Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 21 - 25 od 739 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Trst, Kostanjevica, Bovec, Planica, 16. 9. 2018
Za nami je še en topel in sončen vikend, na katerem so z dobrimi nastopi zasijali tudi naši atleti. V nedeljo se je v Trstu odvijali mednarodno tekmovanje v hitri hoji, na katerem je med pionirkami U14 nastopila tudi naša Tamara Reicht. Progo dolžine 2 km je opravila v času 11,03 in si z veliko prednostjo prihodila novo mednarodno zmago.

Nedelja je bila uspešna tudi za Mitjo Krevsa, ki se je v Kostanjevici na Krki nastopil na 33. Kostanjeviškem teku. Na 9 km progi je bil neulovljiv za vso konkurenco in dosegel novo zmago.   

V soboto je v Bovcu in njegovi okolici potekal Bovški maraton. Na razdalji 21 km je odlično tekel Adriano Nemec, ki se je uvrstil na odlično 4. mesto.

Naš Ožbej Ivan Zorko, pa se je v soboto udeležil ekstremne dirke Redbull 400 Planica. Na najtežjem teku na 400 m, kjer se tekmovalci za najvišja mesta potegujejo od vznožja do vrha skakalnice velikanke, je tekel zelo dobro. V prvi kvalifikacijski skupini je s časom 11:03,1 zasedel 46. mesto, žal pa je bil njegov čas prepočasen za uvrstitev v veliki finale. 
Canillo, 14. 9. 2018
V osrčju Pirinejev, v mestecu Canillo v Andori, bo ta vikend potekalo Svetovno prvenstvo v gorskih tekih. Na tekmovanju bo nastopila tudi ekipa naše države. Zelo pa nas veseli, da sta se v letošnjo reprezentanco uvrstili kar dve naši atletinji.

V teku mladink na 7,4 km bo na svojem prvem tovrstnem tekmovanju nastopila Špela Gonza. Pred svojim krstnim nastopom na Svetovnih prvenstvih je dejala: ''Nastop na svetovnem prvenstvu mi predstavlja neko novo izkušnjo na mednarodnih tekmovanjih. Na svetovno prvenstvo odhajam prvič, zato iz rezultatskega vidika nisem obremenjena. Kar se tiče pripravljenosti, sem se za svetovno prvenstvo pripravljala v sklopu priprav na stadionsko atletiko. Svetovnega prvenstva se veselim in nanj odhajam motivirana.''

Med članicami, ki bodo morale premagati 12 km razdaljo, pa bo nastopila naša specialistka za taknše discipline, Andreja Godec. Pred novim nastopom na največjem tekmovanju za gorske teke je povedala: ''Sem ponosna, da bom ponovno nosila slovenski dres. Je poseben občutek. Na žalost bom letos edina nastopajoča članica Vrhunskega rezultata seveda ni realno pričakovati. Zavedam se, da je to mednarodna elita profesionalnih tekačic. Trenirala sem dobro, seveda kolikor se je poleg službenih obveznosti dalo. Prav tako mi tekma samo navkreber ne leži najbolje. V kolikor bom lahko v nedeljo pokazala svoj maksimum, bom zelo zadovoljna. To je moj drugo svetovno, prvega (2013) se spomnim po tremi in nekaj strahovi pred tekmo. Kot sedaj. Tako, da se veliko ni spremenilo. Sem se pa bolje in več pripravljala.''

Obe dekleti v soboto najprej čaka lažji trening in spoznavanje s progo, v nedeljo pa bo šlo zares. Za Špelo bomo lahko stiskali pesti od 9.15 ure dalje, ko se bodo v hrib podale mladinke. Točno ob 10.00 uri pa se bodo proti cilju na višini 2430 m zapodile še članice z našo Andrejo. Obema želimo veliko uspeha!
Maribor, 10. 9. 2018
slikice_vabilo_680

VABILO - LETAK                INFORMATIVNI VPIS                URNIK VADBE
Majano, 8. 9. 2018
V Majanu v Italiji je potekal 27. pokal mesta Majano, tekmovanje za pionirje U14 in U16. Tekmovanje je pod pokroviteljstvom Mednarodnega olimpijskega komiteja, zato se ga vsako leto udeležujejo atleti iz številnih evropskih držav. V tako močni konkurenci so letos prvič nastopili tudi naši mladi atleti in se izkazali z odličnimi nastopi. Posebnost tega tekmovanja je tudi ta, da organizatorji za vse nastopajoče ekipe pripravijo spominske majice v svojih barvah, v katerij nato tekmujejo. Tako boste naše mlade atlete prepoznali s štartnimi številkami 21, oblečene v majice bež barve. Kako je izgledalo tekmovanje in vse okrog njega, si lahko ogledate v fotogaleriji, ki je na spodnji povezvi.

FOTOGALERIJA MAJANO

Ob izvrstni organizaciji se je organizator potrudil in za mlade atlete pripravil še eno zelo prijetno presenečenje. Tekmovanje je obiskal Wayde van Niekerk, eden najboljših svetovnih atletov. Super atletski šampion iz Južno Afriške republike je trenutni Olimpijski in svetovni prvak v teku na 400 m. Z rezultatom 43,03 pa je tudi lastnik svetovnega rekorda!

majano_ekipa

Ob tako zvenečem imenu svetovne atletike, pa smo mi lahko bili ponosni tudi na dosežke naših mladih bodočih šampionov. Kot prva je na tekmovališče stopila Lara Ribič, ki je nastopila v metu vorteksa med pionirkami U14. Njen najdaljši met je meril 47,53 m, kar je pomenilo, da se je povzpela na drugo stopničko zmagovalnega odra. Sledil je nastop Marina Kladoška med pionirji U14, ki so skakali v daljino. Najdlje je doskočil pri 431 cm in zasedel odlično 9. mesto. V teku na 80 m se je z mednarodno konkurenco pionirjev U16 pomeril Valentin Vidovič. Odtekel je osebni rekord 9,98 in zasedel 15. mesto. V teku pionirk U14 na 600 m se je izkazala Eva Zorenč. Krog in pol je pretekla v času 1:48,76 in si pritekla izvrstno 5. mesto. Za njo je na stezo stopila Petja Klojčnik, ki se je za visoka mesta borila na 1000 m med pionirkami U16. Ciljno črto je prečkala v času 3:11,03 in se veselila visokega 6. mesta. V konkurenci pionirjev U16 je v suvanju krogle nastopil Gašper Drev. Njegovo 4 kg orodje je najdlje poletelo do 13,88 m, s čimer si je prisuval 5. mesto. Zadnji od naših je nastopil Tine Martin Puppis, ki je tekmoval med pionirji U16, ki so tekli na 2000 m. S petimi krogi je opravil v času 6:44,79, s čimer si je pritekel nov osebni rekord in lepo 15. mesto.
Maribor, 8. 9. 2018
V Mariboru je pod okriljem Športne zveze Maribor potekal City mestni tek. Kot že na prejšnjih izvedbah, so se tudi tokrat tekači in tekači pomerili na 5 km in 10 km razdalji. Med številčnimi udeleženci so bili tudi naši tekači, ki so ponovno navdušili z visokimi uvrstitvami tako v absolutni, kot tudi v posameznih starostnih kategorijah.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in