Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 41 - 45 od 739 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Cirkulane, 27. 7. 2018
V Cirkulanah v Halozah so izpeljali 12. Aninski tek, na katerem so se takači in tekačice pomerili na razdalji 5 km. Na štartu je bilo kar nekaj naših atletov, ki so tudi tokrat prikazali zelo dobro pripravljenost in se zavihteli na najvišja mesta.

V konkurenci žensk si je novo zmago pritekla Helena Javornik. Tik za njo je v cilj pritekla Ines Matjaž in se tako veselila 2. mesta. Na 4. mesto se je uvrstila Sonja Sukič. odlično pa je tekla tudi Ana Gajič, ki je končala na 8. mestu. Med moškimi je bil za vso konkurenco prehiter Mitja Krevs. Njegov uspeh pa so dopolnili Vito Kunstek s 3. mestom, Severino Ogrizek, ki je zasedel 4. mesto in Branko Kmetič, ki je cilno črto prečkal kot peti. 
Stara Zagora, 20. 7. 2018
V Stari Zagori v Bolgariji poteka Balkansko prvenstvo v atletiki za člane in članice, na katerem je v teku na 5000 m nastopil tudi naš Mitja Krevs. Na njegovem letošnjem najpomembnejšem tekmovanju je tekel odlično in v cilj prišel v času 14:47,55, kar je pomenilo, da seje uvrstil na fantastično 4. mesto.
15. 7. 2018
V Savinjski dolini je potekalo tekmovanje Vzpon na Golte, ki je štelo tudi za Državno prvenstvo v gorskih tekih. Na tekmovanju smo dober nastop pričakovali od naše izkušene Andreje Godec, ki je naša pričakovanja tudi izpolnila. Na razdalji 6,1 km, s štartom na višini 869 m in ciljem na vrhu smučišča na 1536 m, je tekla odlično in si prigarala odlično 4. mesto.

Prvič v svoji atletski karieri, pa se je z gorskim tekom spopadla naša mlada reprezentantka na stezi Špela Gonza. Med mladinkami , ki so morale preteči 3,9 km z višinsko razliko 387 v/m, je presenetila vso konkurenco in si pritekla naslov državne prvakinje. 
Celje, 15. 7. 2018
Ta vikend je v Celju potekalo Prvenstvo Slovenije za člane in članice na katerem je od naših atletov nastopila samo mlada šprinterka Monika Črček. V teku na 100 m se je zelo izkazala in v cilj pritekla v času 13,07, kar je pomenilo, da je dosegla 8. rezultat. Žal je isti rezultat dosegla še ena tekmovalka in je o nastopu v velikem finalu odličal čas izmerjen v tisočinkah. V tem primeru je bila naša mlada atletinja samo 1 tisočinko slabša in se je tako morala zadovoljiti s končnim 9. mestom.
Bled, 14. 7. 2018
Na Bledu so organizirali tekaško tekmovanje Nočna 10ka, na katerem se je po poteh okrog Gorenjskega bisera za najvišja mesta na 10 km potegovalo skoraj 5000 tekačev. Udeležba je bila vrhunska, zato še veliko bolj veseli dejstvo, da sta zmagi, tako pri ženskah, kot tudi pri moških odšli v naše društvo.

V kokurenci žensk si je prepričljivo zamago pritekla Sonja Roman, njen uspeh pa je z odličnim 5. mestom dopolnila še Helena Javornik. S konkurenco je zanesljivo opravil tudi Mitja Krevs in tako potrdil odlično pripravljenost pred nastopom na Balkanskem prvenstvu, ki ga čaka prihodnji vikend.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in