Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 1 - 5 od 868 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Novo mesto, Otočec, 17. 11. 2019
Od petka do nedelje v Novem mestu in na Otočcu poteka Vse atletski vikend, na katerem atletski trenerji potrjujejo licence za prihodnje leto. V sklopu trodnevne prireditve je potekala tudi podelitev laskavih naslovov Naj atlet 2019, ter drugih zasluženih priznaj.
Na naše zadovoljstvo je bila v ožjem izboru za naziv najboljše pionirke turi naša Petja Klojčnik. Slovenski trenerji in predstavniki atletskih organizacij so ji namenili kar 60 točk, kar jo je uvrstilo na fantastično 4. mesto. S tem je dobila tudi s strani atletske stroke potrditev, da je letos odlično in marljivo trenirala, za kar je bila nagrajena z visokimi uvrstitvami in številnimi novimi osebnimi rekordi.

Med nagrajenci je bil tudi Mitja Krevs, ki je dobil rekordersko značko, za dva državna rekorda, ki ju je letos popravil na 10 km v cestnem teku.

Posebno priznanje pa sta prejeli naši trenerki Maja Bezjak in Tina Mušič.  Združenje atletskih trenerjev Slovenije je obema podelil bronasti znački, ki jo prejmejo uspešni trenerji za več kot 10 letno delo v atletiki.

Vsem našim nagrajencem še enkrat čestitamo za podeljena priznanja! 
Villa de Angostura, 15. 11. 2019
V mestecu Villa de Angostura v Argentini, je danes potekal prvi dan Svetovnega prvenstva v gorskih tekih. Na naše veselje je bila v reprezentanco Slovenije izbrana tudi naša Špela Gonza. Tako kot že celotno sezono je tudi danes navdušila s svojim nastopom.
 
V konkurenci mladink, ki so tekle na razdalji 6,6 km, je odlično tekla od starta do cilja in si v izredno močni mednarodni konkurenci pritekla visoko 17. mesto.
 
S tem nastopom je naša mlada atletinja zaključila z letošnjo dolgo in uspešno tekmovalno sezono. Sedaj jo čaka nekaj dni počitka, potem pa bo zagotovo zelo motivirana po odličnih letošnjih dosežkih, ponovno pričela z napornimi treningi.
 
Ob koncu sezone, naši Špeli še enkrat čestitamo za vse navdušujoče letošnje rezultate! 
Villa de Angostura, 15. 11. 2019
Danes od 14.15 dalje bomo držali pesti za našo Špelo Gonza, ki bo nastopila na Svetovnem prvenstvu v gorskih tekih, ki jih organizirala mestece Villa de Angostura v pokrajini Patagonija na zahodu Argentine.

Naša mlada atletinja se bo z mednarodno konkurenco pomerila na 6,6 km dolgi progi, na kateri se bodo tekačice povzpele za 393 m in spustile za 475 m nadmorske višine. Štart teka bo na višini 880 m, v prvem delu pa dekleta čaka vzpon na višino 1244 m, nato pa sledi spust do cilja, ki bo na višini 797 m nad morjem.

Špela je v zadnjem času ogromno trenirala na podobno razgibanih terenih, zato je pred nastopom zelo optimistična. Pred odhodom na prvenstvo pa je dejala: »V Argentini želim ponoviti odličen nastop iz lanskega svetovnega prvenstva v Andori. V sklopu priprav na prvenstvo sem opravila nekaj specifičnih treningov in se udeležila reprezentančnih priprav. Kljub dolgi in tekmovalni sezoni bom skušala nastopiti po svojih najboljših močeh. Dober nastop bi bil le dodatek uspešni letošnji sezoni.«

GREMO, ŠPELA!
 
Zagreb, 3. 11. 2019
Samo teden dni po veliki zmagi na polmaratonu v okviru vseslovenskega tekaškega praznika Ljubljanskega maratona, je eden najboljših tekačev na dolge proge v deželi na južni strani Alp, naš Mitja Krevs, uspešno nastopil na tekmovanju v Zagrebu.

Na 8. Zagrebačkem nočnem ceneru, na katerem je bilo prijavljenih skoraj 3000 tekačev, je zanesljivo opravil s številčno mednarodno konkurenco.  Z novo pritečeno zmago je na najlepši način sklenil dolgo in uspešno letošnjo sezono. Obe zadnji zmagi, pa bosta zagotovo prava vzpodbuda, za težke pripravljalne treninge, ki bodo sledili krajšemu zasluženemu odmoru.
Celje, New York, 3. 11. 2019
Po številčnih nastopih pretekli teden na osrednjem tekaškem dogodku pri nas, so naši tekači ta vikend po večini počivali in trenirali za nove dosežke. Kljub temu pa smo zabeležili nekaj nastopov.

V Celju so v nedeljo organizirali Vege tek, na katerem se je na 11,1 km izkazala Renata Vetrih. Tako kot že celotno sezono je tekla odlično in v cilj pritekla kot druga. Lep uspeh je zabeležila tudi Klara Nemec, ki je nastopila na 6,2 km dolgi razdalji, ki jo je končala na visokem 4. mestu.

Poseben nastop pa je to nedeljo opravil Igor Škrinjar. Nastopil je namreč na največjem svetovnem maratonu v New Yorku. Prireditve se vsako leto udeleži več kot 50.000 tekačev, ki zaradi omejitve števila udeležencev, po več let čakajo na povabilo organizatorja. Zato je že velik uspeh, če te organizatorji sploh uvrstijo v štartno listo. Ob progi je tekače letos spremljalo skoraj 3 milijone navijačev in prav vse vzpodbujalo do boljših dosežkov. V takšni množici je rezultat sekundarnega pomena, kljub temu pa je potrebno omeniti, da je naš tekač v svoji kategoriji zasedel 1176. mesto. Svojo izkušnjo pa je po teku ocenil kot nepozabno, oziroma kot, da bi sodeloval v nogometnem El Clasicu ali nastopil na teniškem Wimbledonu. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in