Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 31 - 35 od 756 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Gyor, 28. 9. 2018
V soboto bo v Gyoru na Madžasrkem potekal Pionirski reprezentančni peteroboj, na katerem se bodo pomerile ekipe Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Na naše zadovoljstvo so se v tokratno ekipo naše države uvrstili kar trije naši pionirji.

reprezentanti_gyor

V metu diska bo barve Slovenije branil Gašper Drev, ki si je svoj novi reprezentančni nastop prislužil z odličnimi nastopi na minulem Prvenstvu Slovenije za pionirje U16. Takrat se je iz raven na Koroškem vrnil s kar tremi odličji. Med pionirkami v teku na 2000 m bo svoj krstni nastop v reprezentanci opravila Vanesa Lobenwein. Odličen finiš v tej disciplini ji je v Ravnah prinesel bronasto odličje in selektorjev vpoklic v Slovensko ekipo. Svoj debi v reprezentanci pa bo doživela tudi naša mlada šampionka v hitri hoji Tamara Reicht. Za njene odlične nastope v celotni sezoni in uvrstitev na 2. mesto na prvenstvu na Ravnah bo tako nagrajena s prvim nastopom za reprezentanco naše male države.

Vsem našim mladim reprezentantom želimo čim uspešnejši nastop, predvsem pa, da si bi ga zapomnili po dosežku, ki bo zadovoljil njihova pričakovanja.
Maribor, 27. 9. 2018
Letošnja atletska sezona se počasi bliža koncu, naši atleti pa nas še vedno navdošujejo z odličnimi nastopi. Danes sta v Mariboru potekali ekipni področni prvenstvi za srednje in osnovne šole. Na tekmovanjih so sodelovali tudi naši atleti in se kljub koncu dolge in naporne sezone nekateri veselili novih osebnih rekordov. Prav vsi pa so tekmovali odlično za kar so bili številni nagrajeni z uvrstitvami med prve tri.
Maribor, 25. 9. 2018
otroska_atletika

V našem prečudovitem mestu ob reki Dravi poteka Evropski teden športa, v sklopu katerega smo na atletskem stadionu v Športnem parku Tabor organizirali tekmovanje za najmlajše, ki smo ga poimenovali Otroška atletika. Nekaj več kot 300 otrok se pred je nabito polnim tribunam predstavilo v različnih atletskih disciplinah. Za večino je bilo to prvo pravo atletsko tekmovanje, zato upamo, da bo mnogim ostalo v prijetnem spominu. Kot vsa največja atletska tekmovanja, tudi to ni minilo brez zmagovalcev in tistih malce slabših. Prav vsi pa so se potrudili po najboljših močeh, zato vsem čestitamo za tokratne dosežke in jim želimo, da rezultate na naslednjih tekmovanjih izboljšajo. Današnje rezultate si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Glede na številčno udeležbo je zanimanje za tovrstna tekmovanja veliko, zato lahko vse udeležence že sedaj povabimo, da se tekmovanja udeležite tudi prihodnje leto. Tisti, ki pa so letos tekmovanje izpustili, pa upamo, da bodo ob ogledu fotogalerije ugotovitvi, kako zanimivo in zabavno je bilo, ter pridno trenirali čez celotno leto in se nam v prihodnje pridružili.

                              URADNI REZULTATI                          FOTOGALERIJA
Mariborsko Pohorje, 23. 9. 2018
Vrh Mariborskega Pohorja se je danes zjutraj prebudil v lepem sončnem vremenu, ki je obetal, da bo že 44. izvedba Pohorskega gozdnega teka, potekala v čudovitih pogojih. Pričakovanja nas kot organizatorja so se izkazala za pravilna, saj se jesensko sonce ozračje na vrhu našega hriba ogrelo na okrog 15°C in tako poskrbelo za idealne pogoje za tek. Letošnja izvedba najstarejše neprekinjene tekaške prireditve v Sloveniji je potekala po krajši različici, na kateri so tekači morali premagati 7,1 km dolgo progo. Med tekom s štarta na 1042 m nadmorske višine, so se nastopajoči najvišje povzpeli na 1187 m, najnižja točka teka pa je na 986 m nad morjem. Kot se spodobi, so na domačem teku nastopili tudi številni naši tekači in nas ponovno razveselili z odličnimi nastopi.

V kategoriji moških si je v zelo zanimivem ciljnem šprintu četverice zmago prifiniširal Aleš Šelih. Na odlično 3. mesto pa se je uvrstil Miha Kveder. V konkurenci žensk, pa se je domačega teka kljub utrujenosti po odličnem nastopu na Svetovnem prvenstvu, udeležila Andreja Godec in dokazala, da so ji takšne proge pisane na kožo. Z odličnim tekom in vodstvom od prvih metrov, je po dobrih sedmih kilometrih, ciljno črto prečkala kot prva. Za naše še večje zadovoljstvo pa je na drugo stopničko zmagovalnega odra stopila še Ines Matjaž.

Vsem nastopajočim čestitamo za današnje dosežke in si želimo, da se vidimo na Pohorju tudi prihodnje leto, ko bo na vrsti že 45. izvedba Pohorskega gozdnega teka. Do takrat pa lahko vsi skupaj uživamo ob ogledu prečudovitih posnetkov tekačev na našem zelenem ''hribu''.

                                    GALERIJA 1                            GALERIJA 2
Celje, 23. 9. 2018
Od petka do nedelje je v Knežjem mestu potekalo Veteransko balkansko prvenstvo v atletiki. Na njem sta sodelovala tudi naš atleta Milan Koser in Božo Himelrajh, ter se domov vrnil z novimi medaljami.

V petek je v vročem in sončnem vremenu Milan nastopil v teku na 5000 m. Ciljno črto je prečkal v času 19:03,99 in si v kategoriji M35 pritekel naslov Balkanskega veteranskega prvaka. V soboto pa ga je v Celju pričakalo deževno in zelo mrzlo vreme. Tako zahtevni pogoji pa ga niso motili, da ne bi odlično odtekel tudi na 1500 m. V cilj je pritekel v času 5:01,87 in se za nagrado povzpel na drugo stopničko zmagovalnega odra, kjer so mu okrog vratu obesili srebrno medaljo.

Šprinter Božo pa se je tega prvenstva udeležil samo v tekih štafet. V petek je nastopil v štafeti 4x100 m in si v kategoriji M55 s sotekmovalci prišprintal srebrno odličje. Zadnji dan prvenstva, v nedeljo pa ga je čakal še nastop v balkasnki štafeti (800 m - 400 m - 200 m - 100 m). Svojo predajo je odtekel odlično in pripomogel Slovenski ekipi, da je zasedla visoko 4. mesto.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in