Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 31 - 35 od 836 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Rogaška Slatina, Hoče, Železniki, 2. 6. 2019
Za nami je še en izjemno uspešen vikend. Že v soboto je v Rogaški Slatini na Afroditinem teku na razdalji 10 km zelo uspešno nastopil Severino Ogrizek, saj je zasedel odlično 2. mesto.

V nedeljo je s štartom in ciljem v kraju Hoče potekal Tek pod Pohorjem. Na praktično domačem teku, je nastopilo kar nekaj naših tekačev. Utrujenost po sobotnem teku, se Severinu očitno ni poznala, saj je na nekaj več kot 10 km dolgi progi zanesljivo zmagal. Njegov uspeh je s 3. mestom dopolnil Adriano Nemec.  Visoka mesta pa so še dosegli Mario Vračič, ki je končal na 6. mestu, mladi Miha Kramberger je bil uvrščen na 13. mesto, na 17. mesto pa je pritekel Marjan Tarkuš. V konkurenci žensk se je ponovno izkazala Renata Vetrih, ki si je pritekla 3. mesto. Na teku so nagrade podeljevali tudi v posameznih starostnih kategorijah. Zlato so osvojili Kramberger v kategoriji do 19 let, Ogrizek med moškimi od 40 do 49 let, ter Vetrihiova v isti ženski kategoriji. Na drugo stopničko zmagovalnega odra sta se povzpela Nemec v kategoriji od 40 do 49 let, ter Rajko Zupančič v kategoriji nad 70 let. Okrog vratu pa so bronasto odličje obesili še Vračiču.

Naša mlada šampionka v gorskih tekih, Špela Gonza pa se je v nedeljo udeležila mednarodnega gorskega teka Tek na Ratitovec, s štartom v Železnikih. Na razdalji 4 km, v katerih so tekmovalke morale premagati še 630 m višinske razlike, je nastopila odlično in med mladinkami ciljno črto prečkala kot druga. Tekmovanje je štelo tudi za državne naslove, tako, da si je pritekla novo odličje, tokrat srebrnega leska, s prvenstev Slovenije. Na teku pa so selektorji izbirali tudi kandidate za nastop na Evropskem prvenstvu v gorskih tekih, ki bo v začetku meseca julija v Zermattu v Švici. Glede na uspešen tek naša mlade atletinje, si želimo, da kmalu prejmemo še eno veselo novico in sicer reprezentanco Slovenije v kateri bo tudi naša Špela. 
Kranj, 1. 6. 2019
Na atletskem stadionu v Športnem parku v Kranju so izpeljali največji atletski miting za mlajše kategorije v tem delu Evrope. V tej mednarodni množici otrok, so na tradicionalnem Vučkovem memorialu, nastopili tudi nekateri naši mladi atleti in nas ponovno razveselili z odličnimi nastopi.

V kategoriji pionirjev U16 je Klemen Potočnik nastopil v suvanju krogle. Njegov najdaljši sunek 3 kg orodja je meril 8,70 m, kar je našemu atletu zadostovalo za prepričljivo zmago. V isti kategoriji se je v skoku v daljino preizkusil Marin Kladošek. V zadnji seriji mu je uspel najdaljši skok, ki je meril 504 cm, na tokratnem tekmovanju pa je to pomenilo visoko 6. mesto.

V kategoriji pionirjev U12 je v metenju vorteksa blestel Patrik Murko. Najdaljši met je meril kar 44,41 m. S tem dosežkom pa se je povzpel na drugo stopničko zmagovalnega odra. V isti disciplini je nastopil tudi Tomaž Potočnik, ki je ob osvojitvi 24. mesta, vorteks vrgel 25,32 m daleč. Patrik je kasneje nastopil še v teku na 60 m. Ob prehodu ciljne črte so mu časomerilci namerili čas 9,16, kar je pomenilo, da se je uvrstil na 7. mesto. V isti disciplini je nastopil tudi Sven Podvornik, ki pa je imel veliko smole, saj je malce pred ciljem padel in zato s časom 11,84 zasedel 44. mesto. Veliko boljšo uvrstitev je nato dosegel v teku na 200 m. Pol stadionskega kroga je prešprintal v času 31,53 in tekmovanje končal na visokem 9. mestu.

