Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 36 - 40 od 859 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ufa, 10. 7. 2019
Za našimi mladimi atleti, ki sodelujejo na Mednarodnih igrah šolarjev v ruski Ufi, je prvi dan na prizorišču iger. Po jutranjem spoznavanju okolice, so se še pred kosilom udeležili treninga. Po popoldanskem počitku pa je sledila priprava in odhod na svečano otvoritev. Po zares spektakularnem odprtju iger, pa so se kar najhitreje odpravili na počitek, saj večino od njih prvi nastopi v kvalifikacijah čakajo že jutri dopoldne.

ufa_otvoritev

Prvi bodo na tekmovalne terene stopili Lara Ribič v šprintu na 100 m, Petja Klojčnik v teku na 800 m, Erik Ursini v teku na 1500 m, ter Marin Kladošek v skoku v daljino. Za Jurija Beberja bomo pesti stiskali popoldne, ko ga čaka nastop na 100 m. Alina Herman pa bo svoj nastop v kvalifikacijah suvanja krogle opravila v petek v dopoldanskem času.   

Seveda našim mladim atletom želimo mirno noč, ter uspešen prvi tekmovalni dan! 
Maribor, 9. 7. 2019
Danes zjutraj se je ekipa mladih športnikov iz Maribora odpravila v daljno Rusijo, oziroma natančneje v milijonsko mesto Ufa, kjer bodo od 10. do 13. julija potekale Mednarodne igre šolarjev. Na letošnjih igrah, ki se odvijajo po vzoru Olimpijskih iger, bo v devetih športih sodelovalo več kot 1200 osnovnošolcev. Ti bodo zastopali ekipe 85 mest iz več kot 30 držav. Reprezentanco našega mesta pod Pohorjem sestavljajo judoisti, plavalci in seveda atleti.

ekipa_ufa_680

Atletsko ekipo sestavljajo naši atleti Jurij Beber (100 m), Erik Ursini (1500 m), Marin Kladošek (daljina), Lara Ribič (100 m), Petja Klojčnik (800 m) in Alina Herman (krogla), vodja ekipe pa je njihova trenerka Tina Mušič. Po današnji naporni poti jih jutri čaka spoznavanje s športnimi tereni in prvi trening, zvečer pa še slavnostna otvoritev s svečanim programov , ter nepogrešljivim mimohodom reprezentanc, prižiganjem ognja in dvigovanjem zastave iger, ter svečano zaprisego tekmovalcev in sodnikov.

Prvi nastopi naše bodoče ase čakajo že v četrtek, ko bomo močno stiskali pesti, da se jim uresničijo želje in sebe, ter mesto Maribor predstavijo tako, kot so si začrtali pred odhodom.
Zermatt, 7. 7. 2019
V okolici vasice Zermatt, pod vznožjem ene najveličastnejših gor v Alpah, znamenitega 4478 m visokega Matterhorna, so švicarski prireditelji izpeljali Evropsko prvenstvo v gorskih tekih. Na tekmovanju je sodelovala tudi reprezentanca Slovenije, v katero je bila med mladinkami izbrana tudi naša Špela Gonza.

gonza_zermatt_680

Pred odhodom je imela naša šampionka nekaj težav s poškodovanim gležnjem, zato je bila pri napovedih pred nastopom nekoliko previdna. Vsa previdnost se je na koncu izkazala za nepotrebno, saj naši tekmovalki poškodovan gleženj ni povzročal težav. Kljub temu je prvi del proge, od štarta na višini 2206 m, ter nekje do prvega vmesnega čas, tekla nekoliko rezervirano, saj je bila vseskozi nekje na polovici nastopajočih. Toda bolj kot se je bližal cilj 5,9 km dolge proge, bolj je stopnjevala svoj nastop. Ob tem je prehitela še kar nekaj konkurentk in v cilj na višini 2579 pritekla na vrhunskem 17. mestu.

S svojim nastopom je še enkrat potrdila dobro pripravljenost in upravičila vpoklic v reprezentanco naše male državice. Ob tej priložnosti Špeli še enkrat čestitamo za odličen nastop! 
Zermatt, 5. 7. 2019
V nedeljo bo v Zermattu v Švici potekalo Evropsko prvenstvo v gorskih tekih. V konkurenci mladink bo našo državo zastopala tudi Špela Gonza.

Kategorija mladink bo štartala na višini 2206 m, njihov cilj pa bo na višini 2579 m. Na dolžini 5,9 km se bodo mlade tekačice povzpele za 440 m in spustile za 75 m. Na tako razgibani progi bomo seveda močno stiskali pesti za naši atletinjo, ki je v zadnjih nastopih pokazala odlično pripravljenost. V svojih napovedih o uvrstitvi je bila vseeno nekoliko privida, saj se ji je pred nekaj dnevi na treningu pripetila nezgoda in si je poškodovala gleženj. Glede na to, da je v obdobju po poškodbi opravila kar nekaj terapij, ji želimo, da se bo poškodba dovolj sanirala in je ne bo motila do visoke uvrstitve na njenem najpomembnejšem tekmovanju letošnje sezone.

Srečno, Špela! 
Domžale, 4. 7. 2019
Pretekli vikend se je v Domžalah odvijalo Prvenstvo Slovenije za veterane. Barve našega društva sta zastopala dva naša člana in se domov vrnila svak s po dvema odličjema.

V ženski kategoriji nad 45 let se je Renata Vetrih preizkusila v dveh tekaških disciplinah. Tek na 800 m je opravila v času 2:39,13 in si pritekla zlato medaljo. Njena druga disciplina je bil tek na 5000 m. Tudi tokrat je prepričljivo zmagala, ob tem pa dosegla rezultat 20:45,44.

V moški kategoriji nad 70 let je v dveh metalskih disciplinah nastopil Igor Tratnik. Disk teže 1 kg je najdlje vrgel do 36,11 m in si zagotovil naslov državnega prvaka. V metu kopja (500 g) pa je njegovo orodje najdlje poletelo do 35,60 m, kar je pomenilo, da si je primetal srebrno odličje. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in