Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 31 - 35 od 859 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Gora Oljka, 14. 7. 2019
V Savinski dolini, natančneje v Andražu nad Polzelo so včeraj organizirali Tek na Goro Oljko. Trasa teka v začetnih kilometrih poteka po ravnina, nato pa zavije na poti, ki vodijo k planinskemu domu in cerkvici na vrhu Gore Oljka. Na 7,6 km dolgi progi se morajo tekmovalci tako povzpeti za 380 m nadmorske višine. Na letošnji izvedbi se je zelo izkazala tudi naša Renata Vetrih. Po zelo dobri razporeditvi moči, je imela v zaključku največ moči in si pritekla novo zmago.
Trnava, 13. 7. 2019
V Trnavi na Slovaškem je potekal mlajše mladinski reprezentančni četveroboj. Z vrstniki iz Češke, Madžarske in Slovaške sta se za reprezentanco Slovenije pomerila tudi naša atleta Vanesa Lobenwein in Gašper Drev.

Vanesa je nastopila v teku na 3000 m. Od samega štarta je tekla v sredini skupine in si na koncu z zelo dobrim zaključnim delom teka, s časom 11:07,55 pritekla odlično 5. mesto. Gašper je svojo državo zastopal v suvanju krogle. Njegov najdaljši sunek 5 kg orodja je bil izmerjen v tretji seriji, meril pa je 14,99 m. S tem dosežkom je zasedel zelo dobro 7. mesto.

Obema našima mladima atletoma čestitamo za uvrstitev v reprezentanco in še en dober nastop ob koncu prvega dela sezone na prostem. 
Ufa, 12. 7. 2019
IMAMO SREBRNO MEDALJO! Prav čudovito je današnjo novico iz iger šolarjev pričeti s tako veselim stavkom.

V ruski Ufi se je končal drugi tekmovalni dan na Mednarodnih igrah šolarjev. Na atletskem tekmovališču so se v boj za čim višja mesta podali tudi trije naši mladi atleti.

Kot prva se je v zgodnjih jutranjih urah, štart je bil že ob 8.30 (po našem času ob 5.30), v kvalifikacijah suvanja krogle (3 kg) predstavila  Alina Herman. Njen današnji najdaljši sunek je meril 8,36 m. Žal ta dolžina ni bila dovolj za preboj v jutrišnji finale in je s tem končala svoje nastope na igrah. Nekaj minut za njo se je v boj za finale v teku na 100 m podal Jurij Beber. V svoji polfinalni skupini je s časom 12,17 zasedel 6. mesto in ostal brez nastopa v finalu.

Še zadnje naše orožje za visoko uvrstitev je bila Petja Klojčnik, ki se je v popoldanskem času pomerila s finalistkami v teku na 800 m. Kot vedno je tudi danes tek začela odločno in bila vseskozi v boju za najvišja mesta. Vsi vmesni časi so nakazovali, da bo to njen nahitrejši tek, ter, da bo zagotovo odtekla fantastičen čas. Ob prečkanju ciljne črte je v znak zmagoslavja visoko v zrak vzdignila roke. Vedela je namreč, da si je pritekla tako željeno medaljo z največjega svetovnega tekmovanja za osnovnošolce. Veselje je bilo še večje ob pogledu na veliki semafor, kjer se je ob njenem imenu izpisal fenomenalni novi osebni rekord, ki sedaj znaša 2:16,68. Radost in sreča sta se še stopnjevali, ko je kakšne pol ure po prihodu v cilj, na svečani podelitvi, okoli vratu prejela odličje srebrnega leska!

ufa_podelitev_petja_680

Prav neverjeten dan za našo Petjo in celotno odpravo v Rusiji. Ker so z današnjimi nastopi končali s tekmovanji, si bodo zadnji tekmovalni dan zagotovo privoščili zasluženo proslavo ob izjemnem uspehu. Seveda pa bo prost dan kot nalašč tudi za ogled ostalih športnih prireditev in znamenitosti ruskega milijonskega mesta. 
Trnava, 12. 7. 2019
Danes je v Trnavo na Slovaško odpotovala mlajše mladinska reprezentanca Slovenije. Tam se bo pomerila z ekipami Češke, Madžarske in Slovaške na že tradicionalnem četveroboju. V veliko veselje in ponos nam je, da sta bila v našo ekipo pozvana tudi naša Gašper Drev in Vanesa Lobenwein.

Gašper se bo z močno mednarodno konkurenco pomeril v suvanju krogle (5 kg), ki je na sporedu ob 11.40 uri. Vanesa pa se bo predstavila v teku na 3000 m, ki se bo po urniku pričel ob 11.15 uri.

Držite pesti za naša reprezentanta!  
Ufa, 11. 7. 2019
V mestu Ufa v osrednji Rusiji, se je na Mednarodnih igrah šolarjev, končal prvi tekmovalni dan za naše mlade atlete.

ufa_tekmovalci

Prvi se je na tekmovališče že zgodaj zjutraj podal Erik Ursini, ki je nastopil v teku na 1500 m. V svoji kvalifikacijski skupini je s časom 5:07,75 zasedel 11. mesto, ter za samo dve mesti zaostal za tako željenim nastopom v B-finalu. Naslanja se je v boje za napredovanj podala Petja Klojčnik v teku na 800 m. Svoj nastop je opravila odlično in se z zmago v svoji kvalifikacijski skupini gladko uvrstila v jutrišnji veliki finale. Ob zmagi je dosegla rezultat 2:24,21. Sledil je nastop Lare Ribič v šprintu na 100 m. V svoji kvalifikacijski skupini je v cilj pritekla kot šesta in s časom 14,07 zaključila s svojimi nastopi. V dopoldanskem času je nastopil še Marin Kladošek, ki se je z mednarodno konkurenco pomeril v skoku v daljino. Njegov današnji najdaljši skok je meril 452 cm, kar ga je v njegovi kvalifikacijski skupini postavilo na 17. mesto in je s tem končal s tekmovanjem. Popoldne se je v boje za napredovanje podal še Jurij Beber v teku na 100 m. V svoji kvalifikacijski skupini je zasedel 3. mesto in se s časom 11,79 zanesljivo uvrstil v polfinale.  

Tako nas jutri čakajo vsaj trije nastopi. Že zgodaj zjutraj se bo za napredovanje v finale v suvanju krogle potegovala Alina Herman. Kmalu za njo se bo v boj za popoldanski finale podal Jurij v teku na 100 m. V popoldanskem času pa se bo v velikem finalu A v teku na 800 m, v boj za medalje podala še Petja.

Držite pesti za naše!
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in