Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 26 - 30 od 859 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Kamniška Bistrica, 29. 7. 2019
Včeraj so s štartom v Kamniški Bistrici izpeljali 20. tek na Grintavec, ki je v tej sezoni štel tudi za Pokal Slovenije. Teka se je udeležila tudi naša Špela Gonza in še enkrat dokazala, da gre za eno najboljših slovenskih mladink v tej zelo zahtevni tekaški disciplini. Na 4,3 km dolgi progi, na kateri je 484 m vzponov in 160 m spustov, se je odlično znašla in si ponovno pokorila vso konkurenco. Z novo zmago je tako še povečala naskok v poklanem seštevku med mladinkami.
Cirkulane, 27. 7. 2019
Naselje Cirkulane, ki leži v gričevnatih Halozah, vzhodno od Ptuja, je bilo včeraj zvečer prizorišče že 13. Aninskega teka. Tekaška prireditev, ki jo organizirajo vzorni domači organizatorji, vsako leto privabi lepo število ljubiteljev teka. Med udeleženci so zmeraj tudi naši člani, ki z nastopom na 5 km razdalji popestrijo včasih monotone pripravljalne treninge za jesenski del sezone. Čeprav dolžina proge za najboljše tekače ni predolga, je ob kvalitetni konkurenci in zahtevnih poletnih pogojih, ter ob dejstvu, da je trasa zelo razgibanaa, tek prava preizkušnja pregleda trenutne pripravljenosti. Takšni pogoji so očitno pisani na kožo našim tekačem, saj vsako leto dosegajo visoke uvrstitve. Tudi letos ni bilo nič drugače.

V konkurenci moških si je z veliko prednostjo zmago pritekel Mitja Krevs. Od štarta naprej je povedel in kaj kmalu je bilo jasno, da mu konkurenti letos ne morejo slediti. Prednost se je iz kilometra v kilometer samo povečevala in na koncu znašala več kot minuto. Njegov uspeh sta dopolnila še Severino Ogrizek in mladi Tine Martin Puppis, ki sta v absolutni kategoriji zasedla 6. in 7. mesto. Tine Martin si je zmago pritekel v starostni kategoriji do 19 let. Zmago je seveda zabeležil tudi Mitja v kategoriji do 35 let, Severino pa je v kategoriji do 50 let zasedel 2. mesto.

Veliko presenečenje pa se je zgodilo v ženski konkurenci. Mlada, šele 15 letna Nika Fajfar, ki trenira v sklopu naše Atletske šole, se ni ustrašila starejše in izkušenejše konkurence in z napadom v zadnji klanec naredila zadostno razliko, da je zanesljivo kot prva prečkala ciljno črto. Za naše popolno zmagoslavje sta poskrbeli še Renata Vetrih in Helena Javornik, ki sta zasedli 2. in 3. mesto. Odlično pa je tekla tudi Klara Kaiser, ki se je uvrstila na 5. mesto. Mala Nika je zmagala tudi v svoji starostni kategoriji do 19 let, kjer ji je družbo na zmagovalnih stopničkah z osvojenim 2. mestom delala tudi Klara. Zmag v svojih starostnih kategorijah sta se veselili tudi Renata (do 50 let) in Helena (nad 50 let).
Tuzla, 21. 7. 2019
Mesto Tuzla v Bosni in Hercegovini je bilo v soboto zvečer prizorišče 3. Tuzlanskega nočnega polmaratona. Na njem je svojo trenutno pripravljenost preizkusila tudi naša Helena Javornik. Z dobrimi 21 km je opravila v času 1:30,48 in si v močni mednarodni konkurenci pritekla odlično 3. mesto.
Gorišnica, 18. 7. 2019
V vasi Gorišnica, nekaj kilometrov vzhodno od Ptuja, so lokalni prireditelji organizirali že tradicionalni tek na razdalji 7 km, ki so ga poimenovali Gorišnica teče. Kljub času počitnic in dopustov, se je teka udeležilo lepo število tekačev, med udeleženci pa so bili tudi naši člani. Kot je že v navadi so nas tudi tokrat razveselili z visokimi uvrstitvami.

V absolutni moški kategoriji si je 2. mesto pritekel Severino Ogrizek. Kot peti je v cilj pritekel Miha Kramberger, tik za njim pa še Filip Križnik. V absolutni ženski konkurenci je presenetila komaj 15 letna Nika Fajfar in se zavihtela na 3. mesto. Na 4. in 5. mesto pa sta se zvrstili Klara Kaiser in Ana Gajič.
Ufa, 14. 7. 2019
Včeraj je s slavnostnim zaključkom padel zastor nad že 53 poletne Mednarodne igre šolarjev, ki so letos potekale v mesto Ufa v Rusiji. Kot že vrsto zadnjih let je na njih sodelovala tudi ekipa športnikov osnovnošolcev iz našega mesta pod Pohorjem. Reprezentanco Maribora so sestavljali atleti, judoisti in plavalci. Za njimi je ena najuspešnejših odprav, saj se bodo danes vrnili domov s kar štirimi medaljami in še kopico zelo visokih uvrstitev.

ufa_ekipa_680

Atletsko ekipo je tvorilo šest mladih atletov našega društva. Vsi so prikazali zelo dobre nastope, ob nekaj več športne sreče, pa bi bili lahko njihovi dosežki še nekoliko boljši. Seveda je v naši ekipi izstopala Petja Klojčnik, ki je s osvojeno srebrno kolajno v teku na 800 m, sebi in mestu Maribor priborila najvišjo uvrstitev. Odličen nastop v kvalifikacijah je zabeležil tudi Jurij Beber, žal pa se mu polfinalni tek ni izšel po željah. Kljub temu je že sodelovanje v zaključnih bojih zelo lep uspeh, za fanta, ki trenira šele nekaj mesecev. Za vsega nekaj mest sta za finalnim nastopom zaostala Erik Ursini v teku na 1500 m in Alina Herman v suvanju krogle (3kg). Šprinterki Lari Ribič se je po odličnem štartu na 100 m pripetilo, da je zaslišala še en strel, ter je za trenutek zastala. V tako kratki disciplini je bilo to dovolj, da je ob zmanjšani hitrosti teka ostala v ozadju, ter zaostala za letošnjimi najboljšimi dosežki. Žal kljub protestom sodniki niso želeli ponoviti štarta. V skoku v daljino je mladi Marin Kladošek nabiral prepotrebne mednarodne izkušnje za prihodnja tekmovanja. Ob tem pa domov odnesel zagotovo največji spomin. Ob doskoku je namreč doskočil tako nerodno, da si je s šprinterico porezal nogo in za spomin na igre prejel šest šivov.

Ob koncu lahko v celoti ocenimo nastope naših atletov za odlične. Ob novih tekmovalnih izkušnjah, si bodo igre zapomnili tudi po druženju in spoznavanju novih prijateljev. Ob koncu poročanja iz daljne Rusije, pa vas vabimo, da si na spodnji povezavi ogledate nekaj fotoutrinkov naše uspešne ekipe.

FOTOGALERIJA
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in