Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 26 - 30 od 756 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Maribor, 2. 10. 2018
Na travnatih površinah Športnega parka Tabor se je odvijal Jesenki kros za osnovne šole. Več kot 400 otrok iz Mariborske regije se je potegovalo za najvišja mesta. Na tekmovanju smo spremljali izenačene in zelo razburljive boje mladih tekačev, prav vsem pa za njihove dosežke čestitamo. Na spodnji povezavi, si lahko ogledate rezultate.

REZULTATI
Štatenberg, Novo mesto, 30. 9. 2018
V petek je v Štatenbergu potekal že tradicionalni Jesenski tek na 10 km, ki se ga je udeležil tudi naš David Rihtarič. Tek je opravil z odliko in v cilj pritekel na drugem mestu.

V Novem mestu pa so v nedeljo organizirali Novomeški mali maraton, na katerem je svojo pripravljenost preizkusil tudi Mitja Krevs. Tekel je odlično in vso konkurenco pustil daleč za seboj in si tako pritekel novo zmago.
Radovljica, 30. 9. 2018

Ta vikend je v Radovljici potekalo Prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke U12 in U14. Seveda tudi tokrat ni šlo brez naši mladih atletov, ki so osvojili kar sedem medalj, ter še številna visoka mesta. Eva Zorenč si je v metu vortexa primetala zlato odličje, v teku na 1000 m pa so ji okrog vratu obesili srebrno medaljo. Do zlata je pritekla tudi fantovska štafeta 4x100 m, ki je tekla v postavi Ahac Zupančič, Maksim Strašek, Klemen Potočnik in Marin Kladošek. Isto fantje so si v štafeti 4x200 m pritekli še srebrna odličja. Ahac pa je bron osvojil tudi v teku na 200 m. V metanju vortexa si je srebro priborila Lara Ribič. Medaljo istega leska pa si je na 600 m prigarala Ana Kramberger.
medalje_radovljica_680

Slovenske Konjice, 30. 9. 2018
V Slovenskih Konjicah so izpeljali 6. Konjiški maraton, na njem pa so nastopili tudi številni naši atleti. V glavnem teku dneva malem maratonu je med ženskami ponovno blestela Helena Javornik, saj si je z odličnim tekom priborila vrhunsko 2. mesto.

Ostali naši so nastopili na 10 km razdalji. V mednarodni konkurenci se je najvišje uvrstil Severino Ogrizek, ki je zasedel 9. mesto. Kot štirinajsti je v cilj pritekel Vito Kunstek. Na 21. mesto je pritekel Branko Kmetič, samo mesto slabši je bil Adriano Nemec. Aleš Šelih je zasedel 24. mesto, Miha Kveder pa 29. mesto. Ta razdalja je štela tudi za državno prvenstvo. Vito je zasedel 9. mesto, od 11. do 13. mesta so se zvrstili Branko, Adriano in Aleš, Miha pa je osvojil 17. mesto. 
Györ, 29. 9. 2018

V Györu na Madžarskem je potekal Pionirski reprezentančni peteroboj, na katerem so se pomerile ekipe Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Mladi Slovenski atleti so se zelo izkazali in si z vrhunskimi nastopi ekipno priborili odlično 3. mesto. V letošnji ekipi so nastopili tudi trije naši bodoči asi, ki so ponovno navdušili in s svojim prispevkom točk zelo pripomogli k visoki uvrstitvi naše ekipe.

gyor_vsi 

Prva je na tekmovališče stopila mlada Tamara Reicht, ki je nastopila v hitri hoji na 3000 m. Kljub svoji mladosti, bila je najmlajša udeleženka letošnje ekipe, se je odločno spopadla s starejšo mednarodno konkurenco. Svoj krstni nastop za reprezentanco je okronala z novim osebnim rekordom, ki od danes dalje znaša 16:33,05 in zasedla odlično 5. mesto. Sledil je debitantski nastop v reprezentanci Vanese Lobenwein. Na prvem velikem atletskem tekmovanju se je predstavila v teku na 2000 m. Po zelo dobrem teku je pet stadionskih krogov zmogla v času 7:02,65 in se uvrstila na 8. mesto. Kot zadnji od naše trojice pa se je z zelo zahtevno konkurenco pomeril Gašper Drev v metu diska. Kljub temu, da meti tehnično niso bili najboljši je v četrti seriji njegovo 1 kg orodje poletelo kar do 49,82 m. S tem dosežkom je ponovno izboljšal svoj osebni rekord in s osvojenim 7. mestom svoji ekipi priboril kar nekaj točk.

Vsem našim reprezentantom še enkrat čestitamo že za uvrstitev v ekipo naše države, ter jim sporočamo, da smo zelo ponosni na njihove tokratne dosežke.

Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in