Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 31 - 35 od 699 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Tarvisio, 20. 5. 2018
ekipa_tarvisio_2

V Tavisiu v Italiji je potekal že 34. mitinga Brez meja, na katerem sodelujejo klubi iz Avstrije, Italije in Slovenije. Po lanski ekipni zmagi, so naši mladi šampioni zmago ponovili tudi letos. Ob letošnjem slavju, sta največ točk zbrali tako dekliška, kot tudi fantovska ekipa. Ob tem fanatstičnem uspehu je potrebno pohavliti vse udeležene atlete, saj so se vsi borili po najboljših močeh, kar dokazujejo tudi številni novi osebni rekordi, ter seveda kopica osvojenih medalj med posamezniki.
Bressanone, 20. 5. 2018
Na Južnem Tirolskem, natančneje v mestecu Bressanone je potekal tradicionalni, že 36. Brixia miting, na katerem se pomerijo mlajši mladinci iz držav srednje Evrope. V letošnjo Slovensko ekipo sta bili povabljeni tudi naša mlada uspešna atletinja Špela Gonza in njena trenerka Maja Bezjak. Na tokratni izvedbi tega reprezentančnega srečanja je Špela nastopila v teku na 1500 m. Svoj tek je opravila fantastično in si z osebnim rekordom 4:45,23 pritekla visoko 5. mesto. S tem nastopom pa se zelo približala normi za Evropsko mladinko prvenstvo.

Glede na letošnji napredek Špele v tej disciplini, smo prepričani, da ji bo na eni od prihodnjih tekem, zagotovo uspelo odteči rezultat, ki sta si ga s trenerko zastavili pred pričetkom sezone.
Karlovy Vary, 19. 5. 2018
V mestu Karlovy Vary na Češkem je potekal eden najmočnejših polmaratonov v Evropi, saj imam tudi zlati certifikat IAAFa. Na njem je nastopil tudi naš maratonec Mitja Krevs in se zelo dobro odrezal. V močni mednarodni konkurenci je zasedel odlično 9. mesto, njegov današnji čas pa je znašal 1:10,29.
Velenje, 19. 5. 2018
Danes je v Velenju potekalo Ekipno prvenstvo Slovenije za mladince in mladinke, ter Ekipni pokal Slovenije v hitri hoji. Na tekmovanju so nastopila tri naša dekleta, s svojim dosežkom pa je posebej iztopala naša šampionka v hitri hoji, Tamara Reicht.

Naša mlada atlletinja je nastopila na razdalji 2000 m v kategoriji pionirk U14. Začela je zelo odločno in že po prvem krogu je bilo jasno, da je danes pripravljena, da izboljšati državni rekord, ki se ji je na prejšni tekmi za las izmuznil. Pet stadionskih krogov je prehodila fantastično in se ob prihodu v cilj, ko je zagledala svoj rezultat na semforju, ki je znašal 10:46,88, lahko veselila izboljšave državnega rekorda za kategorijo U14. 

Na ekipnem mladinskem prvenstvu pa sta nastopili Monika Črček in Nadja Rudolf. Monika je najprej nastopila v teku na 100 m in ga končala v času 12,91, kar jo je uvrstilo na 10. mesto. Kasneje se je preizkusila še na 200 m razdalji. Pol kroga je prešprintala v času 27,77, s tem rezultatom pa je zasedla 21. mesto. V isti disciplini je nastopila tudi Nadja. Časomerilci so ji danes namerili rezultat 28,75, kar pa je zadostovalo za 29. mesto.
Radenci, 19. 5. 2018
V Pomurju, s štartom in ciljem v Radencih je potekal naš drugi največji tekaški praznik. Tokratnega že 38. maratona Treh src se je udeležilo nekaj več kot 8000  udelžencev. Med njimi so bili tudi številni naši tekači, ki so ponovno dokazali, da so dobro pripravljeni in so na različnih razdaljah ponovno posegli po visokih mestih.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in