Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 11 - 15 od 836 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Trnava, 12. 7. 2019
Danes je v Trnavo na Slovaško odpotovala mlajše mladinska reprezentanca Slovenije. Tam se bo pomerila z ekipami Češke, Madžarske in Slovaške na že tradicionalnem četveroboju. V veliko veselje in ponos nam je, da sta bila v našo ekipo pozvana tudi naša Gašper Drev in Vanesa Lobenwein.

Gašper se bo z močno mednarodno konkurenco pomeril v suvanju krogle (5 kg), ki je na sporedu ob 11.40 uri. Vanesa pa se bo predstavila v teku na 3000 m, ki se bo po urniku pričel ob 11.15 uri.

Držite pesti za naša reprezentanta!  
Ufa, 11. 7. 2019
V mestu Ufa v osrednji Rusiji, se je na Mednarodnih igrah šolarjev, končal prvi tekmovalni dan za naše mlade atlete.

ufa_tekmovalci

Prvi se je na tekmovališče že zgodaj zjutraj podal Erik Ursini, ki je nastopil v teku na 1500 m. V svoji kvalifikacijski skupini je s časom 5:07,75 zasedel 11. mesto, ter za samo dve mesti zaostal za tako željenim nastopom v B-finalu. Naslanja se je v boje za napredovanj podala Petja Klojčnik v teku na 800 m. Svoj nastop je opravila odlično in se z zmago v svoji kvalifikacijski skupini gladko uvrstila v jutrišnji veliki finale. Ob zmagi je dosegla rezultat 2:24,21. Sledil je nastop Lare Ribič v šprintu na 100 m. V svoji kvalifikacijski skupini je v cilj pritekla kot šesta in s časom 14,07 zaključila s svojimi nastopi. V dopoldanskem času je nastopil še Marin Kladošek, ki se je z mednarodno konkurenco pomeril v skoku v daljino. Njegov današnji najdaljši skok je meril 452 cm, kar ga je v njegovi kvalifikacijski skupini postavilo na 17. mesto in je s tem končal s tekmovanjem. Popoldne se je v boje za napredovanje podal še Jurij Beber v teku na 100 m. V svoji kvalifikacijski skupini je zasedel 3. mesto in se s časom 11,79 zanesljivo uvrstil v polfinale.  

Tako nas jutri čakajo vsaj trije nastopi. Že zgodaj zjutraj se bo za napredovanje v finale v suvanju krogle potegovala Alina Herman. Kmalu za njo se bo v boj za popoldanski finale podal Jurij v teku na 100 m. V popoldanskem času pa se bo v velikem finalu A v teku na 800 m, v boj za medalje podala še Petja.

Držite pesti za naše!
Ufa, 10. 7. 2019
Za našimi mladimi atleti, ki sodelujejo na Mednarodnih igrah šolarjev v ruski Ufi, je prvi dan na prizorišču iger. Po jutranjem spoznavanju okolice, so se še pred kosilom udeležili treninga. Po popoldanskem počitku pa je sledila priprava in odhod na svečano otvoritev. Po zares spektakularnem odprtju iger, pa so se kar najhitreje odpravili na počitek, saj večino od njih prvi nastopi v kvalifikacijah čakajo že jutri dopoldne.

ufa_otvoritev

Prvi bodo na tekmovalne terene stopili Lara Ribič v šprintu na 100 m, Petja Klojčnik v teku na 800 m, Erik Ursini v teku na 1500 m, ter Marin Kladošek v skoku v daljino. Za Jurija Beberja bomo pesti stiskali popoldne, ko ga čaka nastop na 100 m. Alina Herman pa bo svoj nastop v kvalifikacijah suvanja krogle opravila v petek v dopoldanskem času.   

Seveda našim mladim atletom želimo mirno noč, ter uspešen prvi tekmovalni dan! 
Maribor, 9. 7. 2019
Danes zjutraj se je ekipa mladih športnikov iz Maribora odpravila v daljno Rusijo, oziroma natančneje v milijonsko mesto Ufa, kjer bodo od 10. do 13. julija potekale Mednarodne igre šolarjev. Na letošnjih igrah, ki se odvijajo po vzoru Olimpijskih iger, bo v devetih športih sodelovalo več kot 1200 osnovnošolcev. Ti bodo zastopali ekipe 85 mest iz več kot 30 držav. Reprezentanco našega mesta pod Pohorjem sestavljajo judoisti, plavalci in seveda atleti.

ekipa_ufa_680

Atletsko ekipo sestavljajo naši atleti Jurij Beber (100 m), Erik Ursini (1500 m), Marin Kladošek (daljina), Lara Ribič (100 m), Petja Klojčnik (800 m) in Alina Herman (krogla), vodja ekipe pa je njihova trenerka Tina Mušič. Po današnji naporni poti jih jutri čaka spoznavanje s športnimi tereni in prvi trening, zvečer pa še slavnostna otvoritev s svečanim programov , ter nepogrešljivim mimohodom reprezentanc, prižiganjem ognja in dvigovanjem zastave iger, ter svečano zaprisego tekmovalcev in sodnikov.

Prvi nastopi naše bodoče ase čakajo že v četrtek, ko bomo močno stiskali pesti, da se jim uresničijo želje in sebe, ter mesto Maribor predstavijo tako, kot so si začrtali pred odhodom.
Zermatt, 7. 7. 2019
V okolici vasice Zermatt, pod vznožjem ene najveličastnejših gor v Alpah, znamenitega 4478 m visokega Matterhorna, so švicarski prireditelji izpeljali Evropsko prvenstvo v gorskih tekih. Na tekmovanju je sodelovala tudi reprezentanca Slovenije, v katero je bila med mladinkami izbrana tudi naša Špela Gonza.

gonza_zermatt_680

Pred odhodom je imela naša šampionka nekaj težav s poškodovanim gležnjem, zato je bila pri napovedih pred nastopom nekoliko previdna. Vsa previdnost se je na koncu izkazala za nepotrebno, saj naši tekmovalki poškodovan gleženj ni povzročal težav. Kljub temu je prvi del proge, od štarta na višini 2206 m, ter nekje do prvega vmesnega čas, tekla nekoliko rezervirano, saj je bila vseskozi nekje na polovici nastopajočih. Toda bolj kot se je bližal cilj 5,9 km dolge proge, bolj je stopnjevala svoj nastop. Ob tem je prehitela še kar nekaj konkurentk in v cilj na višini 2579 pritekla na vrhunskem 17. mestu.

S svojim nastopom je še enkrat potrdila dobro pripravljenost in upravičila vpoklic v reprezentanco naše male državice. Ob tej priložnosti Špeli še enkrat čestitamo za odličen nastop! 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in