Naša najmlajša predstavnica na tekmovanje pa je bila Eva Podvornik, ki je nastopila v teku na 60 m v kategoriji pionirk U10. Najkrajšo tekmovalno razdaljo je pretekla v času 12,27 in si zagotovila 31. mesto. 
Žalec, 29. 5. 2019
Čeprav je od sobote, ko je v Žalcu potekal Alešev memorial - tekmovanje za mlade atlete, minilo kar nekaj dni, vam uvrstitve naših mladih junakov objavljamo šele danes. Žal organizator uradnih rezultatov ni objavil prej.

Sicer pa ta težava organizatorja ni vplivala na odlične dosežke naših mladih bodočih asov. Vsi, ki so nastopili, so tekmovali odlično in se domov vrnili s kupom odličij. Tako, da bo lepo še enkrat obuditi spomine na njihove izvrstne nastope.

Uvrstitve naših bodočih asov so bole sledeče:
PIONIRJI U14
Zazula Bor 3. mesto 60M, 3. mesto daljina
PIONIRJI U12
Miličevič Niko 3. mesto daljina
Musič Neo 2. mesto 60M, 2. mesto daljina
Podvornik Sven 1. mesto 60M, 2. mesto 600M
Potočnik Tomaž 2. mesto vortex
PIONIRKE U12
Podgornik Maša 1. mesto 60M, 1. mesto daljina
PIONIRKE U10
Podvornik Eva 12. mesto daljina
PIONIRJI U8
Višnikar Nei 3. mesto 60M, 2. mesto met žogice 

Vsem našim mladim atletom čestitamo za izredne dosežke in jim želimo veliko uspešnih nastopov v nadaljevanju letošnje sezone. 
Bressanone, 26. 5. 2019
Na Južnem Tirolskem, natančneje v mestecu Bressanone je potekal tradicionalni, že 37. Brixia miting, na katerem se pomerijo mlajši mladinci iz držav srednje Evrope. V letošnjo Slovensko ekipo je bil povabljen tudi naš mladi uspešni atlet Gašper Drev. Vpoklic v reprezentanco si je prislužil s prepričljivo zmago v suvanju krogle na APSu za mlajše mladince, ki je v začetku maja potekal v Velenju. 

Če v Velenju, kljub zmagi, naš mladi atlet še ni bil najbolj zadovoljen z dolžinami metov, je tokrat tekmovanje zapuščal zelo zadovoljen. S konstantnimi meti, od katerih je najdaljši meril kar 15.59 m je v močni mednarodni konkurenci zasedel odlično 5. mesto. Svoj osebni rekord pa je popravil za skoraj cel meter.  
Maribor, 26. 5. 2019
Za našimi tekači je še en uspešen vikend. V soboto je v Celju potekal Nočni tek, na katerem sta se zelo izkazala dva naša člana. V konkurenci žensk na 10 km je odlično tekla Renata Vetrih in bila neulovljiva za vso konkurenco in se tako veselila nove zmage. Med moškimi na razdalji 5 km pa nas je navdušil Miha Kveder, ki je zasedel odlično 2. mesto.

V nedeljo se je Miha preizkusil še na gorskem teku Tek na Obretanovo, ki so ga organizirali v kraju Preški vrh na Koroškem. Na 9,5 km dolgi progi, so se nastopajoči morali povzpeti za 600 m, kar je našemu atletu zelo ustrezalo, saj je zasedel odlično 5. mesto.   

V totem mestu pod Pohorjem je v nedeljo potekala najbolj množična prireditev tega vikenda v Sloveniji. Na teku Run4motion, so se nastopajoči pomerili na razdaljah 5 km, 13 km in na dolžini malega maratona. Na osrednjem teku, torej teku na dobrih 21 km je ponovno blestela Helena Javornik, ki je bila najhitrejša med ženskami. Na visoko 11. mesto pa je pritekla še Simona Cerkovnik. V moški konkurenci si je 3. mesto pritekel Aleš Novak, njegov uspeh pa sta dopolnila Adriano Nemec s 5. in Sašo Pečnik s 6. mestom. Odličen pa je bil Tudi Marjan Tarkuš, ki je zasedel 13. mesto.
Na razdalji 13 km smo med ženskami zabeležili dvojno zmago. Najhitrejša je bila Mateja Mlinar, tik za njo pa je v cilj pritekla še Barbara Radoš. Na vrhunsko 7. mesto je pritekla Marija Brumen. V moški konkurenci sta od naših najvišja mesta dosegla mladinca Miha Kramberger in Filip Križnik. Prvi je zasedel 9. mesto, drugi pa je končal na 13. mestu.
Odlično je nastopila tudi Špela Gonza, ki je tekla na razdalji 5 km. Za vse konkurentke je bila prehitra in si z veliko prednostjo pritekla zmago. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in