Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 21 - 25 od 859 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Maribor, 3. 9. 2019
V častniku Večer so objavili članek oziroma intervju z dvakratno udeleženko Olimpijskih iger, z najhitrejšo Štajerko, Sabino Veit. Preberet ga lahko na spodnji povezavi.

sabina_veit_680

POVEZAVA NA ČLANEK
Selnica ob Dravi, 1. 9. 2019
V Selnici ob Dravi so izpeljali 9. Jabolčni tek, na katerem so nastopajoči lahko izbirali med 5 km in 8,5 km razdaljo.

Na krajši razdalji sta se izkazala dva naša mladinca. Med moškimi absolutno se je zmage veselil Filip Križnik. V absolutni ženski kategoriji pa je bila najhitrejša Klara Kaiser.

Na daljši razdalji se je med moškimi najvišje uvrstil Severino Ogrizek, ki je nastop končal na 5. mestu. Si pa je zmago zagotovil v starostni kategoriji nad 40 let. V moški kategoriji nad 70 let si je odlično 2. mesto pritekel Rajko Zupančič. Med ženskami absolutno se je na drugo stopničko zmagovalnega odra zavihtela Renata Vetrih. Ta njen nastop je zadostoval za zmago v kategoriji žensk nad 40 let.
Ptuj, 31. 8. 2019
Ptuj_ekipa_680

Atletski stadion v najstarejšem slovenskem mestu Ptuju, je bilo včeraj prizorišče Ekipnega prvenstva Slovenije za mlajše mladince in mladinke. V obeh kategorijah so sodelovali atleti in atletinje iz kar 18 atletskih organizacij. Med tako množično in kvalitetno konkurenco so vidno vlogo imeli tudi naši mladi bodoči asi. Kljub daljšemu premoru od tekmovanj zaradi počitnic, so dokazali, da so v tem obdobju marljivo trenirali, saj so številni dosegli nove osebne rekorde in v posameznih disciplinah posegli po zelo visokih mestih. Vsi ti njihovi vrhunski nastopi pa so ob zbiru točk pomenili, da se je ženska ekipa zavihtela na vrhunsko 4., moška pa na fantastično 5. mesto.
Ruše, 24. 8. 2019
V okviru letošnje jubilejne pete izvedbe Pohorskega ultra traila, je organizatorjem uspelo prvič v zgodovini izpeljali tudi Prvenstvo Slovenije v trail teku. Udeleženci te prečudovite prireditve, lahko občudujejo skrite kotičke in fantastične razglede, ki jih ponujaj naše zeleno Pohorje. Prireditve, katere štart in cilj večine tras je v Rušah, so se tudi letos udeležili naši člani.

Na trasi dolžine 53,7 km, na kateri so nastopajoči morali opraviti s vzponi v višini 2720 m in seveda prav toliko spusti in je letos štela tudi za državne naslove, sta odlično nastopili Andreja Godec in Sonja Sukič. Prva je v mednarodni konkurenci zasedla visoko 6. mesto, in za eno mesto prehitela društveno kolegico. V okviru državnega prvenstva pa sta zasedli 5. oziroma 6. mesto.

Organizatorji so za nastopajoče pripravili trase različnih dolžin. Na razdalji 16,6 km, z 700 m vzponov in spustov je fantastično nastopila Špela Gonza. V močni mednarodni konkurenci je zasedla fantastično 2. mesto in dokazala, da je zelo dobro pripravljena za nadaljevanje sezone. 
Zagorje, Leibnitz, Črna, Dunaj, Muska Sobota, 18. 8. 2019
Med tem, ko se mlajši atleti, ki vadi jo v okviru naše Atletske šole, kljub počitnicam pridno pripravljajo na njihova naslednja tekmovanja, nekateri naši izkušenejši člani pridno tekmujejo in dosegajo visoke uvrstitve. Tako so v preteklih dneh nastopili na kar nekaj tekmovanjih in nas ponovno razveselili z odličnimi dosežki.

V soboto 3. avgusta je v Zagorju ob Savi potekal 15. tek po Zagorski dolini, kjer se je za visoka mesta potegovala tudi naša Renata Vetrih. Na 10,3 km dolgi progi se je ponovno izkazala in zasedla visoko 3. mesto.

V nedeljo 4. avgusta so v nam bližnji Lipnici v Avstriji priredili Odprto veteransko prvenstvo Štajerske. Naše barve je na tekmovanju zastopal Igor Tratnik in si v svoji kategoriji nad 70 let priboril dve zmagi. V metu diska je njegovo 1 kg orodje poletelo kar do 33,97 m. Kopre teže 500 g pa je za zmago moralo poleteti do 34,10 m.

V Črni na Koroškem so v soboto 10. avgusta izpeljali eno najtradicionalnejših tekaških prireditev pri nas. Na že 38. maratonu kralja Matjaža se je na 10 km razdalji odlično odrezal Severino Ogrizek in si pritekel 3. mesto.

V petek 15. avgusta je na Dunaju potekal mednarodni atletski miting, na katerem se je v teku na 5000 m predstavil tudi naš Mitja Krevs. Svoj nastop je opravil z odliko, saj je ciljno črto prečkal v času 14:34,44 in si pritekel novo mednarodno zmago.

V soboto 17. avgusta pa so v bližini Murske Sobote prvič izpeljali Expano nočni glow tek. Na razdalji 8,7 km je lep dosežek uspel Marjanu Tarkašu, ki je v močni konkurenci v cilj pritekel kot deveti.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in