,26 dosegel tudi nov osebni rekord.

V konkurenci članic smo imeli dve predstavnici. Mlada Karolina Zbičajnik je nastopila kar v štirih disciplinah. V kvalifikacijah teka na 60 m je odtekla osebni rekord 8,05 in se uvrstila v C-finale. V njem je tekla 8,07 in zasedla 4. mesto. V teku na 200 m je tekla nov dvoranski osebni rekord, ki sedaj znaša 26,24, uvrstil pa jo je na 7. mesto. Na visoko 4. mesto se je uvrstila v teku na 400 m, pri tem pa s časom 58,32 odtekla nov osebni rekord. Do dvoranskega osebnega rekorda je doskočila tudi v skoku v daljino. Rezultat 541 cm jo je uvrstil na 7. mesto. Druga naša predstavnica Vanesa Lobenwein je nastopila v teku na 800 m. Štiri dvoranske kroge je pretekla v času 2:21,11 in se veselila osebnega rekorda in uvrstitve na 5. mesto.

Že naslednji vikend bomo lahko ponovno stiskali pesti za naše atlete, saj jih čakajo druge kvalifikacije za Prvenstvo Slovenije. Glede na prvo tekmovanje smo prepričani, da nas bodo ponovno razveseli z odličnimi nastopi, ki jih bodo uvrstili na finalno državno tekmovanje, ki bo 13. in 14. februarja.
Češča vas, 31. 1. 2021
V Olimpijskem centru v Češči vasi pri Novem mestu, se je z zamudo pričela letošnja dvoranska sezona. Trenutne epidemiološke razmere v naši državi ne omogočajo nastope mlajših kategorij, kljub temu pa izpeljava Kvalifikacij za Prvenstvo Slovenije za člane, daje upanje, da bodo s treningi in tekmovanji kmalu lahko pričeli tudi mlajši atleti. Do takrat pa se bomo morali zadovoljiti in se navduševati nad nastopi članov in mladincem, ki jim je trenutno tekmovanje dovoljeno. Na prvem letošnjem kvalifikacijskem tekmovanju se je ta vikend predstavilo kar nekaj naših atletov, ki so že na začetku sezone posegli po novih osebnih rekordih in tako nakazali, da bo tudi letošnja sezona zelo uspešna.

V tekih članov na 60 m smo imeli tri predstavnike. Najhitrejši je bil Jurij Beber, ki je v kvalifikacijah tekel nov osebni rekord 7,29 in se uvrstil v B-finale. V njem je s časom 7,33 zasedel 7. mesto. Osebni rekord je odtekel tudi Tadej Pajek, ki je kvalifikacije končal z osebnim rekordom 7,43 in si prišprintal C-finale. V njem je s časom 7,46 zasedel 8. mesto. Blizu osebnega rekorda je tekel tudi Valentin Vidovič, ki je s časom 7,68 zasedel 32. mesto. Jurij in Valentin sta se preizkusila še v teku na 200 m. Jurij je dvoranski krog pretekel v času osebnega rekorda, ki sedaj znaša 23,19 in zasedel 7. mesto. Dvoranski osebni rekord je tekel tudi Valentin, ki je njegov novi mejnik popravil na čas 24,28 in tekmovanje končal na 17. mestu. Dvojni program je imel tudi Martin Winkler, ki se je tako v teku na 400 m, kot na 800 m veselil osebnega rekorda. Krajšo razdaljo je pretekel v času 55,81 in zasedel 26. mesto. Na daljši se je s časom 2:09,85 uvrstil na 10. mesto. Dva predstavnika smo imeli na najdaljši disciplini tekmovanja, v teku na 3000 m. Odlično je tekel Klemen Bojanc, ki je z osebnim rekordom 8:40,39 premagal vso konkurenco. Dvoranski osebni rekord pa je tekel tudi mladinec Tine Martin Puppis, ki je z rezultatom 9:52,65 končal na 9. mestu. V skoku v daljino sta se dvoranskih osebnih rekordov veselila Maksim Strašek, ki je doskočil pri 556 cm in se uvrstil na 12. mesto in Marin Kladošek, ki je bil s skokom dolgim 526 cm, eno mesto slabši. Na fantastično 2. mesto se je zavihtel Gašper Drev, ki se je preizkusil v suvanju krogle. Ob tem je z dosežkom 13,26 dosegel tudi nov osebni rekord.

V konkurenci članic smo imeli dve predstavnici. Mlada Karolina Zbičajnik je nastopila kar v štirih disciplinah. V kvalifikacijah teka na 60 m je odtekla osebni rekord 8,05 in se uvrstila v C-finale. V njem je tekla 8,07 in zasedla 4. mesto. V teku na 200 m je tekla nov dvoranski osebni rekord, ki sedaj znaša 26,24, uvrstil pa jo je na 7. mesto. Na visoko 4. mesto se je uvrstila v teku na 400 m, pri tem pa s časom 58,32 odtekla nov osebni rekord. Do dvoranskega osebnega rekorda je doskočila tudi v skoku v daljino. Rezultat 541 cm jo je uvrstil na 7. mesto. Druga naša predstavnica Vanesa Lobenwein je nastopila v teku na 800 m. Štiri dvoranske kroge je pretekla v času 2:21,11 in se veselila osebnega rekorda in uvrstitve na 5. mesto.

Že naslednji vikend bomo lahko ponovno stiskali pesti za naše atlete, saj jih čakajo druge kvalifikacije za Prvenstvo Slovenije. Glede na prvo tekmovanje smo prepričani, da nas bodo ponovno razveseli z odličnimi nastopi, ki jih bodo uvrstili na finalno državno tekmovanje, ki bo 13. in 14. februarja.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in