Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 21 - 25 od 836 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Rogla, Celje, Ormož, 26. 6. 2019
V zadnjem tednu in pol je bilo kar nekaj tekaških prireditev na katerih so uspešno nastopili tudi naši tekači.

Sicer že v nedeljo 16. junija je na Rogli potekal Uniorjev tek, ki se ga bomo po uspehu Renate Vetrih z veseljem spomnili. Na razdalji 5 km je bila med ženskami namreč neulovljiva in si je pritekla novo zmago. Na odlično 4. mesto se je uvrstila še Sonja Sukič. V moški konkurenci pa si je visoko 5. mesto pritekel Sašo Pečnik.

V soboto 22. junija je v Celju potekal Mali maraton državnosti, na katerem so naši tekači uspešno nastopili na razdalji 10 km. Ponovno se je izkazala Renata Vetrih, ki je zasedla 2. mesto, kot šesta pa je v cilj pritekla Klara Nemec. Odlično 2. mesto je v moški konkurenci zasedel tudi Severino Ogrizek.

V ponedeljek 24. junija pa so naši člani nastopili še na Ormoškem nočnem teku. Tudi tokrat je blestela Renata Vetrih, ki si je na razdalji 4 km pritekle še eno zmago. Njen uspeh pa so dopolnile Klara Kaiser s 5. mestom, Sonja Sukič s 6. mestom in Klara Nemec z 10. mestom. Moški so tekli na razdalji 4,8 km. Od naših je najvišjo uvrstitev dosegel Miha Kveder, ki je zasedel 7. mesto. Le mesto slabši je bil Miha Kramberger, na 11. oziroma 12. mesto pa sta pritekla Filip Križnik in Tine Martin Puppis. 
Celovec, 23. 6. 2019
Od 21. do 23. junija so v Celovcu znova potekale športne igre otrok, poimenovane United World Games. Na njih v 15 različnih športih sodeluje okrog 10.000 mladih športnikov iz 40 držav iz celega sveta. Med športi je tudi atletika, v kateri so tudi letos sodelovali naši mladi bodoči asi. Tako kot prejšnja leta so se tudi letos zelo izkazali in domov prišli s kar 29 osvojenimi medaljami.

uwg_medalje_680

Ob prebiranju vesele novice iz avstrijske Koroške, si lahko kot vedno ogledate tudi obsežno FOTOGALERIJO.
Škofja Loka, Podbrdo, Mislinja, 17. 6. 2019
V soboto je v Škofji Loki potekal tek 4 mostov, na katerem je kot lanski zmagovalec na povabilo organizatorjev nastopil tudi naša Mitja Krevs. Tudi letos je dokazal, da se v mestecu ob sotočju Selške in Poljanske Sore odlično počuti, ter, da mu 10 km proga speljana po ulicah tega prečudovitega Gorenjskega mesta pisana na kožo. V močni konkurenci je v drugem delu proge pospešil tako kočno, da mu konkurenti niso mogli več slediti in si je tako pritekel novo zanesljivo zmago.

V Podbrdu ob vznožju Julijskih Alp je bil v soboto štart in cilj 18. Gorskega maratona 4 občin, na katerem se je na dobrih 40 km dolgi progi odlično odrezala Andreja Godec. Na maratonu, ki se prične na nadmorski višini 520 m, se je naša atletinja najprej povzpela na višino 1760 m, se spustila na nadmorsko višino 361 m, se ponovno povzpela na višino 1590 m in tek končala v Podbrdu na višini 520 m. Na tako zahtevni progi in v močni mednarodni konkurenci si je prigarala vrhunsko 5. mesto. Ob glavnem maratonskem teku, pa so organizatorji pripravili tudi krajši tek za mlajše kategorije, ki je štel za Slovenski pokal v gorskih tekih. V konkurenci mladink, na 4,7 km z višinsko razliko 270 m, je nastopila tudi Špela Gonza. Kot že celotno sezono je tudi tokrat tekla odlično in si pritekla novo zmago, ter se s tem še bolj približala skupni zmagi v letošnji izvedbi Slovenskega pokala.

V nedeljo so s štartom in ciljem v Mozirju organizirali Maraton Savinja. Na razdalji 6 km se je izkazala Klara Nemec, ki je ciljno črto prečkala kot tretja. Lep dosežek je uspel tudi Andreju Selu, ki je nastopil na 10 km razdalji in si pritekel visoko 10. mesto. 
Maribor, 12. 6. 2019
Na našem domačem atletskem stadionu v Športnem parku Tabor je potekal mednarodni atletski miting, na katerem je nastopilo skoraj 400 atletov. V glavnem delu tekmovanja sta nastopila tudi dva naša mlada atleta. V ženskem teku na 3000 m je odlično nastopila Vanesa Lobenwein, ki se je ob prihodu v cilj veselila visokega 5. mesta in novega osebnega rekorda. Ta sedaj znaša 10:43,80. V konkurenci mlajših mladincev pa je v metu diska nastopila Gašper Drev. Njegov 1,5 kg težko orodje je najdlje poletelo v peti seriji, ko je pristalo pri 38,05 m, kar je pomenilo, da je se je uvrstil na odlično 2. mesto.

Pred pričetkom glavnega dela mitinga, pa so organizatorji izpeljali še tek na 60 m za pionirje vseh starosti. Na njem so nastopili številni naši atleti, ki so ponovno množično popravljali osebne rekorde.
Tacen, 11. 6. 2019
V vročem in zelo soparnem vremenu so s štartom v Tacnu in cilju na cilju pri gradu na Šmarni gori, izpeljali že 24. Rekord Šmarne gore. Gre za sprintersko preizkušnjo v gorskih tekih, na kateri morajo nastopajoči na razdalji 1,8 km premagati 360 metrov nadmorske višine. Prireditve se vsako leto udeležijo najboljši domači tekmovalci, med nastopajočimi pa ne manjka tudi tujih tekmovalcev. Glede udeležbe tudi letošnje tekmovanje ni bilo izjema. V tako kvalitetni konkurenci se je za visoka mesta letos potegovala tudi naša mladinka Špela Gonza in še enkrat več dokazala, da trenutno sodi med najboljše gorske tekačice v deželici na južni strani Alp. V absolutni ženski konkurenci je ciljno črto prečkala na vrhunskem 7. mestu, v konkurenci mladink pa je zasedla odlično 2. mesto.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in